Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια ανήκουν στην πτήση MH370 -Βρέθηκαν νέα συντρίμμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν στο αεροσκάφος Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370.
Περισσότερα συντρίμμια, εντόπισε η ομάδα έρευνας της Μαλαισίας στο νησί Ρεϊνιόν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας. Πρόκειται για κομμάτια παραθύρου του αεροπλάνου, μαξιλάρια καθίσματος και αλουμινόχαρτα. Οι Μαλαισιανοί είναι απόλυτα σίγουροι, ενώ οι Γάλλοι είναι αρκετά σίγουροι, ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν, ανήκουν στο «χαμένο» αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει τι συνέβη στην πτήση.
«Η διεθνής ομάδα των εμπειρογνώμων είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το κομμάτι που εντοπίστηκε πρόσφατα ανήκει πράγματα στην πτήση MH730» τόνισε ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
Υπενθυμίζεται ότι, η πτήση των μαλαισιανών αερογραμμών εξαφανίστηκε πέρσι τον Μάρτιο ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Από την πλευρά του, αντιεισαγγελέας του Παρισιού, Σερζ Μακοβιάκ, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες των εμπειρογνώμων, υποστήριξε ότι υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι το τμήμα του πτερυγίου προέρχεται από το χαμένο Μπόινγκ 777.
Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί».
Δείτε επίσης:
Οργή και θλίψη. Οι συγγενείς των επιβαινόντων στη μοιραία πτήση MH 370 δεν πείθονται από τις εξελίξεις. Με δάκρυα στα μάτια μετέβησαν στα γραφεία της Malaysia Airlines ζητώντας περισσότερες απαντήσεις. Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της Μαλαισίας δεν τους ικανοποιούν.

Μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων, παράθυρα αεροπλάνου και φύλλα αλουμινίου βρέθηκαν στις ακτές του νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα το τμήμα φτερού που εικάζεται ότι ανήκε στο εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Μαλαισίας διευκρίνισε ότι τα νέα ευρήματα εντοπίσθηκαν από ομάδα Μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται στο νησί και πρόσθεσε ότι δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν προέρχονται από το αεροσκάφος της πτήσης MH370. «Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί από τις γαλλικές αρχές», πρόσθεσε.

Η εισαγγελία του Παρισιού εμφανίσθηκε πιο επιφυλακτική, κάνοντας λόγο για «πολύ ισχυρές ενδείξεις» ότι τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος.
Οι έρευνες σε στρατιωτικό εργαστήριο της νοτιο-δυτικής Γαλλίας συνεχίζονται.


Αόρατα Γεγονότα
Πηγές: Reuters, euronews
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'