Τα ταφικά Έθιμα των Ζωντανών Νεκρών της Ινδονησίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθ 'όλη την ανθρώπινη ιστορία, ο ορισμός του θανάτου ποικίλει απίστευτα. Ακόμα και στους επιστημονικούς όρους του δυτικού πολιτισμού, τους τελευταίους αιώνες, έχουμε περάσει από την αναζήτηση για σημάδια αναπνοής, στα σημεία καρδιακού παλμού, μέσα από την συνειδητοποίηση ότι ένα άτομο μπορεί μερικές φορές να «επανέλθει» από το θάνατο μετά από πάνω από μια ώρα αφού η καρδιά έχει σταματήσει να χτυπά.


Ο ειδικός αναζωογόνησης Δρ Sam Parnia σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι ότι η ιδέα του θανάτου μας έχει "παραδοσιακά πολύ μαύρο και άσπρο" -προσπαθούμε να πλαισιώσουμε το θάνατο ως μια ορισμένη στιγμή, και όχι αυτό που πραγματικά είναι: μια διαδικασία.

Στην Toraja της Ινδονησίας, από την άλλη πλευρά, υιοθετούν πλήρως το θάνατο ως μια διαδικασία -αν και ίσως περισσότερο σε μια πνευματική έννοια και όχι ως μέρος του επιστημονικού μοντέλου του Parnia. Γι 'αυτούς, ο θάνατος είναι μια μετάβαση... και μια κάπως χρονοβόρα διαδικασία.

Η Εγκυκλοπαίδεια Gale της Θρησκείας σημειώνει ότι στην Toraja οι τελετές κηδείας μπορούν να αναλυθούν σε τέσσερα βασικά στάδια:

Κατά το πρώτο, ο αποθανών λέγεται ότι είναι άρρωστος: πλένεται, ντύνεται, και κοσμείται, και φροντίζονται για το χρονικό διάστημα ενός έτους. Στη συνέχεια, έρχεται η πρώτη γιορτή, που διαρκεί από πέντε έως επτά ημέρες, με θυσίες, μοιρολόγια, τραγούδια, και χορούς. Αυτό σηματοδοτεί το δύσκολο πέρασμα από τη ζωή στο θάνατο και τελειώνει με μια προσωρινή ταφή μέσα στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια της μετά από ενδιάμεση περίοδο, οι εν λόγω εκδηλώσεις αυξάνονται. Τέλος, η τελική τελετή που πραγματοποιείται, απαιτεί πολλούς μήνες προετοιμασίας, Στην οποία καθαρά σεντόνια, κενοτάφια, και, κυρίως, ένα ομοίωμα (το περίφημο tau-tau) χρησιμοποιούνται, και επιδεικνύονται, η ταφή ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση του νεκρού στον άλλο κόσμο.

Διαβάστε επίσης:
Γυναίκα ζόμπι -Δείτε την προσεκτικά (BINTEO)
Είναι τα Ζόμπι (Ζombie) του Toraja οι πραγματικοί Walking Dead; (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε: ναι, το παραπάνω σημαίνει ότι οι Toraja βασικά συνεχίζουν να αλληλεπιδρούν με τα πτώματα των αγαπημένων τους για χρόνια, να τα ταΐζουν, να τα κάνουν μπάνιο, και να τα ντύνουν. Τον Αύγουστο, το τελετουργικό Ma'nene πραγματοποιήθηκε, κατά το οποίο γίνεται εκταφή των πτωμάτων για να καθαριστούν και να φορέσουν νέα ρούχα, και γίνονται επισκευές στα φέρετρα τους. Ως μέρος αυτής της τελετουργίας, πριν από το νέο ενταφιασμό οι νεκροί κυριολεκτικά περπατούν γύρω στο χωριό.


Και ενώ οι Toraja συνεχίζουν να αλληλεπιδρούν με τα φυσικά λείψανα των προγόνων τους για πολλά χρόνια, οι νεκροί μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τους απογόνους τους με άλλο τρόπο: Στο βιβλίο του, στην επικοινωνία με τους Θεούς, ο Charles Laughlin σημειώνει ότι η Toraja "μερικές φορές συναντούν τους νεκρούς προγόνους τους στα όνειρα, και αυτές οι εμπειρίες έχουν λαμβάνονται ως αληθινές".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ταφικά έθιμα της Toraja, δείτε το βίντεο παρακάτω, και επίσης αυτό το αναλυτικό άρθρο. Μια συλλογή από εικόνες του τελετουργικού Ma'nene μπορείτε να βρείτε στη Daily Mail.


Σύνταξη-Επιμέλεια Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Toraja
  2. http://www.amazon.com/o/ASIN/0980711169

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'