Ανακάλυψη Σοκ ξαναγράφει την Ιστορία: Οι Κρήτες ταξίδευαν στον Ατλαντικό πριν 4.000 χρόνια! (ΦΩΤΟ)

Σε μια ανακάλυψη, που πιθανότατα θα ξαναγράψει σελίδες της Ιστορίας, προχώρησαν αρχαιολόγοι στη βόρεια ακτή της Ισπανίας. Σε βράχο στην περιοχή Costa dos Castros βρήκαν πετρογλυφικά, ανάγλυφα δηλαδή σχέδια, "γραφή" των ανθρώπων πριν χιλιάδες χρόνια, στα οποία αποτυπώνεται ένα πλοίο που μοιάζει καταπληκτικά με εκείνα που είναι γνωστά ότι υπήρχαν μόνο στην Κρήτη. Τα κρητικά πλοία της αρχαιότητας ξεχώριζαν για το σχήμα και τη χρήση πανιών ταυτόχρονα με τα κουπιά. Έτσι πλέον οι αρχαιολόγοι μπορούν να φτάσουν σε επιστημονικό συμπέρασμα, με απόδειξη, ότι οι αρχαίοι Κρήτες ταξίδευαν στον Ατλαντικό, 4.000 χρόνια πριν!


Αν αυτή η επιστημονική παραδοχή -που εντόπισε το Candianews σε ανάρτηση του digventures.com-  συνδυαστεί με μερικές άλλες ακόμα υπό έρευνα περιπτώσεις, στις οποίες φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία πως Μινωίτες είχαν φτάσει στην Αμερική πολύ πριν από τον Κολόμβο, μπορεί να ξαναγραφεί η ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής! Τέτοια προς έρευνα ακόμα στοιχεία τα Αόρατα Γεγονότα είχαν αναφέρει πριν από 2 χρόνια, σχετικά με την παρουσία Μινωιτών στην αμερικανική ήπειρο, υπάρχουν, για παράδειγμα, στις ακτές της λίμνης Superior, μεταξύ Μίσιγκαν των ΗΠΑ και Καναδά. με το θέμα είχε ασχοληθεί και η εφημερίδα Το Βήμα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ''ΑΜΕΡΙΚΗ'' ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΜΒΟ!
Τι γύρευε ο Ηρακλής στην Κελτική και την Αμερικανική Ήπειρο;
Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Μινωικές αποικίες στην Αμερική και τη Σκανδιναβία
Κρητικό DNA στους Ινδιάνους!
Οι Ινδιάνοι Ναυάχος και η γλώσσα Αθαπάσκαν
H Ινδιάνικη φυλή των Cherokee μιλούσε Ελληνικά και κατάγονται από την Ανατολική Μεσόγειο !

Ακόμα, υπάρχει η γενετική μελέτη «Origin and Diffusion of mtDNA Haplogroup X», του 2003 (www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1180497/) που συνδέει τους Κρήτες με τους Ινδιάνους και την οποία επίσης είχαμε δημοσιεύσει! Σε αυτήν εντοπίστηκε ότι το μιτοχoνδριακό DNA haplogroup X2 που απαντάται στους Κρήτες σε υψηλό ποσοστό (7,2%) απαντάται σε παρόμοια υψηλό ποσοστό (ως 5%) και σε 20.000 μέλη ινδιάνικων φυλών της ΒΑ Αμερικής! Σε παρόμοιο «ευρασιατικό συμπέρασμα» είχε καταλήξει και η κρανιακή συγκριτική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν «Old World sources of the first New World human inhabitants: a comparative craniofacial view», του 2001.

Κρητικό DNA στους Ινδιάνους!

Σε κάθε περίπτωση, αυτά μέχρι τώρα είναι υποθέσεις προς έρευνα. Όμως η πρόσφατη ανακάλυψη των πετρογλυφικών με το σχέδιο ενός καραβιού από την Κρήτη, είναι πλέον ένα συγκλονιστικό στοιχείο.

Τα πετρογλυφικά του Costa dos Castros
Όπως βλέπουμε στην εικόνα από τον ισπανικό βράχο, το πλοίο που έχει χαραχτεί στο κάτω μέρος έχει κουπιά και πανιά, ενώ τα πλοία της περιοχής, αλλά και συνολικά στον ευρωπαϊκό χώρο, είχαν μόνο κουπιά. Ο Ισπανός αρχαιολόγος, Javier Costas Goberna, αναζήτησε αυτή τη μορφή των πλοίων σε ανάλογα πετρογλυφικά ή σχέδια και τη βρήκε μόνο στα πλοία που χρησιμοποιούσαν οι Κρητικοί, 2.000 χρόνια προ Χριστού.

Oι Μινωίτες Κρήτες έκαναν εξόρυξη αργύρου στη Νορβηγία πριν από χιλιάδες χρόνια
Μυστήρια της Γης: Το πέτρινο κεφάλι της Γουατεμάλα με τα λευκά χαρακτηριστικά, που η Ιστορία θέλει να ξεχάσει (ΦΩΤΟ)
Οι λευκοί θεοί των ινδιάνων της Αμερικής ήσαν Έλληνες
Οι Μινωίτες πρόλαβαν τον Κολόμβο, υποστηρίζει Βρετανός συγγραφέας
Οι Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής πριν την “ανακάλυψη της”
Ατλαντίδα: Το Τέλος Ενός Κόσμου, η Γέννηση ενός Θρύλου -Ολόκληρο το Ντοκυμαντέρ του ΒΒC (BINTEO)
Εντυπωσιακό Βίντεο! Η Ζωή στη Μινωική Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχέδια των πλοίων που χρησιμοποιούσαν την ίδια εποχή οι Κρήτες
Το τμήμα του βράχου με τα σχέδια, γνωστό ως Auga dos Cebros, μπορεί να ανοίγει μια νέα εποχή στη γνώση μας για την πορεία από τον αρχαίο κόσμο. Και εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους καθώς θεωρούν ότι η απόδειξη ότι κρητικά πλοία βρίσκονταν στις ακτές του Ατλαντικού 4.000 χρόνια πριν, είναι απόδειξη για τη συνάντηση των ατλαντικών με τους μεσογειακούς πολιτισμούς.

Ανακάλυψη Σοκ! Στην Κρήτη η αρχαιότερη Ναυσιπλοΐα του Πλανήτη

Η ερευνήτρια, María Ruiz-Gálvez Priego, που επίσης συμμετέχει στις επιστημονικές εργασίες, εκφράζει με βεβαιότητα την άποψη ότι το πλοιάριο της Auga dos Cebros είναι κρητικό.

Πετρογλυφικά με πλοία των Νορβηγών
Είναι φανερό ότι εφόσον τα πράγματα είναι έτσι - και δε δείχνουν παρά να είναι έτσι- θα υπάρξουν και άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν την παρουσία των αρχαίων Κρητών στην περιοχή. Και πιθανώς τώρα θα ενταθούν οι έρευνες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να αποδειχτεί αν πράγματι οι Μινωίτες έφτασαν μέχρι την αμερικανική ήπειρο, όπως μπορεί να φανεί από κάποια πρώτα στοιχεία.

Αόρατα Γεγονότα  
Αναφορές:

  1. http://www.candianews.gr/2015/10/05/sigklonistiki-anakalipsi-pou-isos-xanagrafi-tin-istoria-i-kritiki-taxidevan-ston-atlantiko-prin-4-000-chronia-ikones/

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις