Θυμάστε τον Κεραυνό στη Κνωσό και τους τραυματίες τουρίστες; -Μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης (BINTEO)

Το περιστατικό συνέβη -προσοχή- στις 29 Μαΐου 2015 στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Αλλά ας προχωρήσουμε στο ίδιο το γεγονός πριν προβούμε στις όποιες εικασίες.


Ένα πολύ γενικό δημοσίευμα ήταν αυτό:

Κεραυνός έπεσε δίπλα από ένα γκρουπ από τουρίστες οι οποίοι από τον εκκωφαντικό θόρυβο έπεσαν στο έδαφος τρομοκρατημένοι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 τραυματίες με θλαστικά τραύματα στα χέρια και στα πόδια και με μια έγκυο γυναίκα να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, χωρίς όμως σύμφωνα με τους γιατρούς να συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Η έγκυος γυναίκα, έπαθε καρδιακή προσβολή, αλλά τρεις γιατροί έκαναν ανάνηψη και την επανέφεραν στη ζωή.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο  Βενιζέλειο νοσοκομείο.


Περισσότερες λεπτομέρειες του συμβάντος:
Ώρες αγωνίας περνάει στο Ηράκλειο η οικογένεια της Ρωσίδας τουρίστριας που υπέστη ανακοπή την ώρα που κεραυνός έπεσε πάνω σε δέντρο στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Η 36χρονη γυναίκα βρισκόταν στην πόλη του Ηρακλείου μαζί με τον σύζυγό της και το ένα τους παιδί και έκαναν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Σήμερα, μαζί με άλλους Ρώσους τουρίστες, επισκέφτηκαν την Κνωσό προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον Μινωικό πολιτισμό.
«Φτάσαμε το πρωί στην Κνωσό και όλα ήταν καλά. Το μόνο κακό ήταν τα σύννεφα που είχαν γεμίσει τον ουρανό και προμήνυαν καταιγίδα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο οδηγός του γκρουπ των Ρώσων τουριστών, Κώστας Ανυφαντάκης ο οποίος την ώρα του συμβάντος βρισκόταν στο πάρκινγκ και περίμενε να ολοκληρώσουν την ξενάγηση οι τουρίστες.
Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, ξέσπασε καταιγίδα με τους τουρίστες να ανοίγουν τις ομπρέλες τους και να πηγαίνουν κάτω από ένα μεγάλο δέντρο για να προφυλαχθούν.
«Αυτό ήταν το λάθος. Όταν ξέσπασε η καταιγίδα, οι τουρίστες πήγαν κάτω από το δέντρο για να προφυλαχθούν με τις ανοιχτές τους ομπρέλες. Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός κρότος. Ο κεραυνός είχε πέσει πάνω στο δέντρο», ανέφερε ο αρχιφύλακας της Κνωσού, κ. Παπαδάκης ενώ περιέγραψε το τι έγινε από εκεί και πέρα.



«Ο κόσμος πανικοβλήθηκε και έπεσε στο έδαφος για να προφυλαχθεί. Εξαιτίας αυτού χτύπησαν αρκετά άτομα με μία γυναίκα να είναι σοβαρά», επεσήμανε ο κ. Παπαδάκης.
«Τρομάξαμε πάρα πολύ. Ακούστηκε ένα μπουμ. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε», περιγράφει η ξεναγός ενώ αρκετοί τουρίστες – όπως ανέφεραν στο cretapost – ένιωσαν το έδαφος να καίει κάτω από τα πόδια τους.


«Είμαι χρόνια στην Κνωσό και αυτό είναι πρωτάκουστο. Υπάρχουν τουλάχιστον 20  αλεξικεύρανα γύρω – γύρω στον αρχαιολογικό χώρο και ο κεραυνός έπεσε στο δέντρο. Δεν το έχουμε ξανασυναντήσει αυτό», επεσήμανε ο αρχιφύλακας της Κνωσού.

