Χαρές και Πανηγύρια -Χτες η Δημοκρατία νίκησε!

Tου Πιτσιρίκου
Με μια πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να περάσει τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας για το νέο Μνημόνιο, ενώ εκπλήρωσε την υπόσχεσή του και τα πέρασε με ένα νόμο και ένα άρθρο.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπεισε μάλιστα τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού πως το νέο αριστερό Μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο, οπότε το ψήφισαν και αυτοί.

Βέβαια, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν «όχι» στα προαπαιτούμενα μέτρα για το Μνημόνιο και 6 είπαν «παρών», αλλά θα πρέπει να τους δικαιολογήσουμε, αφού ήθελαν ακόμα πιο σκληρό Μνημόνιο και η κυβέρνηση θα πρέπει να το απαιτήσει από τους εταίρους.

Πολύ ωραίο ήταν το σημείο της συνεδρίασης που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκαναν πως τσακώνονται, με στόχο να πείσουν τους διαφωνούντες με το Μνημόνιο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν Ναι, αλλά δεν είναι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερημένοι, και κατάλαβαν την κομπίνα.

Στο εξής, η κυβέρνηση θα κυβερνάει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης και αντιπολίτευση στην κυβέρνηση θα κάνουν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό είναι ένα κόλπο που το έκανε το ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια και είναι πολύ πετυχημένο, αφού τα χάπατα που ψήφισαν την κυβέρνηση ταυτίζονται και με αυτούς τους βουλευτές που συμφωνούν και με αυτούς που διαφωνούν, οπότε είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Παράλληλα, καλό είναι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν πως διαφωνούν, γιατί, όταν τα τινάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούν να κάνουν ένα νέο κόμμα, ώστε να αφενός να μην χάσουν τα φράγκα και αφετέρου να βρουν εκεί καταφύγιο όλοι αυτοί οι πασόκοι που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και κινδυνεύουν πάλι να μείνουν χωρίς καρέκλα.

Στην πανηγυρική του ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πολύ ταπεινός και είπε πως δεν θα κάνει λόγο για success story, αν και αμέσως μετά άρχισε να εκθειάζει το νέο Μνημόνιο και να λέει πόσο πιο καλό είναι από τα δυο προηγούμενα, αλλά δεν θα πρέπει να τον παρεξηγήσουμε, αφού είναι το πρώτο αριστερό Μνημόνιο που καταφέρνει να φέρει στη χώρα και είναι λογικό να έχει ενθουσιαστεί για αυτή του την επιτυχία.

Το γεγονός πως πριν από 11 ημέρες έγινε δημοψήφισμα και οι πολίτες ψήφισαν 61,3% ΟΧΙ δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα για να νικήσει το ΝΑΙ, οπότε, αφού νίκησε το ΟΧΙ, το δημοψήφισμα είναι άκυρο, και οι πολίτες να αντιληφθούν επιτέλους πως, όταν ένας πρωθυπουργός κάνει δημοψήφισμα σε μια χώρα μετά από 41 χρόνια, δεν τον πήρε ξαφνικά ο πόνος για την Δημοκρατία αλλά προσπαθεί να σώσει τον κώλο του.

Έξω από τη Βουλή είχαν μαζευτεί χιλιάδες λαού που ήθελαν να γιορτάσουν μαζί με τους βουλευτές το νέο Μνημόνιο της Αριστεράς αλλά ήταν τόσο χαρούμενοι που άρχισαν να κάνουν τρέλες, οπότε αναγκάστηκαν να επέμβουν τα ΜΑΤ της Πρώτη Φορά Αριστερά και να τους ψεκάσουν με δακρυγόνα και να τους πλακώσουν στο ξύλο -για να συνέλθουν-, ενώ έγιναν και μερικές συλλήψεις.

Βέβαια, κανείς δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το νόημα να υπάρχει Βουλή σε ένα προτεκτοράτο -αφού οι αποφάσεις για την χώρα παίρνονται στο εξωτερικό- αλλά μπορεί σε μερικούς αιώνες να πάψει η Ελλάδα να είναι προτεκτοράτο, οπότε είναι καλό να έχεις μια Βουλή να σου βρίσκεται και να μην τρέχεις την τελευταία στιγμή.

Πάντως, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με το Μνημόνιο να ρίξουν την κυβέρνηση, αφού αφενός οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα είναι διακοσμητικές και αφετέρου υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τον μισθό του βουλευτή.

Μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους και να μας λένε πόσο αριστεροί και επαναστάτες είναι, για να διασκεδάζουμε κι εμείς οι καημένοι.

Τώρα θα μάθουμε αν στη συμφωνία με τους δανειστές είναι να παραμείνει ο εξευτελισμένος Αλέξης Τσίπρας στη διακοσμητική θέση του πρωθυπουργού του προτεκτοράτου -ώστε να γελάνε μαζί του η Μέρκελ και ο Σόιμπλε- ή θα τον αφήσουν ελεύθερο τον κακομοίρη και θα βάλουν κάποιον άλλον στη θέση του.

Πάντως, συμφωνία δεν υπάρχει ακόμα και το GRexit είναι θέμα χρόνου, οπότε τζάμπα εξευτελίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ -και τζάμπα χάρηκαν και οι φιλελέδες που στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία-, αλλά εσείς κοιτάξτε αυτή τη φορά να μην έχετε ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα, ώστε να μην αρχίσετε πάλι να στήνεστε στις ουρές των ATM και να λέτε πως δεν είχατε ιδέα και πιαστήκατε κορόιδα.

Αόρατα Γεγονότα
Από τον Πιτσιρίκο
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΙΧ,ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΜΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ,ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΕΡΑΝ,ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ,ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'