Στίβεν Χόκινγκ: Ποιο είναι το Μεγαλύτερο Μυστήριο του σύμπαντος -Δεν είναι οι Μαύρες Τρύπες

Ο Stephen Hawking έχει αντιμετωπίσει ορισμένες από τις σημαντικότερες ερωτήσεις σχετικά με το σύμπαν και τις έχει απαντήσει, αλλά ο καθηγητής Stephen Hawking ανέφερε ένα μυστήριο που εξακολουθεί ακόμα να τον προβληματίζει...
...τις γυναίκες (ναι τις γυναίκες). Κάνοντας σχόλια στη δημόσια διαδικτυακή συζήτηση στο Reddit "Ρώτα με οτιδήποτε" (AMA) [1], ο διάσημος φυσικός ανέφερε ότι το αντίθετο φύλο είναι «το πιο συναρπαστικό μυστήριο της ζωής», αλλά ομολόγησε ότι είναι ένα μυστήριο που πρέπει να παραμείνει άλυτο. Ακόμα κι αν τα ερωτήματα που τέθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, ο Hawking μόλις τώρα απάντησε, συζητώντας για ποικίλα θέματα, όπως η τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα μέχρι και ποιο είναι το αγαπημένο του τραγούδι. Αλλού, ο ίδιος επανέλαβε τους παλαιότερους ισχυρισμούς του σχετικά με την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης, προσθέτοντας ότι ο ακραίος κίνδυνος της AI θα είναι η ικανότητά της να περιφρονήσει την ανθρωπότητα και όχι να την σκοτώσει σκόπιμα.


Στο "Ρώτα με οτιδήποτε" του Reddit με τον καθηγητή Hawking υπήρχαν περισσότερες από 9.000 ερωτήσεις και σχόλια, κάνοντας το, την τρίτη πιο δημοφιλή από τις οργανώσεις που η ιστοσελίδα έχει φιλοξενήσει ποτέ. Χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερις μήνες πριν ο καθηγητής Hawking μπορέσει να απαντήσει και αυτός απάντησε σε μόλις 11 ερωτήσεις. Τα περισσότερα από τα ερωτήματα που πήρε ήταν σχετικά με το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης -κάτι για το οποίο έχει μιλήσει εκτενώς πρόσφατα. Νωρίτερα φέτος υπέγραψε μια επιστολή, μαζί με πολλούς άλλους σημαντικούς ερευνητές και τον επιχειρηματία υπολογιστών Elon Musk, προειδοποιώντας για την απειλή που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη. Έχει επίσης προειδοποιήσει ότι τα ρομπότ μπορούν να λάβουν τελικά την ανθρώπινη τεχνογνωσία τον επόμενο αιώνα και γι 'αυτό είναι κρίσιμο οι επιστήμονες να διασφαλίσουν ότι οι στόχοι τους ευθυγραμμίζονται με εκείνους της ανθρωπότητας.


Στην συζήτηση στο Reddit, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο καθηγητής Hawking, ο οποίος
έχει παντρευτεί και χωρίσει δύο φορές στο παρελθόν, παραδέχεται ότι γοητεύεται από το αντίθετο φύλο και ότι αποτελεί μυστήριο γι' αυτόν. Σε μια συζήτηση το 2012 στον εορτασμό των 70ών γενεθλίων του, ομολόγησε ότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του με σκέψεις για τις γυναίκες. Τα ακριβή λόγια του ήταν: «Οι γυναίκες είναι ένα πλήρες μυστήριο».

Σύνταξη-Επιμέλεια Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα
Παραπομπές:

  1. https://www.reddit.com/r/science/comments/3eret9/science_ama_series_i_am_stephen_hawking/?sort=top&limit=500

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'