Το Διάγγελμα του Α. Τσίπρα για την προκήρυξη των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)



Με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην προκήρυξη εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η αποφασιστικότητα του λαού ήταν παρούσα σε κάθε φάση των διαπραγματεύσεων που μας έδινε δύναμη με τις παράλογες πολλές φορές απαιτήσεις των δανειστών.
Με την επικύρωση της συμφωνίας όλα αυτά τελείωσαν. Η αγορά θα εξομαλυνθεί οι τράπεζες θα βρουν τον κανονικό τους ρυθμό. Δεν πρόκειται για το τέλος της δύσκολης κατάστασης αλλά μπορεί να αποδειχθεί η αρχή του τέλους.
Μας δίνει προοπτικές και δυνατότητες. Αρκεί η κοινωνία να είναι όρθια και παρούσα όπως στο προηγούμενο διάστημα. Να είμαι ειλικρινής δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Κάναμε υποχωρήσεις αλλά θέλαμε μια συμφωνία που με δεδομένες τις αρνητικές συγκυρίες στην ευρώπη αλλά ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε.
Πρέπει να τηρήσουμε και άλλα και να δώσουμε τη μάχη για να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες.
Και έχουμε ήδη αποδείξει ότι ξέρουμε και μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Αυτή τη στιγμή και μετά το δημοψήφισμα πετύχαμε μια εγκεκριμένη συμφωνία και προσδιορίστηκε η διαδικασία για την απομείωση του χρέους.

Τώρα που αυτός ο δύσκολος κύκλος έφτασε στο τέλος. Αισθάνομαι τη βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όσα έπραξα. Σε λίγο θα μεταβώ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υποβάλλω την παραίτηση τη δική μου και της κυβέρνησής μου.

Εσείς με την ψήφο σας θα μας κρίνετε όλους και εκείνους που ήθελαν να αλλά και εκείνους που ήθελαν να μετατρέψουν σε μειοψηφία την ψήφο που μας έστειλε ο λαός.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'