Τραυματίες
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ το Βενιζέλειο νοσοκομείο – αν και δεν εφημέρευε – ετοιμάστηκε για την υποδοχή των πιο σοβαρών τραυματιών.
Συνολικά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο 18 άτομα εκ των οποίων: μία γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση, 8 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους ενώ 9 φέρουν ελαφρά τραύματα.
Στην Εντατική η 36χρονη τουρίστρια
Δύο είναι τα πιο σοβαρά περιστατικά που κλήθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν οι γιατροί του Βενιζελείου με την περίπτωση της 36χρονης τουρίστριας να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.
«Το πιο σημαντικό περιστατικό που κληθήκαμε ν’ αντιμετωπίσουμε είναι μία γυναίκα γύρω στα 30-35 χρόνων η οποία χτυπήθηκε από κεραυνό, μαζί με άλλους τουρίστες οι οποίοι βρισκόταν στο χώρο. Όταν ήρθε η γυναίκα στο νοσοκομείο βρισκόταν σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής. Το οποίο σημαίνει ότι δεν είχε καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία προφανώς από το ηλεκτρικό σοκ που είχε υποστεί η καρδιά από τον κεραυνό. Έγινε διαδικασία αναζωογόνησης η οποία κράτησε γύρω στη μισή ώρα με τρία τέταρτα, η οποία ήταν επιτυχής. Τώρα υπήρχε μια πληροφόρηση για κάποια πιθανή εγκυμοσύνη, αλλά επειδή ο κεραυνός μπορεί να προκαλέσει εκτός από την καρδιακή ανακοπή και βλάβη στα εσωτερικά όργανα με την έννοια του θερμικού εγκαύματος έγινε μια διάνοιξη επιτόπου στο χειρουργικού εξωτερικού ιατρείου για πιθανή διερεύνηση κοιλιακών τραυμάτων, δεν βρέθηκε έμβρυο. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη», περιέγραψε στο cretapost, ο διευθυντής  Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζέλειου, Χαράλαμπος Λυδάκης.
Καλά στην υγεία της η έγκυος
Παράλληλα, στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται μία 38χρονη έγκυος γυναίκα η οποία εργάζεται ως φύλακας στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
«Η γυναίκα αυτή ήρθε με τα πόδια στο νοσοκομείο. Είχε υποστεί ψυχολογικό σοκ και της κάναμε καρδιογράφημα για προληπτικούς λόγους», επεσήμανε ο κ. Λυδάκης.

Την τραυματία από κεραυνό τουρίστρια που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου θα επισκεφθεί ο Υποδιοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης Στέλιος Δημητρακόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της, ενώ σε τηλεφωνική του επικοινωνία ενημερώθηκε για τους τουρίστες που τραυματίσθηκαν ελαφρότερα, εξετάσθηκαν και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο ΠΑΓΝΗ.
Τι λέει το ΕΚΑΒ για το περιστατικό
Το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε με αμεσότητα στο συμβάν του τραυματισμού τουριστών μετά από πτώση κεραυνού, σήμερα 29 Μάιου 2015, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β., δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 09:55 το πρωί και αφού έγινε η διαβίβαση της κλήσης στα πιο κοντινά διαθέσιμα ασθενοφόρα και οχήματα του Ε.Κ.Α.Β., στις 10:04 αφίχθη στο σημείο του συμβάντος όχημα μικρού όγκου με γιατρό, ο οποίος, κατόπιν εκτίμησης της κατάστασης των τραυματιών, προέβη με επιτυχία στη διαδικασία ανάνηψης μίας γυναίκας η οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.
Παράλληλα, το πρώτο ασθενοφόρο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 10:05 και στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη πέντε ασθενοφόρα, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες διακομιδές.
Σε πρώτο στάδιο, η γυναίκα τουρίστρια (στην οποία είχε πραγματοποιηθεί επιτόπου επιτυχής ανάνηψη από τον γιατρό του Ε.Κ.Α.Β.) διεκομίσθη με σφυγμό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» όπου και διασωληνώθηκε (το Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» δεν εφημέρευε αλλά άνοιξε το Τ.Ε.Π., κατόπιν αιτήματος του Ε.Κ.Α.Β., ειδικά για την υποδοχή του συγκεκριμένου περιστατικού) ενώ ακόμη τέσσερις τραυματίες διεκομίσθησαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η).

Σε δεύτερο στάδιο, και καθαρά για προληπτικούς λόγους, διεκομίσθησαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η) ακόμη 12 άτομα.




Λοιπόν ας ξεκινήσουμε την ανάλυση μας:

Γεγονός 1: Κεραυνός χτυπάει δέντρο και ανθρώπους στη Κνωσσό

Γεγονός 2: 29 Μαΐου 2015 ώρα λίγο πριν τις 09:55 το πρωί.

