Σύγκρουση Αστεροειδούς στο Πουέρτο Ρίκο: Η NASA Πραγματοποίησε Άσκηση με Επερχόμενο Αστεροειδή και με Σενάριο καταστροφής του από πυραύλους -Τρίτο Μέρος

Πρόκειται για σύμπτωση; Κι ενώ έχει γίνει παγκόσμιος χαμός με την προφητεία του Efrain Rodriguez, για επερχόμενο Αστεροειδή που θα συγκρουστεί με τη Γη στο Πουέρτο Ρίκο, τον Σεπτέμβρη του 2015, η NASA πραγματοποίησε ρεαλιστικό σενάριο πρόσκρουσης σε συνέδριο στην Ιταλία.


Όπως γράψαμε σε προηγούμενα άρθρα το θέμα της προφητείας του Efrain Rodriguez έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο και επειδή ακριβώς έχει πολλές προεκτάσεις και μεγάλο εύρος έρευνας εμείς εδώ στα Αόρατα Γεγονότα θα το αναλύσουμε διεξοδικά. Σήμερα παρουσιάζουμε το τρίτο μέρος της έρευνας μας. Το Πρώτο Μέρος εδώ, και το Δεύτερο Μέρος εδώ.

Η ΝASA πραγματοποίησε άσκηση με ρεαλιστικό σενάριο πρόσκρουσης Αστεροειδή

Το σενάριο περιλαμβάνει και την προσβολή του Αστεροειδούς με βαλλιστικά μέσα για την εκτροπή της τροχιάς του.

Ωστόσο υπάρχουν έντονες φήμες ότι οι ΗΠΑ μετακινούν στρατό τόσο προς το χρεοκοπημένο Πουέρτο Ρίκο όσο και στην Ευρώπη στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο προφήτης Efrain Rodriguez, αναφέρει ότι στο όραμα του, ο Αστεροειδής έπεσε ως θεία δίκη γιατί οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν το Κράτος της Παλαιστίνης και θα βλάψουν το Ισραήλ.

