Αρχαία Μαγικά Βιβλία -Το Γαλλικό βιβλίο της Μαγείας

Ξεκινήσαμε το αφιέρωμα μας στα αρχαία μαγικά βιβλία με τους Ελληνικούς Μαγικούς Παπύρους.
Σήμερα συνεχίζουμε με το "Μαύρο Κλωσόπουλο" [1]. Ναι υπάρχουν μαγικά βιβλία που είναι πέρα από κάθε φαντασία και δεν έχουν καμία σχέση με τις φήμες που διαδίδονται επίσημα.


Κατάγεται από τη Γαλλία του 18ου αιώνα, το Μαύρο Κλωσόπουλο εστιάζει στη μελέτη των μαγικών φυλακτών, ειδικών αντικειμένων με χαραγμένα μαγικά λόγια που προστατεύουν και ενισχύουν το χρήστη. Φέρεται να γράφτηκε από έναν ανώνυμο αξιωματικό [2] του Στρατού του Ναπολέοντα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έλαβε τα περιεχόμενα από ένα μυστηριώδη Άραβα Μάγο, κατά την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο. Κατά συνέπεια το βιβλίο αυτό υποτίθεται ότι ξεκλειδώνει κάποια μυστικά της Αραβικής Μαγείας [3].

Οι Ελληνικοί Μαγικοί Πάπυροι -Η Αλήθεια για τους Οξυρρύγχειους Παπύρους
Αράβικη Μαγεία – Οι Γητειές Των Τζίνι !

Το Μαύρο Κλωσόπουλο περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να κατασκευάσει φυλαχτά από επιχαλκωμένο χάλυβα, μετάξι, και ειδικό μελάνι. Μεταξύ αυτών των μαγικών επικλήσεων βρίσκεται και ένα ξόρκι για την επίκληση ενός djinn δηλαδή τζίνι, ένα πλάσμα φτιαγμένο από καπνό και φωτιά που θα φέρει (σε όποιον το κάλεσε) την αληθινή αγάπη. Αν οι φιλοδοξίες σας είναι ελαφρώς πιο κυνικές, τότε το Μαύρο Κλωσόπουλο παρέχει επίσης φυλαχτά που θα αναγκάσουν "τους διακριτικούς άνδρες" να σας πουν τα μυστικά τους, να σας επιτρέπουν να δείτε πίσω από κλειστές πόρτες, και να καταστρέψουν όποιους συνωμοτούν εναντίον σας. Το κορυφαίο του βιβλίου της μυστικιστική διδασκαλίας είναι η απόκτηση του ίδιου του Μαύρου Κλωσόπουλου, μιας κότας που μπορεί να βρει θαμμένο θησαυρό.

Όπως καταλαβαίνετε τα αρχαία μαγικά βιβλία δεν έχουν κάποια σχέση με την Σολομωνική και όλες αυτές τις φήμες. Ωστόσο θα δούμε στη συνέχεια και μαγικά βιβλία που γράφτηκαν από τον Σολομώντα.

Σύνταξη-Επιμέλεια Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα
Παραπομπές:
  1. http://books.google.com/books/about/The_Black_Pullet.html?id=X8W2ipy8EQMC
  2. http://www.hermetics.org/pdf/grimoire/theblackpullett.pdf
  3. http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7256.html


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'