Στίβεν Χόκινγκ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να Αποτελέσει το Τέλος της Ανθρωπότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στίβεν Χόκινγκ μίλησε κατά τη διάρκεια γεύματος για τη νέα τεχνολογία ομιλίας που χρησιμοποιεί ο ίδιος [1], η οποία χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές που προβλέπουν τι είναι πιθανό να πει.


Ο Χόκινγκ προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να τελειώσει την ανθρώπινη φυλή.

Οι μηχανές που μπορούν να σκεφτούν αποτελούν απειλή για την ίδια την ύπαρξή μας και «η ανάπτυξη της πλήρους τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής», ο θεωρητικός φυσικός είπε στο BBC.

H προειδοποίηση του Χόκινγκ ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τη νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί πληκτρολογώντας στον υπολογιστή [1] και του επιτρέπει να μιλήσει, το οποίο προβλέπει τα λόγια που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, ανέφερε στο BBC [2].

Διαβάστε επίσης:
Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης κατά το παρελθόν -έγραψε στην εφημερίδα The Independent μαζί με μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων στο Μάιο [1] του τρέχοντος έτους προειδοποιώντας ότι η ανθρωπότητα δεν λαμβάνει την απειλή αρκετά σοβαρά.

«Ενώ η βραχυπρόθεσμη επίπτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης εξαρτάται από το ποιος την ελέγχει, ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος εξαρτάται από το αν μπορεί να ελεγχθεί εξολοκλήρου», έγραψαν το Μάιο. «Όλοι μας θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για να βελτιώσουμε τις πιθανότητες να καρπωθούμε τα οφέλη και να αποφύγουμε τον κίνδυνο».

Ο Χόκινγκ προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους του Διαδικτύου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο BBC. Αναφερόμενος στη προειδοποίηση του διευθυντή της GCHQ ότι το διαδίκτυο θα μπορούσε να γίνει ένα κέντρο διοίκησης τρομοκρατών, ο Χόκινγκ είπε: «Πρέπει να γίνουν περισσότερα από τις εταιρείες του Διαδικτύου για την αντιμετώπιση της απειλής, αλλά η δυσκολία είναι αυτό να γίνει χωρίς να θυσιαστεί η ελευθερία και η προστασία της ιδιωτικής ζωής».

Σύνταξη-Μετάφραση Περικλής Παπαδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:
  1. http://www.independent.co.uk/news/science/stephen-hawkings-new-phoneinspired-speech-kit-doubles-his-typing-speed-9898231.html
  2. http://www.bbc.co.uk/news/technology-30290540
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'