ΗΠΑ, Ευρώπη στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση -Ακόμα και ο Τέως στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα -Διαβάστε τι είπε για τη Μέρκελ

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, με την ελπίδα να μεγαλώνει για την απαλλαγή από την τρόικα και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Γαλλία, ΗΠΑ αλλά και ο Γιούνκερ στηρίζουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Και μέσα σ' όλα έρχεται και η δήλωση του τέως. Ναι...και ο Κοκός στηρίζει το εθνικό έργο της κυβέρνησης Τσίπρα.


Καλά νέα από Ευρώπη και ΗΠΑ

Το Παρίσι λέει «ναι» στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δεν συμφωνεί, όμως με τις ιδέες για «κούρεμα» επανέλαβε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Σαπέν κατά τη συνάντησή του με τον Γ. Βαρουφάκη, στο Παρίσι. Ήταν μία συνάντηση που η ελληνική πλευρά αποτιμά θετικά καθώς ο Έλληνας υπουργός δεν συνάντησε σκληρή στάση, αλλά διάθεση να συζητηθούν οι προτάσεις της Αθήνας. Ταυτοχρόνως την ίδια στιγμή σε δηλώσεις του ο Μπαράκ Ομπάμα έλεγε ότι «δεν μπορείς να ξεζουμίζεις μία χώρα στην ύφεση και να απαιτείς να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. «Δεν μπορείς να ξεζουμίζεις χώρες όταν βρίσκονται σε ύφεση. Πρέπει να υπάρχει στρατηγική ανάπτυξης. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Η ελπίδα μου είναι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και θα πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός για αυτό.».

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συμφωνούσε με την κατάργηση της τρόικας, κάτι που αποδέχεται, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Βερολίνο.

Και αυτή τη φορά ο Γ. Βαρουφάκης ήταν πιο προσεκτικός, αποφεύγοντας δηλώσεις που θα καλλιεργούσαν περισσότερο το κλίμα ρήξης με τους δανειστές. Είπε δε ότι όποιος βλέπει αντιπαλότητα μεταξύ Βορρά και Νότου, είναι κατά της Ευρώπης... Επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να μελετήσει με τους εταίρους της ένα νέο πρόγραμμα καθώς το προηγούμενο δεν λειτούργησε. «Η αποπληρωμή του χρέους θα πρέπει να γίνει με ρήτρα ανάπτυξης» είπε ο Γ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με τον Β. Σόιμπλε αν και δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει αυτό. «Σήμερα κάτσαμε στην ίδια πλευρά της διαπραγμάτευσης και βάλαμε τα προβλήματα απέναντι. Κανείς δεν δικαιούται να ζητήσει πόρους χωρίς επίβλεψη. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει άλλη μια δόση. Όχι ότι δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα - είμαστε απελπισμένοι από τα χρέη. Ωστόσο, όλα τα χρόνια η Ελλάδα ζούσε με δανεικά. Μοιάζουμε με χρήστες ναρκωτικών που ζητούν την επόμενη δόση. Δεν θέλουμε να διαπραγματευτούμε, θέλουμε να συζητήσουμε. Έτσι κι αλλιώς το πρόγραμμα έχει αποτύχει».

O κ. Σαπέν είπε πως όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι κατεπείγουσα και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να καταρτίσει ένα σχέδιο και να παρουσιάσει τις προτάσεις της με τρόπο που θα προσφέρει διέξοδο στη σημερινή κατάσταση. ένα άρθρο των πρωταγωνιστών.

Δείτε επίσης:
Το νέο ΌΧΙ -Δεν σε χάλασε Ντάισελμπλουμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε στο CNN, σε σχετική με την Ελλάδα αναφορά του, ότι δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα και έκανε λόγο για μια «στρατηγική ανάπτυξης». Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, αλλά όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης και όχι μείωσης του ΑΕΠ κατά 25%. «Ελπίζω, τόνισε, η Ελλάδα να παραμείνει στην  Ευρωζώνη».

Σε ερώτηση αν συμφωνεί με την δήλωση του νέου Ελληνα πρωθυπουργού ότι η λιτότητα δεν φέρνει αποτέλεσμα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουν αυτές οι χώρες να να αποπληρώσουν τα χρέη τους».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα είπε ότι «είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%». Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα». Είπε ακόμα πως «η ελπίδα μου είναι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη».

Η Ευρώπη αλλάζει, η ελπίδα έρχεται: Ο Γιούνκερ θέλει τώρα την κατάργηση της τρόικας!

Η ελληνική διαπραγματευτική τακτική φαίνεται πως αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», το οποίο επικαλείται κύκλους της Ε.Ε., αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιθυμεί την κατάργηση της τρόικας για την Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα πως «πρέπει άμεσα να βρεθεί μία εναλλακτική λύση».

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, πως η πιο ήπια στάση της ελληνικής πλευράς τις τελευταίες ημέρες οδήγησε τον κ. Γιούνκερ σε αυτή την απόφαση, υπογραμμίζοντας πως η κατάργηση της τρόικας είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Και μέσα σε όλα ο... «Κοκός» στηρίζει Τσίπρα

Τη στήριξή του στη νέα κυβέρνηση εξέφρασε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα «The Times».

«Η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ. Πρέπει να δώσουμε στο νέο ηγέτη μία ευκαιρία» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι βλέπει ελπίδα στις πολιτικές που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της λιτότητας.

Αναφερόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ και στα σκληρά μέτρα που έχουν επιβάλει οι Ευρωπαίοι, είπε «Είναι σκληρή, αλλά πρέπει να μας αντιμετωπίζουν σαν ίσους».
Μετά από 47 χρόνια, ο 74χρονος επέστρεψε στην Ελλάδα και ζει σε μια παραθαλάσσια μονοκατοικία, την οποία νοικιάζει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Πλημμυρίζει συνέχεια, έχουμε λάσπη σε όλο το υπόγειο» ισχυρίζεται ο τέως βασιλιάς στη βρετανική εφημερίδα, η οποία επισημαίνει ότι παρόλο που είναι ένας από τους πιο καλά δικτυωμένους ανθρώπους της Ευρώπης, δεν μπορεί να βρει έναν υδραυλικό.

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.koutipandoras.gr/article/132472/i-eyropi-allazei-i-elpida-erhetai-o-gioynker-thelei-tora-tin-katargisi-tis-troikas
  2. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=39289
  3. http://topontiki.gr/article/94907
  4. http://www.topontiki.gr/article/94868/O-Kokos-stirizei-Tsipra--Diabaste-ti-eipe-gia-ti-Merkel



Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'