Γεγονός 3: Δύο πιθανές οι εγκυμοσύνες

Γεγονός 4: Αποδείχτηκε ότι μόνο η Ελληνίδα φύλακας ήταν τελικά έγκυος.

Τα ελληνικά μμε τόσο τηλεοπτικά όσο και διαδικτυακά μετέδωσαν ότι η Ρωσίδα τουρίστρια ήταν έγκυος, αποκρύπτοντας την εγκυμοσύνη της 38χρονης Ελληνίδας, που εργάζεται ως φύλακας στον αρχαιολογικό χώρο και επίσης προσήλθε στο Νοσοκομείο.

Η εγκυμοσύνη της Ρωσίδας τουρίστριας δεν επαληθεύτηκε από τους ιατρούς που την εξέτασαν.

Βρωμάει πολύ η υπόθεση;

Ας δούμε και κάποιους μύθους

Σύμφωνα με το θρύλο η Ολυμπιάδα κατά την πρώτη νύχτα του γάμου της νόμισε ότι ακούστηκε βροντή και έπεσε κεραυνός στην κοιλιά της. Από την πληγή, που άνοιξε, έβγαινε πολλή φωτιά και διασκορπιζόταν σε φλόγες, που διαλύονταν. Ο Φίλιππος επίσης ονειρεύτηκε κάποιο βράδυ ότι έβαζε σφραγίδα στην κοιλιά της γυναίκας του. Η σφραγίδα, όπως νόμιζε, παρίστανε ένα λιοντάρι. Ερμηνεύοντας τα σημάδια αυτά ένας ιερέας είπε ότι η Ολυμπιάδα θα γεννήσει γιο «ορμητικό και λεοντόκαρδο».

Ο Αλέξανδρος – κατά τον Πλούταρχο – «ανέδιδε ευωδίαν», κι έτσι μυρωμένοι είναι οι μύθοι και οι θρύλοι, που συνοδεύουν τη γέννησή του.
« Όταν γεννήθηκε ο Αλέξανδρος
σημάδια τρανά φανερωθήκαν.
Οι αετοί και τ’ άλογα αναρριγήσαν,
η Άρτεμις στον τοκετό ξεχάστηκε
και κάηκε ο ναός της,
καθώς τον ουρανό έσχιζε
η θεϊκή αστραπή του Δία».

Είναι νύχτα της 22ας προς την 23η Ιουλίου του 356 π.Χ.
Η Ολυμπιάδα, βασίλισσα της Μακεδονίας, κόρη του βασιλιά των Μολοσσών Νεοπτόλεμου, φέρνει στον κόσμο μέσα στο ανάκτορο της Πέλλας τον διάδοχο του θρόνου, Αλέξανδρο.
Την ίδια εκείνη νύχτα πυρπολήθηκε, από τον Ηρόστρατο, ο ναός της Αρτέμιδας – προστάτιδας του τοκετού – στην Έφεσο.

Για τους υποψιασμένους... Αναμένουμε μερικούς μήνες μετά καθώς δεν ξέρουμε σε ποιον μήνα ήταν η εγκυμοσύνη, αν μέχρι και 8 μήνες μετά τις 29 Μαΐου και συμβεί κάποια θεαματική πυρπόλυση τότε να είστε σίγουροι.

Ο Αλέξιος Κομνηνός αποκαθηλώνεται από το θρόνο του και εισερχόμεθα σε προ Αλεξανδρινή εποχή. Δεκαοχτώ χρόνια έμειναν.

Ποιο πολλά τάλαρα λιανά δεν μπορώ να σας το κάνω και ίσως ήδη είπα πολλά.

Προμηθέας 

Μια έρευνα της Ομάδας του Αόρατα Γεγονότα

Αναφορές:
  1. http://www.hitandrun.gr/exi-travmaties-ex-etias-ptosis-keravnou-ston-archeologiko-choro-tis-knosou/
  2. http://www.cretapost.gr/160991/ores-agonies-gia-tin-rosida-sigklonizoun-i-martiries-gia-tin-ora-pou-epese-keravnos-stin-knoso
  3. http://dim-antip.kyk.sch.gr/GreatAlexandros.htm
  4. http://olympia.gr/2012/12/06/

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Θυμάστε τον Κεραυνό στη Κνωσό και τους τραυματίες τουρίστες; -Μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'