Εργασία: Μέσω ίντερνετ από το σπίτι σου, πληρωμή από το εξωτερικό


Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, έχει ήδη επιβληθεί στην Ελλάδα ο έλεγχος κεφαλαίων. Η αγωνία όλων για το μέλλον βρίσκεται στο αποκορύφωμα και η ανησυχία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Σε μια τέτοια συγκυρία, προτείνουμε μια μικρή αλλά δοκιμασμένη και αποτελεσματική επαγγελματική διέξοδο. Μένει σε σας να την αξιοποιήσετε.


Παρουσιάζουμε τις πιο γνωστές πλατφόρμες του εξωτερικού την Upwork και την Elance, τις αδελφές εταιρείες που προέκυψαν μετά τη συνένωση με την odesk.

Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτές οι πλατφόρμες;

Δίνουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια τεράστια αγορά, δουλεύοντας από το σπίτι τους και εισπράττοντας την αμοιβή τους κατευθείαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
    Επιπλέον για τις επιχειρήσεις, βρίσκουν εξειδικευμένους επαγγελματίες σχεδόν κάθε ειδικότητας, προκειμένου να τους αναθέσουν κάποιο project χωρίς να χρειάζεται να τους προσλάβουν.

Γιατί να εμπιστευτείτε αυτές τις πλατφόρμες;

Γιατί, απλώς είναι αποτελεσματικές και μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Σύμφωνα, με επίσημα στατιστικά στοιχεία, μόνο στην Upwork κάθε χρόνο αναρτώνται περίπου 3 εκ. εργασίες, ενώ μόνο πέρυσι στην εν λόγω πλατφόρμα πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 1 δις. Αν δεν πειστήκατε ακόμη, δεν έχετε παρά να ρωτήσετε έναν από τους 9 εκ. εγγεγραμμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας, από κάθε γωνιά του κόσμου.

Τι είδους επαγγελματίες θα βρείτε σε αυτές τις πλατφόρμες;

Πιο σωστή θα ήταν η ερώτηση, τι επαγγελματίες ΔΕΝ θα βρείτε σε αυτές. Παρακάτω παραθέτουμε ενδεικτικά μια λίστα επαγγελματικών υπηρεσιών που καλύπτουν οι εν λόγω πλατφόρμες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και οι μόνες προσφερόμενες. Ενδεικτικά στην Elance μπορείς να βρείτε:

    Ειδικούς προγραμματιστές, ΙΤ, web designers, web developers, app developers, ειδικούς δικτύων και ασφάλειας, data engineering, τεχνικούς υπολογιστών κλπ.
    Design και multimedia, ειδικούς animation, illustration, φωτογράφους, κειμενογράφους, σχεδιαστές logo κλπ.
    Ειδικούς στη σύνταξη βιογραφικών, μεταφράσεων, copywriting, σύνταξη κειμένων, δελτίων τύπου κλπ.
    Ειδικούς στο marketing και τις πωλήσεις, telemarketing, SEO, social media marketing, viral marketing κλπ.
    Ειδικούς στη σύνταξη επαγγελματικών παρουσιάσεων, business plan κλπ.
    Ειδικούς στη γραμματειακή υποστήριξη, έρευνα, εξυπηρέτηση πελατών, διεκπεραίωση μικροεργασιών όπως η καταχώρηση στοιχείων κλπ.
    Νομικούς, πολιτικούς μηχανικούς, διατροφολόγους κ.ά.

Προσοχή: Η εγγραφή είναι εντελώς δωρεάν.

Η αμοιβή σας

Όσο κι αν σας ακούγεται εξωπραγματικό, αυτήν την ορίζετε εσείς, με βάση το πόσο αξιολογείτε τον χρόνο σας και κανείς δεν θα βρεθεί να σας κάνει υποδείξεις. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορείτε να χρεώνετε ότι θέλετε. Σημειώστε ότι, μπαίνοντας σε μια διεθνή πλατφόρμα σαν την Upwork και την Elance, μπαίνετε σε ένα ισχυρό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Έτσι, όπως είναι λογικό, κατά γενικό κανόνα (με μικρές εξαιρέσεις) όσο πιο χαμηλή είναι η αμοιβή που ζητάς, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να αποκτήσετε πελάτες.

Παρακάτω θα βρείτε μια μικρή λίστα με αντίστοιχες πλατφόρμες, οπότε είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποιες θα επιλέξετε.

    Craigslist
    Freelancer
    Guru
    Demand Studios
    iFreelance
    People Per Hour
    Freelance Switch Jobs
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'