Ο πανικός στην ελληνική οικονομία τώρα ξεκινάει…

Ο λογαριασμός μετά τις εκλογές δεν βγαίνει… Μέχρι λέει τα τέλη Φεβρουαρίου πρέπει να έχουμε μαζέψει 12,5 δις ευρώ από το ΦΠΑ και το φόρο αλληλεγγύης με την ελληνική οικονομία όμως να είναι στην εντατική, σύμφωνα και με το πρακτορείο  Reuters.


Τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ σκούρα, σύμφωνα και με τον γνωστό οικονομολόγο του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Άγγελο Τσακανίκα, ο οποίος τονίζει ότι η οικονομία μας θα καταγράψει ύφεση λίγο μικρότερη του 2% το 2015.

Και σαν να μην μας έφθανε αυτό το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο που έχουμε υπογράψει, καθιστά σαφές ότι το 80% των μέτρων θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2016 ή σε διάστημα 10 μηνών, αλλιώς, όπως μας είπε και ο Γιούνκερ, η Ευρώπη θα πάψει να είναι ευγενική μαζί μας…

Σε αυτή την κατεύθυνση οι δανειστές μας ήδη κουνάνε το μαντήλι τονίζοντας δια στόματος Ρέγκλινγκ ότι ο ESM, έχει στα χέρια του το 45% του ελληνικού δημοσίου χρέους, εννοώντας δηλαδή, ότι μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα!!!

Την ίδια ώρα, οι εταίροι θέλουν να μάθουν και που πήγαν τα 83 περίπου δισ. ευρώ που έχουν απορροφηθεί στις μέχρι σήμερα ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Μιλάμε για σταυρόλεξο που θέλει δυνατούς λύτες…

Έτσι πλέον τίθεται το ερώτημα κατά πόσο η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία μπορεί να πάρει όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα που απέφυγαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις να υλοποιήσουν…

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'