Μεγάλη φλεγόμενη σφαίρα έπεσε στη Ταϊλάνδη -Μετεωρίτης προπομπός του Αστεροειδή του Πουέρτο Ρίκο; (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια μεγάλη φλεγόμενη σφαίρα, μετεωρίτης κατά πάσα πιθανότητα, καταγράφηκε να πέφτει στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, το πρωί της Δευτέρας.


Επρόκειτο για αρκετά μεγάλο μετεωρίτη, δεδομένου ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν ορατός σε απόσταση τουλάχιστον 200 χλμ από την πρωτεύουσα.

Την πρόσκρουση της σφαίρας στην επιφάνεια της Γης ακολούθησε ισχυρότατη έκρηξη.

Αν και πρόκειται για συχνό φαινόμενο, εντούτοις σπάνια φτάνουν στην επιφάνεια της Γης μετεωρίτες τέτοιου μεγέθους.





Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας αμέσως απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για αεροπορικό δυστύχημα, καθώς κανένα αεροπλάνο δεν πετούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Η μαζική πτώση μετεωριτών στην περιοχή Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας, πριν δυο χρόνια, είχε προκαλέσει τον τραυματισμό 1.200 ατόμων και εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Δείτε επίσης:
Προπομπός κακών νέων;
Ωστόσο μελετώντας το φαινόμενο πιο αναλυτικά δεν είναι εύκολο να παραλείψουμε το φαινόμενο "μπιλιάρδου" που συμβαίνει στο διάστημα όταν ένας κομήτης ή άλλος περιπλανώμενος αστεροειδής, εισβάλει στο ηλιακό σύστημα.

Περνώντας από το νέφος Όορτ (με κομήτες, μετεωρίτες και εκατομμύρια περιπλανώμενους διαστημικούς βράχους), και στη συνέχεια από τη ζώνη μετεωριτών ανάμεσα Άρη και Δία, μπορεί εύκολα με τη βαρύτητα του και μόνο ο κομήτης ή αστεροειδής να προκαλέσει την πτώση οποιουδήποτε μετεωρίτη προς τη Γη.

Λογικά αυτό που μπορούμε να σκεφτούμε είναι μήπως οι μετεωρίτες τόσο του Τσελιαμπίνσκ όσο και της Ταϊλάνδης αποτελούν τελικά τους προπομπούς του Αρμαγεδδώνα.

Δείτε επίσης:

Σύνταξη-Επιμέλεια Περικλής Παπαδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'