Αμφισβητείται η γνησιότητα του σημειώματος με το όνομα του Μεσσία στο Ισραήλ

Το όνομα Ιησούς ως Μεσσίας, στο χειρόγραφο σημείωμα του Αγίου Ραβίνου στο Ισραήλ
Σήμερα τελικά μετά από αρκετά τεχνικά προβλήματα που μας κράτησαν μακριά σας για 2 ημέρες, παρουσιάζουμε μια ανατύπωση της σημαντικής ιστορίας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος του Απριλίου 2007 στο περιοδικό Israel Today. Είναι η ιστορία του Αγίου Ραβίνου του Ισραήλ Yitzhak Kaduri, ο οποίος πριν πεθάνει αποκάλυψε ότι το όνομα του Μεσσία είναι Yehoshua, ή Yeshua δηλαδή Ιησούς.


Λίγους μήνες πριν πεθάνει, ένας από τους πιο εξέχοντες ραβίνους του έθνους του Ισραήλ, ο Yitzhak Kaduri, υποτίθεται ότι έγραψε το όνομα του Μεσσία σε ένα μικρό σημείωμα που ζήτησε να παραμείνει σφραγισμένο μέχρι πρόσφατα. Όταν το σημείωμα ανοίχτηκε, αποκάλυψε αυτό που πολλοί γνωρίζουν εδώ και αιώνες: ότι ο Yehoshua ή Yeshua δηλαδή Ιησούς, είναι ο Μεσσίας.

Με το βιβλικό όνομα Ιησούς, ο Ραβίνος και καμπαλιστής περιγράφει τον Μεσσία, χρησιμοποιώντας έξι λέξεις υπονοώντας ότι τα αρχικά γράμματα σχηματίζουν το όνομα του Μεσσία. Το μυστικό σημείωμα, έγραφε:

Όσον αφορά την επιστολή  συντομογραφία του ονόματος του Μεσσία, Αυτός θα σηκώσει το λαό και θα αποδείξει ότι η λέξη και το δίκαιο του είναι έγκυρα.
Αυτό υπογράφω τον μήνα του ελέους,
Yitzhak Kaduri

Η εβραϊκή φράση (που μεταφράζεται παραπάνω με έντονους χαρακτήρες) με το κρυφό όνομα του Μεσσία είναι αυτή:

Yarim Ha'am Veyokhiakh Shedvaro Vetorato Omdim

ירים העם ויוכיח שדברו ותורתו עומדים

Τα αρχικά σημαίνουν το εβραϊκό όνομα του Ιησού יהושוע. Yehoshua και Yeshua είναι ουσιαστικά το ίδιο όνομα, που προέρχεται από την ίδια εβραϊκή ρίζα της λέξης "σωτηρία", όπως τεκμηριώνεται στο 6:11 του Ζαχαρία και στο 3:2 του Εζρά. Ο ίδιος ιερέας γράφει στο Εζρά, "Ο Yeshua (ישוע) γιος του Yozadak" και στον Ζαχαρία γράφει "Yehoshua (יהושוע) γιος του Yohozadak". Ο ιερέας προσθέτει την ιερή συντομογραφία του ονόματος του Θεού, ho (הו), στο όνομα του πατέρα Yozadak και στο όνομα Yeshua.

Όταν ένας από τις πιο εξέχοντες ραβίνους του Ισραήλ αναφέρει ότι το όνομα του Μεσσία είναι ο Ιησούς, είναι κατανοητό γιατί η τελευταία επιθυμία του ήταν να περιμένουν ένα χρόνο μετά το θάνατό του πριν αποκαλύψουν τι έγραψε στο σημείωμα.

Όταν το όνομα του Yehoshua εμφανίστηκε στο μήνυμά του Kaduri, οι υπερ-Ορθόδοξοι Εβραίοι από το ιεροδιδασκαλείο του Nahalat Yitzhak Yeshiva στην Ιερουσαλήμ υποστήριξαν ότι ο δάσκαλος τους δεν άφησε την ακριβή λύση για την αποκωδικοποίηση όνομα του Μεσσία.

Η αποκάλυψη έλαβε ελάχιστη κάλυψη στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Μόνο οι ιστοσελίδες News First Class (Nfc) και Kaduri.net ανέφεραν το σημείωμα με το όνομα του Μεσσία, επιμένοντας ότι ήταν αυθεντικό. Η εβραϊκή καθημερινή εφημερίδα Ma’ariv έκανε ένα χρονικό σχετικά με το σημείωμα, αλλά το περιγράφει ως πλαστό.

Οι Εβραίοι αναγνώστες ανταποκρίθηκαν στα φόρουμ των ιστοσελίδων με ανάμεικτα συναισθήματα: «Οπότε, αυτό σημαίνει ότι ο ραβίνος Kaduri ήταν Χριστιανός;» και «Οι Χριστιανοί χορεύουν και γιορτάζουν», ήταν μεταξύ των παρατηρήσεων.

Δείτε επίσης:ΑΓΙΟΣ ΡΑΒΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!Ισραήλ: Περιμένουν την Έλευση του Μεσσία τον Σεπτέμβριο του 2015 -Κάποια σχέση με τον Αστεροειδή; Μέρος Δεύτερο

Δύο από τους οπαδούς του Kaduri στην Ιερουσαλήμ δήλωσαν στο Israel Today ότι παραδέχονται ότι το σημείωμα είναι αυθεντικό, αλλά προκαλεί σύγχυση στους οπαδούς του, καθώς και ότι "Δεν έχουμε καμία ιδέα για το πώς ο Ραββίνος συμπέρανε αυτό το όνομα του Μεσσία," είπε ένας από αυτούς.

Ωστόσο, άλλοι αρνούνται εντελώς κάθε πιθανότητα ότι το σημείωμα είναι αυθεντικό.

Ο Ραβίνος David Kaduri, 80 ετών, γιος του αείμνηστου Ραβίνου Yitzhak Kaduri, αρνήθηκε ότι ο πατέρας του άφησε ένα σημείωμα με το όνομα Ιησούς λίγο πριν πεθάνει. "Δεν είναι ο γραφικός του χαρακτήρας" είπε όταν του έδειξαν ένα αντίγραφο του σημειώματος. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο ιεροδιδασκαλείο Yeshiva Nahalat Yitzhak στην Ιερουσαλήμ, βιβλία με γραφή Kaduri του πριν από 80 χρόνια, παρουσιάστηκαν σε δημοσιογράφους, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι το σημείωμα του Μεσσία δεν ήταν αυθεντικό.

Όταν ο Ραβίνος Kaduri έμαθε ότι η επίσημη ιστοσελίδα του πατέρα του (www.kaduri.net) αναφέρει το σημείωμα Μεσσία, αυτός σοκαρίστηκε. "Ωχ όχι! Αυτό είναι βλασφημία. Οι άνθρωποι μπορεί να καταλάβουν ότι ο πατέρας μου υπέδειξε τον Μεσσία των Χριστιανών". Ο David Kaduri επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι κατά το τελευταίο έτος ο πατέρας του είχε μιλήσει και ονειρευτεί σχεδόν αποκλειστικά σχετικά με τον Μεσσία και τον ερχομό του. «Ο πατέρας μου συναντήθηκε με τον Μεσσία σε ένα όραμα», είπε, «και μας είπε ότι θα έρθει σύντομα».

Η περιγραφή του Μεσσία από τον Kaduri

Λίγους μήνες πριν ο Kaduri πεθάνει στην ηλικία των 108, εξέπληξε τους οπαδούς του, όταν τους είπε ότι συναντήθηκε με τον Μεσσία. Ο Kaduri έδωσε ένα μήνυμα στη συναγωγή του στο Γιομ Κιπούρ, την Ημέρα της Εξιλέωσης, διδάσκοντας πώς να αναγνωρίζουν τον Μεσσία. Ανέφερε, επίσης, ότι ο Μεσσίας θα εμφανιζόταν στο Ισραήλ μετά το θάνατο του Αριέλ Σαρόν. (Ο πρώην πρωθυπουργός στις αρχές Ιανουαρίου του 2006, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία τον άφησε σε κατάσταση φυτού μέχρι τον θάνατό του. Πέθανε στις 11 Ιανουαρίου 2014.) Άλλοι ραβίνοι πρόβλεψαν τα ίδια, συμπεριλαμβανομένου του ραβίνου Haim Cohen, του Kαμπαλιστή Nir Ben Artzi και τη σύζυγο του ραβίνου Haim Kneiveskzy.

Ο εγγονός του Kaduri, Ραβίνος Yosef Kaduri, είπε ότι ο παππούς του μίλησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του για τον ερχομό του Μεσσία και τη λύτρωση μέσω του Μεσσία. Οι πνευματικές απεικονίσεις του Μεσσία-θυμίζουν τις περιγραφές της Καινής Διαθήκης, και δημοσιεύθηκαν στις ιστοσελίδες Kaduri.net και Nfc:

"Είναι δύσκολο για πολλούς καλούς ανθρώπους στην κοινωνία να κατανοήσουν το πρόσωπο του Μεσσία. Η ηγεσία και η σειρά του Μεσσία στη σάρκα και το αίμα είναι δύσκολο να τον κάνουν αποδεκτό από πολλά έθνη. Ως ηγέτης, ο Μεσσίας δεν θα κατέχει οποιοδήποτε αξίωμα, αλλά θα είναι μεταξύ των ανθρώπων και θα χρησιμοποιεί τα μμε για επικοινωνία. Η βασιλεία του θα είναι καθαρή και χωρίς προσωπική ή πολιτική βούληση. Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του, μόνο η δικαιοσύνη και η αλήθεια θα βασιλέψουν."
"Όλοι θα πιστέψουν στον Μεσσία αμέσως; Όχι, στην αρχή κάποιοι από εμάς θα πιστέψουν σε αυτόν και κάποιοι όχι. Θα είναι πιο εύκολο για τους μη θρησκευτικούς ανθρώπους να ακολουθήσουν τον Μεσσία παρά οι Ορθόδοξοι Εβραίοι".

"Η αποκάλυψη του Μεσσία θα εκπληρωθεί σε δύο στάδια: Πρώτον, θα επιβεβαιώσει ενεργά τη θέση του ως Μεσσίας χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος ότι είναι ο Μεσσίας. Τότε θα φανερώσει τον εαυτό του σε ορισμένους Εβραίους, όχι κατ 'ανάγκην σοφούς της Τορά. Μπορεί να είναι ακόμη και απλοί άνθρωποι. Μόνο τότε θα φανέρωνε τον εαυτό του ολόκληρο το έθνος. Οι άνθρωποι θα αναρωτιούνται και θα πουν: «Τι, αυτός είναι ο Μεσσίας;». Πολλοί θα μάθουν το όνομά του, αλλά δεν θα πιστέψουν ότι αυτός είναι ο Μεσσίας."

Αποχαιρετισμός σ'ένα «Tsadik»

Ο Ραβίνος Yitzhak Kaduri ήταν γνωστός για την φωτογραφική του μνήμη και την απομνημόνευση της Βίβλου, του Ταλμούδ, του Ρασσί και άλλων εβραϊκών γραφών. Ήξερε Εβραίους σοφούς και προσωπικότητες του περασμένου αιώνα και ραβίνους που έζησαν στους Αγίους Τόπους και κράτησε ζωντανή την πίστη πριν τη γέννηση του Κράτους του Ισραήλ.

Ο Kaduri δεν ήταν πολύ αγαπητός μόνο λόγω της ηλικίας του των 108 ετών. Ήταν χαρισματικός και σοφός, και οι επικεφαλής ραβίνοι τον αναγνώριζαν ως Tsadik, ένα δίκαιο άνθρωπο ή άγιο. Παρείχε συμβουλές και ευλογίες σε όλους όσους ζητούσαν. Χιλιάδες τον επισκέφθηκαν για να ζητήσουν τη συμβουλή ή τη θεραπεία του. Οι ακόλουθοί του μιλούν για πολλά θαύματα και οι μαθητές του λένε ότι είχε προβλέψει πολλές καταστροφές.

Όταν πέθανε, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πομπή της κηδείας στους δρόμους της Ιερουσαλήμ για να υποβάλουν τα σέβη τους, καθώς πήγαινε στην τελευταία κατοικία του.

«Όταν έρθει ο Μεσσίας θα σώσει την Ιερουσαλήμ από τις ξένες θρησκείες που θέλουν να κυβερνήσουν την πόλη», είπε κάποτε ο Kaduri είπε κάποτε. "Δεν θα το καταφέρουν όμωςγιατί θα πολεμήσουν ο ένας εναντίον του άλλου".

Έρευνα-Επιμέλεια-Συγγραφή-Μεταφράσεις κειμένων Μαρία Γεωργακοπούλου για τα
Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.breakingisraelnews.com/43554/rabbi-kaduri-jesus-as-messiah-claim-discredited-as-false-jewish-world/#I2mvodGMfRiZJuDV.97
  2. http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/23877/Default.aspx



Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

Το έργο με τίτλο Αμφισβητείται η γνησιότητα του σημειώματος με το όνομα του Μεσσία στο Ισραήλ από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'