Διαβάστε παρακάτω το σενάριο σύγκρουσης της Γης από το σάιτ της ΝΑSA. Μάλιστα πολύ ρεαλιστικά αναφέρουν ότι ο Αστεροειδής εντοπίστηκε τον Απρίλιο του 2015.
Το Σενάριο της Πλανητικής Άμυνας για Υποθετικό αστεροειδή
Στη διάσκεψη της IAA Πλανητικής Άμυνας (PDC), που πραγματοποιήθηκε στις 13-17 Απριλίου 2015 στο Frascati, της Ιταλία, ένα υποθετικό σενάριο σύγκρουσης αστεροειδούς και οι επιπτώσεις της παρουσιάστηκαν και θα χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για συζήτηση. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρόλο που το σενάριο είναι ρεαλιστικό με πολλούς τρόπους, είναι εντελώς πλασματικό και δεν περιγράφει πραγματικές πιθανές επιπτώσεις αστεροειδούς. Το σενάριο ξεκινάει ως εξής:
Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε στις 13 Απριλίου του 2015, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, με μέγεθος 20,9, απόκλιση -39 μοίρες και με κατεύθυνση νότια. Του δόθηκε ο χαρακτηρισμός "PDC 2015" από το Minor Planet Center, και ταξινομείται ως δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής (PHA) με βάση την τροχιά του. (Για να ενισχυθεί το γεγονός ότι δεν είναι ένα πραγματικό αστεροειδής, χρησιμοποιούμε τρία γράμματα στην ονομασία, κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσε να γίνει για πραγματικό αστεροειδή).
Τα τροχιακά στοιχεία του αστεροειδή είναι γνωστά με αρκετή ακρίβεια, ακόμη και κατά τις πρώτες ημέρες. Μέση απόστασή του από τον Ήλιο (ημι-κύριος άξονας) είναι 1,77 AU, και η τροχιακή εκκεντρότητα είναι 0,49. Η απόσταση από το περιήλιο του είναι 0,90 AU και η απόσταση στο αφήλιο είναι 2,65 au, η τροχιακή περίοδος του είναι 864 ημέρες (2,37 έτη). Η τροχιακή κλίση είναι αρκετά μικρή: 5.35 βαθμοί. Η τροχιά του αστεροειδή έρχεται πολύ κοντά στην τροχιά της Γης στην εξερχόμενη πορεία του, μοιάζει πολύ με τη σύγκρουση του Chelyabinsk, αλλά σε αντίθεση με το Chelyabinsk, ο αστεροειδής παρουσιάζει μεγαλύτερες επιπτώσεις.
Πολύ λίγα είναι γνωστά για τις φυσικές ιδιότητες του αντικειμένου. Το απόλυτο μέγεθος του υπολογίζεται να είναι περίπου H = 21,3 +/- 0,4, η οποία θέτει το μέγεθος του αστεροειδή περίπου σε 100 έως 500 μέτρα. Η αβεβαιότητα του μεγάλου μεγέθους οφείλεται σε αβεβαιότητες τόσο στην ανακλαστικότητα όσο και την αξία H.
Στην ανακάλυψη, ο αστεροειδής είναι αρκετά μακριά από τη Γη, περίπου 0,34 au (51 εκατομμύρια χιλιόμετρα). Πλησιάζει τον πλανήτη μας και σιγά-σιγά γίνεται ευκρινέστερος, αλλά κορυφώνεται το μέγεθος του στο 20,3 στις 4 Μαΐου. Φτάνει κατά τη πλησιέστερη προσέγγιση του περίπου το 0,19 au (28 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη στις 12 Μαΐου, δεν μπαίνει ποτέ εντός της εμβέλειας του ραντάρ Goldstone και είναι πάρα πολύ μακριά νότια  για το ραντάρ τουArecibo.
Το σύστημα JPL Sentry και το σύστημα του Πανεπιστημίου της Πίζας CLOMON και εντοπίζουν πολλές πιθανές επιπτώσεις για αυτό το αντικείμενο σε διάφορες μελλοντικές ημερομηνίες. Η πιο πιθανή ημερομηνία σύγκρουσης είναι 3 Σεπτεμβρίου του 2022, αλλά η πιθανότητα σύγκρουσης για τη συγκεκριμένη ημερομηνία εξακολουθεί να είναι χαμηλή κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την ανακάλυψη του αστεροειδούς. Παρ 'όλα αυτά, καθώς το αντικείμενο παρακολουθείται κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, η πιθανότητα σύγκρουσης για το 2022 αρχίζει να ανεβαίνει, φθάνοντας το 0,2% ένα μήνα μετά την ανακάλυψη. Ακόμη και αφού ο αστεροειδής χάνει το παλιό του μέγεθος 22, στις αρχές Ιουνίου, εξακολουθεί να παρατηρείται και να παρακολουθείται, δεδομένου ότι η πιθανότητα πρόσκρουσης συνεχίσει να ανεβαίνει.
Το πρώτο μέρος του σεναρίου τελειώνει στα μέσα Ιουνίου 2015, όταν η πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γης το 2022 έχει φτάσει το 1% και συνεχίζει να αυξάνεται. Το υπόλοιπο του σεναρίου θα παιχτεί στο συνέδριο.
Είναι σαφές ότι το αντικείμενο θα είναι παρατηρήσιμο για το υπόλοιπο του 2015, αν και θα είναι αρκετά εξασθενημένο (22ου και 23ου μεγέθους) και οι παρατηρητές θα χρειαστούν αρκετά μεγάλα (τάξης 2-μέτρων) τηλεσκόπια για να το παρακολουθήσουν. Τον Δεκέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016, ο αστεροειδής θα εξασθενίσει σε 24 και 25 μεγέθη, που απαιτούν τηλεσκόπια με πολύ μεγάλα διαμετρήματα, όπως 4 και 8μέτρων της κατηγορίας CFHT, Keck, Gemini, Subaru, VLT, κλπ. Την άνοιξη του 2016, ο αστεροειδής θα κινηθεί πολύ κοντά στον Ήλιο και θα παραμείνει μη παρατηρήσιμος για περίπου 7 μήνες.
