Βουνό με Παγωμένο Νερό εντοπίστηκε κοντά στη διάσημη "Καρδιά" του Πλούτωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

H περιοχή του Πλούτωνα με το σχήμα καρδιάς, απασχολεί τους ερωτευμένους γήινους από τη στιγμή που το New Horizons της NASA τράβηξε μια εικόνα της περιοχής με 1930 χιλιόμετρα πλάτος την περασμένη εβδομάδα.


Δυστυχώς, δεν είναι τόσο αξιολάτρευτη όσο φαίνεται

Ένα μέρος της καρδιάς είναι στην πραγματικότητα μια τεράστια παγωμένη πεδιάδα που μπορεί να περιέχει πάγο μονοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τα στοιχεία που η διαστημική υπηρεσία κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η περιοχή, ανεπίσημα ονομάζεται "Sputnik Plains", είναι σχετικά νέα -όχι περισσότερα από 100 εκατομμύρια χρόνια παλιά -επειδή δεν έχει κανένα κρατήρα.

"Αυτό το έδαφος δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί", λέει ο Jeff Moore σε δελτίο, επικεφαλής της ομάδας Γεωλογίας, Γεωφυσικής και απεικόνισης του New Horizons (GGI.) στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA στο Moffett Field, της Καλιφόρνια. "Η ανακάλυψη της τεράστιας, χωρίς κρατήρες, πολύ νέα πεδιάδας στον Πλούτωνα υπερβαίνει όλες τις προσδοκίες".
Σχετικά θέματα:
Η πεδιάδα συνορεύει με ένα βουνό ύψους 3400 μέτρων, το οποίο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι φτιαγμένο από παγωμένο νερό και όχι από παγωμένο μεθάνιο ή άζωτο, τα οποία βρίσκονται αλλού στον Πλούτωνα.

"Στις θερμοκρασίες του Πλούτωνα, το νερό ως πάγος συμπεριφέρεται περισσότερο σαν βράχος", εξήγησε σε μια ξεχωριστή δήλωση ο αναπληρωτής επικεφαλής του GGI, Bill McKinnon του Washington University, του St. Louis.


Δείτε ένα animation της NASA για την περιοχή, παρακάτω:



Συγγραφή-Επιμέλεια-Μεταφράσεις κειμένων Προμηθέας για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.nasa.gov/image-feature/frozen-carbon-monoxide-in-pluto-s-heart
  2. http://www.nasa.gov/press-release/nasa-s-new-horizons-discovers-frozen-plains-in-the-heart-of-pluto-s-heart
  3. http://www.nasa.gov/image-feature/the-icy-mountains-of-pluto


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

Το έργο με τίτλο Βουνό με Παγωμένο Νερό εντοπίστηκε κοντό στη διάσημη "Καρδιά" του Πλούτωνα (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'