H Αριστερή Πλατφόρμα ζητά συνέδριο για να διαγράψει τον Αλέξη Τσίπρα

Την ενεργοποίηση των καταστατικών διαδικασιών ώστε να διεξαχθεί άμεσα έκτακτο συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει σύμφωνα με πληροφορίες η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.


Με σημαία το σύνθημα «Αλέξη δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία που έφερες» η πολυπληθής ομάδα του κ. Λαφαζάνη εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει το συνέδριο προκειμένου να επισημοποιήσει την αποχώρηση της από το κυβερνών κόμμα και να δημιουργήσει νέο πολιτικό αντιμνημονιακό φορέα, ή ακόμα και να διαγράψει τον Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πηγές η συνιστώσα Λαφαζάνη υποστηρίζει ότι αριθμεί περισσότερους από 50 βουλευτές οι οποίοι τάσσονται κατά της συμφωνίας Τσίπρα.

Άπαντες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει υπερβεί τα έσχατα όρια των ιδεολογικών ανοχών της Αριστεράς.

«Ας ανέβει στο τρένο του νέου ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει» λένε.

Εισηγήσεις για παραίτηση κυβέρνησης και ομόφωνο «Όχι» στις διαγραφές στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ
Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνεδρίαση που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία το πρωί της Τρίτης στην Κουμουνδούρου. Από πολλές πλευρές κατατέθηκε προβληματισμός ότι η συμφωνία είναι πολιτικά μη διαχειρίσιμη και οικονομικά μη βιώσιμη.

Υπήρξε μεταξύ άλλων εισήγηση για παραίτηση της κυβέρνησης και διενέργεια εκλογών το φθινόπωρο, η οποία μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό από τον γραμματέα του κόμματος Τάσο Κορωνάκη, μαζί με τη θέση της Π.Γ. κατά των πειθαρχικών μέτρων (διαγραφές κ.λπ.) κατά διαφωνούντων.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε τα μέλη της Π.Γ. για την τελευταία πράξη της διαπραγμάτευσης, δηλαδή το Eurogroup και τη Σύνοδο της Ευρωζώνης.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι μετά το δημοψήφισμα και με τη στάση της κυβέρνησης, διεθνοποιήθηκε το ελληνικό πρόβλημα και δεν έμεινε στο πλαίσιο του Eurogroup. Τόνισε επίσης ότι η σκληρή στάση της Γερμανίας προκάλεσε αντιδράσεις και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και πολλές φορές, πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής κυβερνήσεις και κοινοτικοί παράγοντες υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις.

Κορωνάκης: Ναι στην ενότητα, όχι στη μνημονιακή μετάλλαξη

Ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης έθεσε θέμα ενότητας του κόμματος και είπε ότι είναι ανάγκη να σταματήσει η ανθρωποφαγία. Ειδικότερα τόνισε ότι ο ίδιος θα εργαστεί για την ενότητα του κόμματος, ενώ πήρε θέση κατά των διαγραφών και των πειθαρχικών μέτρων σε όσους διαφωνούν με τη συμφωνία και ειδικότερα σε βουλευτές που δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο στη Βουλή. Την ίδια ώρα όμως προειδοποίησε ότι δεν θα παραμείνει γραμματέας ενός κόμματος υπό μνημονιακή μετάλλαξη.

Ο ίδιος φέρεται να εισηγήθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης με στόχο τη διενέργεια εκλογών το φθινόπωρο. Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θεωρήθηκαν ως βέβαιη κατάληξη των πολιτικών εξελίξεων.

Επίσης ο γραμματέας του κόμματος επέκρινε την σκληρή στάση των εταίρων, κυρίως της Γερμανίας και σημείωσε την ανάγκη να αρχίσει άμεσα συζήτηση για την στρατηγική ανάκαμψη του κόμματος.

«Κοινωνικά μη βιώσιμη η συμφωνία – να μην εφαρμοστεί από την Αριστερά»

Πολλά μέλη του οργάνου επισήμαναν ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπήρξαν πολλά λάθη εκ μέρους της κυβέρνησης και κυρίως τόνισαν ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει τις απειλές για έξοδο από την ευρωζώνη.

Επικρίσεις διατύπωσαν ο Αντώνης Νταβανέλλος (ΔΕΑ), ο Ρούντι Ρινάλντι (ΚΟΕ) και οι Θανάσης Πετράκος και Στάθης Λεουτσάκος από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση να ζητηθεί άμεσα η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και βεβαίως να διασφαλιστούν η ενότητα και οι δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ πλειοψηφική ήταν η άποψη ότι η συμφωνία είναι κοινωνικά μη βιώσιμη και δεν πρέπει να εφαρμοστεί από την Αριστερά.

Αόρατα Γεγονότα
Από το tribune.gr και topontiki.gr

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις