Ελληνικών συμφερόντων η εταιρεία του πλοίου με τα όπλα...μυρωδιά από ISIS


Σε λιμάνι της Ουκρανίας φορτώθηκε ενδεχομένως το «φορτίο θανάτου» του φορτηγού πλοίου HADDAD1, το οποίο εικάζεται ότι είναι ελληνικών συμφερόντων, το οποίο εντοπίστηκε ανοικτά της Ιεράπετρας,  από τις λιμενικές αρχές μετά από πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών ότι μετέφερε οπλισμό και πυρομαχικά με τελικό μάλλον προορισμό τους τζιχαντιστές της ISIS.


Το πλοίο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι λιμενικές αρχές διαπιστώθηκε ότι είχε ξεκινήσει από την Αμβέρσα Βελγίου και από εκεί στην Τουρκία με τελικό προορισμό τη Λιβύη. Το πλοίο, με σημαία Βολιβίας, είχε αποπλεύσει τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου από το Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) της Τουρκίας με προορισμό τα Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης. Είχε επταμελές πλήρωμα από τη Συρία, Αίγυπτο και Ινδία, ενώ τα παραστατικά έκαναν λόγο για φορτίο πλαστικών οικιακών ειδών, τσιγάρων και στολιδιών.


Το ύποπτο όμως φορτίο των όπλων και των πυρομαχικών φαίνεται να εντοπίζεται σε αδήλωτα εμπορευματοκιβώτια χωρίς συνοδευτικά έγγραφα, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού. Ηδη, το πλοίο μεταφέρεται στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης των κοντέινερ και τα απαιτούμενα ηλεκτρονικά μέσα για την «ακτινογράφηση» του εσωτερικού τους προκειμένου να ανοιχθούν με ασφάλεια για το ενδεχόμενο ύπαρξης και επικίνδυνων εκρηκτικών υλών.

Τα τελευταία λιμάνια που είχε καταλήξει το συγκεκριμένο πλοίο ήταν το Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) Τουρκίας στις 29 Αυγούστου, η Αμμόχωστος Κύπρου στις 20 Αυγούστου, η Αλεξάνδρεια Αιγύπτου στις 16 Ιουλίου, το Ισκεντερούν στις 17 Αυγούστου και το Τομπρούκ της Λιβύης στις 26 Ιουνίου.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το Haddad 1, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2015, βρίσκεται υπό την κυριότητα εταιρείας ελληνικών συμφερόντων με έδρα την οδό Φιλελλήνων στον Πειραιά. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη διεύθυνση εμφανίζονται να έχουν την έδρα τους τόσο η πλοιοκτήτρια όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία του υπό σημαία Βολιβίας φορτηγού πλοίου.

Δείτε επίσης:
20.000 καλασνικοφ σε πλοίο – φάντασμα που έκανε βόλτα στο Αιγαίο...
Που ξεφορτώθηκαν τα 20.000 Καλάσνικοφ των ισλαμοφασιστών; Δεν βρέθηκαν στο πλοίο!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ! - Τα 20.000 καλάσνικοφ του Εμφυλίου. Ποιοι σχεδίαζαν το αιματοκύλισμα, ποιοι κάρφωσαν και γιατί

Τελικός προορισμός είχαν δηλωθεί τα Μιζουράτα ή αλλιώς Μισράτα της Λιβύης, ένα λιμάνι-«σταθμός» των δυνάμεων της «Αυγής της Λιβύης», που αμφισβητούν την αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Αμπντουλάχ αλ Θίνι. Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2014 έως την 1η Φεβρουαρίου 2015 το πλοίο λεγόταν «Μamo» και έφερε σημαία Καμπότζης, ενώ την εξαετία 2008 – 2014 το όνομά του ήταν «Άρχων» (Arxon) και ταξίδευε υπό σημαία Ελλάδας, νηολογημένο στη Μυτιλήνη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες. Πρέπει να ανοιχτούν τα κοντέινερ και να βιντεοσκοπηθεί το φορτίο τους. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται πλοίο το οποίο μεταφέρει οπλισμό στις εμπόλεμες περιοχές της Λιβύης, του Ιράκ και της Συρίας. Στις 8 Νοεμβρίου 2013  είχε εντοπιστεί το φορτηγό πλοίο Nour-M, υπό σημαία Σιέρα Λεόνε,  κοντά στην περιοχή των Ιμίων, που μετέφερε  20.000 πολεμικά καλάσνικοφ στη Συρία. Στις 12 Δεκεμβρίου 2013 το συγκεκριμένο πλοίο βυθίστηκε μέσα στο λιμάνι της Ακαντιάς της Ρόδου εξαιτίας της θαλασσοταραχής και τα χτυπήματα στην προβλήτα του λιμανιού.  Σύμφωνα με τα επίσημα παραστατικά το φορτίο του είχε προορισμό τη Λιβύη, αλλά εκτιμήθηκε ότι πιθανόν να μετέφερε πολεμοφόδια στους ισλαμιστές αντάρτες που μάχονται την κυβέρνηση Άσαντ στη Συρία.

Το συγκεκριμένο πλοίο είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ υπήρχαν αντιφάσεις για το λιμάνι του προορισμού του, καθώς από το σύστημα marin trafik είχε δηλωθεί το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, από άλλο ηλεκτρονικό σύστημα δηλωνόταν ως προορισμός η Τρίπολη της Λιβύης, ενώ ο πλοίαρχος αρχικά δήλωσε το Ισκεντερούν της Τουρκίας.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'