Κάμερα της NASA Αποκαλύπτει τη Σκοτεινή Πλευρά της Σελήνης (ΒΙΝΤΕΟ)


Η NASA κυκλοφόρησε ένα εκπληκτικό animation που δείχνει μια μοναδική θέα της σελήνης, όπως φωτογραφήθηκε τον περασμένο μήνα να περνά ανάμεσα στην ηλιόλουστη φωτεινή πλευρά της Γης και ένα δορυφόρο σε απόσταση 1.600.000 χιλιομέτρων.


Λήφθηκε από κάμερα του δορυφόρου για Παρατηρητήριο Κλίματος Βαθέως Διαστήματος (DSCOVR) στις 16 Ιουλίου. Οι εικόνες δείχνουν πλήρως φωτισμένη την «σκοτεινή πλευρά» του φεγγαριού, που δεν είναι ορατή από τη Γη.

Οι εικόνες λήφθηκαν από τον Οργανισμό Διαστήματος των ΗΠΑ στη Γη, από Πολυχρωματική Κάμερα Απεικόνισης (Epic), μια κάμερα CCD τεσσάρων megapixel και το τηλεσκόπιο του δορυφόρου DSCOVR.

Η κάμερα Epic διατηρεί μια σταθερή άποψη της πλήρως φωτισμένης Γης καθώς περιστρέφεται, και παρέχει καθημερινά επιστημονικές αναφορές για το όζον, τη βλάστηση, το ύψος των νεφών, και τα αερομεταφερόμενα αερολύματα.

Από τον επόμενο μήνα, η κάμερα θα παρέχει μια σειρά από εικόνες της Γης που επιτρέπουν τη μελέτη των ημερήσιων μεταβολών σε ολόκληρη την υφήλιο και η NASA θα δημοσιεύει καθημερινά έγχρωμες εικόνες σε ειδικό δημόσιο ιστότοπο.

Η διαστημική υπηρεσία αναφέρει ότι οι εικόνες θα παρουσιάζουν διαφορετικές όψεις του πλανήτη καθώς περιστρέφεται όλη την ημέρα και θα είναι διαθέσιμες 12 ως 36 ώρες μετά τη λήψη.

Περίπου δύο φορές το χρόνο η κάμερα θα συλλαμβάνει εικόνες της Σελήνης και της Γης μαζί καθώς η τροχιά του DSCOVR διασχίζει το επίπεδο της τροχιάς του φεγγαριού.

Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από τη NASA ελήφθησαν στις 15:50μ.μ.-20:45μ.μ. EDT στις 16 Ιουλίου. Δείχνουν το φεγγάρι να κινείται πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, κοντά στη Βόρεια Αμερική.

Ο Βόρειος Πόλος είναι στην επάνω αριστερή γωνία της εικόνας, αντανακλώντας την τροχιακή κλίση της Γης από τη σκοπιά του διαστημικού οχήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αθέατη πλευρά του φεγγαριού έχει παρατηρηθεί από διαστημικό σκάφος -πολλές αποστολές έχουν φωτογραφήσει το φεγγάρι με μεγάλη λεπτομέρεια. Το πρώτο σκάφος ήταν το σοβιετικό Luna 3 που τράβηξε τις πρώτες εικόνες το 1959.

Τον Μάιο του 2008 το διαστημικό σκάφος Deep Impact της NASA συνέλαβε μια παρόμοια άποψη της Γης και της Σελήνης από απόσταση 31 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.



Σύνταξη-Επιμέλεια Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'