Βόμβες στα θεμέλια και σκηνοθετημένες επιθέσεις -11 θεωρίες συνωμοσίας για τις 11/9


Έριξαν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και του Οσάμα Μπιν Λάντεν τους Δίδυμους Πύργους;
Οι αμερικανικές αρχές όντως αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση;


Ή μήπως όλα ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο με σκοπό το κέρδος κάποιων προσώπων - ψηλά στην ιεραρχία εταιρειών και λέσχων – που θυσίασαν ψυχρά σχεδόν 3.000 Αμερικανούς;

Αυτές είναι οι 11 πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου:

1. Στα χρηματιστήρια γνώριζαν για τις επιθέσεις πριν συμβούν

Λίγο πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε στα χρηματιστήρια και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ένα τεράστιο ποσό put options τοποθετήθηκε στις μετοχές της United Airlines και της American Airlines, των εταιρειών δηλαδή των οποίων τα αεροπλάνα κατέρριψαν στους Δίδυμους Πύργους οι αεροπειρατές. Πολλοί εικάζουν ότι οι χρηματιστές γνώριζαν για την επερχόμενη επίθεση και επωφελήθηκαν από την τραγωδία.  Οι υπεύθυνες αρχές των ΗΠΑ διενήργησαν σχετική έρευνα, στην οποία τουλάχιστον μία χρηματιστηριακή εταιρεία της Wall Street φέρεται να είχε σχέσεις με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

2. Δεν απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη

Στην περίπτωση που αεροπειρατές καταλάβουν ένα εμπορικό αεροσκάφος, η Αρχή Αεράμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) προβλέπεται να διατάξει την κατάρριψη του αεροπλάνου από μαχητικά αεροσκάφη. Στις 9/11 οι στρατηγοί της NORAD ανέφεραν ότι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για την αεροπειρατεία ώστε να προχωρήσουν στη σχετική διαδικασία. Μερικοί σκεπτικιστές θεωρούν ότι η ίδια η NORAD σκόπιμα δεν προχώρησε στην απαιτούμενη διαδικασία.

3. Οι Δίδυμοι Πύργοι δεν κατέρρευσαν από τα αεροπλάνα αλλά από βόμβες

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας, η κατάρρευση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου μοιάζει με σχεδιασμένη κατεδάφιση. Πολλοί εικάζουν ότι οι πύργοι στην πραγματικότητα κατεδαφίστηκαν από εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στα θεμέλια. Αυτόπτες μάρτυρες φέρονται να άκουσαν εκρήξεις κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν. Εξάλλου πολλοί αρχιτέκτονες και επιστήμονες σημειώνουν ότι τα αεροπορικά καύσιμα δεν μπορούν να παραγάγουν αρκετή θερμότητα ώστε να λιώσει ο ατσάλινος σκελετός των δύο κτηρίων.

4. Η επίθεση στο Πεντάγωνο «δεν στέκει»

Η επίθεση στο Πεντάγωνο αποτελεί ίσως το πιο αινιγματικό συμβάν εκείνης της ημέρας. Οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν ότι οι τρύπες στο Πεντάγωνο ήταν πολύ μικρότερες από αυτές που θα προκαλούσε ένα αμερικανικό εμπορικό αεροσκάφος. Αναρωτιούνται δε γιατί το αεροσκάφος δεν κατερρίφθη πριν την πτώση καθώς και πώς έτυχε το αεροπλάνο να πέσει σε ένα τμήμα του κτηρίου που ήταν κλειστό λόγω ανακαίνισης.

5. Τι συνέβη στην πτήση 93;

Το τέταρτο αεροπλάνο που κατέλαβαν αεροπειρατές, η πτήση 93, προσέκρουσε στο Σανκσβίλ της Πενσυλβάνια. Πιστεύεται ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους ανέκτησαν τον έλεγχό του και το έριξαν σε ένα χωράφι.
Δείτε επίσης:
Οι υπέρμαχοι των θεωριών συνωμοσίας πιστεύουν όμως ότι η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ ένα ψεύτικο αεροσκάφος κατερρίφθη από τον ουρανό. Άλλοι ισχυρίζονται ότι οι επιβάτες δολοφονήθηκαν ή απήχθησαν και δεν βρέθηκαν ποτέ.

6. Οι αεροπειρατές επέζησαν. Αλλιώς πώς άντεξαν την έκρηξη τα διαβατήριά τους;

Μετά την επίθεση βρέθηκαν διαβατήρια που χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία. Όμως πώς δεν καταστράφηκαν από μια πυρκαγιά, που γκρέμισε δυο πύργους από ατσάλι;

7. Οι κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα αεροπλάνα ήταν ψεύτικες

Πριν την πρόσκρουση στους Δίδυμους Πύργους, οι επιβάτες φέρονται να τηλεφώνησαν στους οικείους τους. Ωστόσο επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο τα τηλέφωνα να είχαν σήμα στο ύψος στο οποίο πετούν τα εμπορικά αεροσκάφη.

8. Υπήρχαν Εβραίοι στους Δίδυμους Πύργους;

Καμία θεωρία συνωμοσίας δεν μπορεί να μοιάζει αληθοφανής αν δεν περιλαμβάνει τον «εβραϊκό δάκτυλο». Οι συνωμοσιολόγοι λοιπόν, που πίσω απ’ όλα βλέπουν τους Εβραίους, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου που ασπάζονται την εβραϊκή θρησκεία δεν βρίσκονταν στα κτήρια.

9. Τι απέγινε όμως με τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων;

Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι εντοπίστηκαν και τα 4 μαύρα κουτιά των αεροσκαφών, όμως το περιεχόμενό τους κρατήθηκε μυστικό.

10. Τα βίντεο του Μπιν Λάντεν είναι σκηνοθετημένα

Οι σκεπτικιστές εικάζουν ότι ο Μπιν Λάντεν στοχοποιήθηκε εντέχνως από την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, λόγω της ανάμειξης του ίδιου του Αμερικανού Προέδρου σε ενεργειακές εταιρείες που έκαναν μπίζνες στη μέση Ανατολή.

11. Ποιο ισχυρό το αλουμίνιο από το ατσάλι;

Τα εμπορικά αεροσκάφη είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ αλουμίνιο. Οι συνωμοσιολόγοι αναρωτιούνται αν ένα τόσο ελαφρύ υλικό θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια ζημιά στους πύργους, που ήταν κατασκευασμένοι από ατσάλι. Η ζημιά προκλήθηκε από εκρηκτικούς μηχανισμούς, υποστηρίζουν.

Όπως κάθε θεωρία συνωμοσίας βέβαια, έτσι και αυτές που αφορούν τους Δίδυμους Πύργους προϋποθέτουν ότι ενεπλάκη ένας τεράστιος αριθμός ατόμων που όλοι ανεξαιρέτως κράτησαν το στόμα τους κλειστό.

Εξάλλου, κάθε αμφισβήτηση μιας θεωρίας που πάει ένα βήμα πέρα από τα (υπαρκτά) αντικρουόμενα συμφέροντα και «βλέπει» πανίσχυρες μυστικές ομάδες και λέσχες κατατάσσει τους αμφισβητίες στους… έμμισθους υποστηρικτές της συνωμοσίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι θεωρίες για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το πρωινό που άλλαξε την όψη του πλανήτη δεν θα καταλαγιάσουν όσο πιο προφανής γίνεται η εκμετάλλευση της επίθεσης από το κράτος των ΗΠΑ.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'