Το ανθρώπινο κρανίο που ανατρέπει τη θεωρία της καταγωγής του ανθρώπου από την Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ)

Λοιπόν κάνουμε αυτή την ανάρτηση σχετικά με την ανακάλυψη ενός κρανίου που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ό,τι ξέρουμε για την ανθρώπινη εξέλιξη και την καταστολή και συγκάλυψη που ακολούθησε. Πρόκειται για το κρανίο του Αρχάνθρωπου των Πετραλώνων.


Το 1959, στην περιοχή που ονομάζεται Πετράλωνα Χαλκιδικής, στη Βόρεια Ελλάδα, ένας βοσκός μπήκε σε ένα μικρό άνοιγμα σε μια σπηλιά, η οποία έγινε ορατή όταν ένα παχύ κάλυμμα χιονιού έλιωσε. Αυτός συγκέντρωσε μια ομάδα χωρικών να τον βοηθήσουν να καθαρίσει την είσοδο έτσι ώστε να μπορέσουν να πάνε μέσα και να εξερευνήσουν. Βρήκαν ένα σπήλαιο πλούσιο σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αλλά βρήκαν επίσης κάτι εκπληκτικό -ένα ανθρώπινο κρανίο ενσωματωμένο στον τοίχο (αργότερα η έρευνα αποκάλυψε επίσης έναν τεράστιο αριθμό των απολιθωμάτων συμπεριλαμβανομένων της προανθρώπινων ειδών, τρίχες ζώων, απολιθωμένα ξύλα πέτρες και οστέινα εργαλεία).

Το κρανίο δόθηκε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πετραλώνων. Η συμφωνία ήταν ότι αφού γίνει η έρευνα, ένα μουσείο θα ανοίξει για να φιλοξενήσει τα ευρήματα από το σπήλαιο των Πετραλώνων και το κρανίο θα πρέπει να επιστραφεί να εμφανίζεται στο μουσείο - κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Ο Δρ. Άρης Πουλιανός, μέλος του IUAES (Διεθνής Ένωση Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών) της UNESCO, αργότερα ιδρυτής της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδα και ένας ειδικός ανθρωπολόγος, ο οποίος εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας κατά τη χρονική στιγμή, κλήθηκε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος να επιστρέψει στην Ελλάδα για να λάβει τη θέση του προέδρου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτό οφειλόταν στην έκδοση του βιβλίου του, «Η προέλευση των Ελλήνων», το οποίο παρέχει εξαιρετική έρευνα που δείχνει ότι οι Έλληνες δεν κατάγονται από τα σλαβικά έθνη, αλλά ήταν γηγενείς στην Ελλάδα. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Δρ. Πουλιανός έλαβε γνώση για την ανακάλυψη του κρανίου των Πετραλώνων και αμέσως άρχισε να μελετά το σπήλαιο των Πετραλώνων και του κρανίου.

Δείτε επίσης:
Ο «άνθρωπος των Πετραλώνων», ή Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων, όπως είθιστε έκτοτε να αποκαλείται, βρέθηκε να έχει ηλικία 700.000 ετών, που τον καθιστά ως το παλαιότερο ανθρώπινο ευρωπαιοειδές (που παρουσιάζει Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά) τέτοιας ηλικίας που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Ευρώπη. Η έρευνα του Δρ. Πουλιανού έδειξε ότι ο άνθρωπος των Πετραλώνων εξελίχθηκε χωριστά στην Ευρώπη και δεν ήταν πρόγονος του είδους που ήρθε από την Αφρική.

Το 1964, οι ανεξάρτητοι Γερμανοί ερευνητές, Breitinger και Sickenberg, προσπάθησαν να απορρίψουν τα ευρήματα του Δρ. Πουλιανού, υποστηρίζοντας ότι το κρανίο ήταν μόνο 50.000 ετών και ήταν πράγματι ένας πρόγονος που ήρθε από την Αφρική. Ωστόσο, η έρευνα που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ το 1971 στο έγκυρο περιοδικό Αρχαιολογία, υποστήριξε τις διαπιστώσεις που λένε ότι το κρανίο ήταν πράγματι 700.000 ετών. Αυτό βασίστηκε στην ανάλυση της στρωματογραφίας του σπηλαίου και το ίζημα στο οποίο το κρανίο ήταν ενσωματωμένο μέσα. Περαιτέρω έρευνα στο σπήλαιο ανακάλυψε απομονωμένα δόντια και δύο προανθρώπινους σκελετούς που χρονολογούνται 800.000 ετών, καθώς και άλλα απολιθώματα διαφόρων ειδών.