Μια ειδική έκδοση της JPL για τη τροχιά θέασης έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό και μπορείτε να την βρείτε εδώ.
Η τροχιά αυτής του υποθετικού αστεροειδού έχει φορτωθεί στο σύστημα HORIZONS του JPL, και μπορεί να προσεγγιστεί μέσω του ονόματος "PDC 2015". Το HORIZONS μπορεί να προσεγγιστεί με αυτό το αντικείμενο προεγκατεστημένο μέσω του web-interface.
Για όσους είναι εξοικειωμένοι με το λογισμικό SPICE Toolkit, ένα αρχείο SPK για την περίπτωση άσκησης PDC μπορεί να ανακτηθεί από εδώ για προγραμματική χρήση:
Το αρχείο SPK είναι συνεπές και περιέχει πρόσθετες DE430 πλανητικές πληροφορίες εφημερίδος πάνω από το χρονικό διάστημα 1 Ιανουαρίου 1992 ως και 3 Σεπτεμβρίου 2022, που επιτρέπει την ανάκτηση της κατάστασης του φορέα του αντικειμένου οποιοδήποτε αυθαίρετη στιγμή εντός του χρονικού διαστήματος.
Η αβέβαια περιοχή του αστεροειδή κατά τη στιγμή της πιθανής σύγκρουσης είναι πολύ μεγαλύτερη από τη διάμετρο της Γης, αλλά το πλάτος της είναι πολύ λιγότερο. Η τομή της περιοχής αβεβαιότητας με τη Γη δημιουργεί τον λεγόμενο «διάδρομο κινδύνου" σε όλη την επιφάνεια της Γης. Ο διάδρομος καλύπτει περισσότερο από τη μισήπορεία του σε όλο τον κόσμο, όπως απεικονίζεται από τις κόκκινες κουκίδες σε αυτές τις δύο εικόνες του Google Earth.
Δείτε επίσης:
Αστεροειδής θα φέρει την Συντέλεια χτυπώντας το Πουέρτο Ρίκο τον Σεπτέμβρη του 2015; (ΒΙΝΤΕΟ) Μέρος Πρώτο
Ισραήλ: Περιμένουν την Έλευση του Μεσσία τον Σεπτέμβριο του 2015 -Κάποια σχέση με τον Αστεροειδή; Μέρος Δεύτερο
Ένας πίνακας περιστάσεων της σύγκρουσης των σημείων κατά μήκος αυτού του διαδρόμου μπορούν να βρεθούν εδώ. Οι στήλες του πίνακα έχουν ως εξής:
χι & ζήτα είναι οι Opik συντεταγμένες β-επιπέδου της τροχιάς, σε χιλιόμετρα
Lat & Elon είναι το γεωγραφικό πλάτος και μήκος της Ανατολής από το σημείο πρόσκρουσης, σε βαθμούς/μοίρες.
Vel είναι η ταχύτητα με την επίπτωση, σε km / s
Az & El είναι το αζιμούθιο (μετρούμενο ανατολικά από το Βορά) και η αύξηση του εισερχόμενου διανύσματος της ταχύτητας, σε βαθμούς
Ο χρόνος είναι ο χρόνος UTC της σύγκρουσης κατά την ημερομηνία σύγκρουσης, 3 Σεπτεμβρίου 2022.
Σημειώστε ότι η τροχιά του αστεροειδούς είναι πολύ αβέβαιη για να πούμε ποια από αυτά τα σημεία σύγκρουσης είναι τα πιο πιθανά. Όταν η πιθανότητα σύγκρουσης είναι μικρή, αυτά τα σημεία πρόσκρουσης είναι ουσιαστικά εξίσου πιθανά, αν και τα σημεία γίνονται πιο φαρδιά προς τα άκρα του διαδρόμου, επειδή ο αστεροειδής εισέρχεται σε μικρότερες και πιο ρηχές γωνίες ανύψωσης.
Σε συνεργασία με την The Aerospace Corp., το Γραφείο του Προγράμματος NEO έχει αναπτύξει μια εφαρμογή Εκτροπής ΝΕΟ η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για χρήση. Μια πλήρης περιγραφή της νέας εφαρμογή είναι διαθέσιμη εδώ: http://neo.jpl.nasa.gov/nda. Το 2015 η τροχιά του PDC φορτώνεται στην εφαρμογή μαζί με τροχιές πολλών άλλων προσομοιώσεων συγκρούσεων στη Γη. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να εφαρμόζουν διαφορετικές ποσότητες παρορμητικής αλλαγής της ταχύτητας σε διάφορες χρονικές στιγμές πριν από την πρόσκρουση και να βλέπουν την προκύπτουσα εκτροπή από τη σύγκρουση σε β-επίπεδο. Η εφαρμογή μπορεί να ρυθμιστεί για την προσομοίωση της κινητικής τροχιάς σύγκρουσης εκτοξεύοντας πολλά διαφορετικά οχήματα, οι έξοδοι περιλαμβάνουν τις συντεταγμένες χι και ζήτα συντεταγμένες Opik β-επιπέδου ώστε να του εκτρέψουν την τροχιά. Οι χρήστες είναι σε θέση να σχεδιάσουν τις δικές τους αποστολές εκτροπής για την τροχιά του PDC 2015 και να καθορίσουν περίπου το σημείο πρόσκρουσης του εκτρέποντας την τροχιά με αναγωγή στον πίνακα των περιστάσεων σύγκρουσης που δίνονται παραπάνω.
Πρόκειται άραγε για απλό σενάριο ή μήπως για καλυμμένο αληθινό γεγονός που δείχνει ότι η NASA προετοιμάζεται για τον επερχόμενο Αστεροειδή;
Εσείς τι πιστεύετε;

Συγγραφή-Έρευνα-Επιμέλεια-Απόδοση-Μετάφραση κειμένων 
Προμηθέας για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:
Από το επίσημο σάιτ της NASA http://neo.jpl.nasa.gov/pdc15/


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς και ενεργός ο σύνδεσμος μας.

Το έργο με τίτλο Σύγκρουση Αστεροειδή στο Πουέρτο Ρίκο: Η NASA Πραγματοποίησε Άσκηση με Επερχόμενο Αστεροειδή και με Σενάριο καταστροφής του από πυραύλους -Τρίτο Μέρος από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'