Η επανάσταση των μηχανών άρχισε -Ρομπότ έβρισε δημοσιογράφους στον αέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αρκετά άρθρα μας έχουμε κάνει αναφορά στον κίνδυνο της επανάστασης των μηχανών και την εξέγερση των ρομπότ. ωστόσο η σημερινή είδηση, έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει τους φόβους μας.
Τα σενάρια της «εξέγερσης των μηχανών» είναι τόσο παλιά όσο σχεδόν η ίδια η επιστημονική φαντασία, από τον Skynet του «Εξολοθρευτή» μέχρι τις Μηχανές του «Matrix» και τους Cylons του «Battlestar Galactica».


Οι υποθέσεις για το πώς θα μπορούσε να αρχίσει μια τέτοια επανάσταση ποικίλλουν, και μια από τις δημοφιλέστερες υποθέσεις είναι αυτή του πυρηνικού ολοκαυτώματος- πρώτου πλήγματος από τις τεχνητές νοημοσύνες.

Δείτε το βίντεο...κι ακούστε το ρομπότ να βρίζει τους παρουσιαστές.


Ωστόσο, ίσως το έναυσμα να είναι διαφορετικό, αν κρίνει κανείς από το ευτράπελο που έλαβε χώρα σε εκπομπή του BBC Breakfast. Οι δύο παρουσιαστές είχαν «καλεσμένη» τη Λίντα, ένα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο χαιρετώντας τους, τους, είπε κάτι που ακούστηκε ως ένα «γεμάτο»... «f*ck you».
Διαβάστε επίσης:
Η προφανής εξήγηση είναι ότι το ρομπότ αυτό που «προσπάθησε» κανονικά να πει ήταν «thank you». Ωστόσο, δεν γίνεται να είσαι φαν της Επιστημονικής Φαντασίας και να μην σκεφτείς ότι...κάπως έτσι αρχίζουν, και μετά αρχίζουν να στέλνουν «Εξολοθρευτές» πίσω στο χρόνο για να σκοτώσουν τις μητέρες των ηγετών της ανθρωπότητας, να ισοπεδώνουν με πυρηνικά τις ανθρώπινες αποικίες, να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε μπαταρίες κλπ κλπ.

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://mashable.com/2015/09/17/robot-swears-bbc-presenters

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'