Σήμερα, οι περισσότεροι επιστήμονες που ανέλυσαν τα λείψανα των Πετραλώνων λένε ότι το κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων ανήκει σε ένα αρχαϊκό ανθρωποειδές που διακρίνεται από τον Homo erectus και από τους δύο κλασικούς ανθρώπους, τους Νεάντερταλ και τους σύγχρονους ανθρώπους, αλλά δείχνει τα χαρακτηριστικά όλων αυτών των ειδών και παρουσιάζει ισχυρά Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Ένα κρανίο που χρονολογείται 700.000 ετών που είναι είτε Homo Sapiens ή μέρος του Homo Sapiens βρίσκεται προφανώς σε άμεση σύγκρουση με την θεωρία της εξέλιξης του ανθρώπου που προέρχεται από την Αφρική.


Περαιτέρω ανασκαφές συνεχίστηκαν στο σπήλαιο των Πετραλώνων, με τη συμμετοχή διεθνών ερευνητών (46 ειδικοί από 12 ξεχωριστές χώρες), παρείχαν περαιτέρω αποδείξεις των ισχυρισμών του Δρ. Πουλιανού, συμπεριλαμβάνοντας αξιόλογα ευρήματα, όπως απολιθωμένα κομμάτια ξύλου, ενός φύλλου πρίνου, ζωικών τριχών και κοπρόλιθων, τα οποία επέτρεψαν την ακριβή χρονολόγηση, καθώς και την σχεδόν συνεχή παρουσία λίθινων και οστέινων εργαλείων του εξελικτικού σταδίου τού Αρχανθρώπου από τα κατώτερα (750.000 χρόνια) στα ανώτερα (550.000 χρόνια) στρώματα ιζημάτων στο εσωτερικό του σπηλαίου.

Η έρευνα, μετά από μια διακοπή λόγω της δικτατορίας στην Ελλάδα, συνεχίστηκε μέχρι το 1983. Τότε διατάχτηκε από την κυβέρνηση ότι οι ανασκαφές στο χώρο απαγορεύονται σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένης και της αρχικής αρχαιολογικής ομάδας και για 15 χρόνια κανείς δεν είχε πρόσβαση στη περιοχή ή στα ευρήματα -κανένας λόγος δεν δόθηκε από την κυβέρνηση για αυτήν την απαγόρευση. Έγινε αυτή η άρνηση της πρόσβασης για να εμποδίσει την άντληση όσων νεότερων επιστημονικών συμπερασμάτων παρέμεναν κρυμμένα μέσα στα απίστευτα απολιθώματα που εγκλωβίστηκαν στα στρώματα των τοιχωμάτων των σπηλαίων;

Αργότερα η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια, και 15 χρόνια μετά επιτράπηκε πάλι η πρόσβαση στο σπήλαιο. Από τότε, το Υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεπεράσει την απόφαση του δικαστηρίου και έχει προχωρήσει σε περαιτέρω δίκες.

Τα ευρήματα  του Δρ. Πουλιανού αμφισβητούν τις συμβατικές απόψεις σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπου και η έρευνά του κατεστάλει. Ο Δρ Πουλιανός και η σύζυγός του δέχτηκαν σωματικές επιθέσεις και τραύματα μέσα στο σπίτι τους το 2012 και οι ένοχοι ποτέ δεν βρέθηκαν. Έχουν αρνηθεί περαιτέρω πρόσβαση στο σπήλαιο σ΄αυτόν και στην ομάδα του ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα και η μελέτη τους και η τύχη του κρανίου είναι πλέον άγνωστη.

Σήμερα, μια ταμπέλα που βρίσκεται έξω από το σπήλαιο των Πετραλώνων, δηλώνει ότι το κρανίο που βρέθηκε στο σπήλαιο έχει ηλικία 300.000 ετών και στη Wikipedia σήμερα θα δείτε αναφορές που απορρίπτουν τα αποδεικτικά στοιχεία και προσπαθούν να περιορίσουν μέχρι σήμερα το κρανίο των Πετραλώνων στο πλαίσιο αποδεκτών παραμέτρων -μεταξύ 160.000 και 240.000 ετών .

Πρόσφατα, ο καθηγητής C.G. Nicholas Mascie-Taylor του Πανεπιστημίου του Cambridge απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού στην Ελλάδα λέγοντας ότι η σωστή ημερομηνία του κρανίου είναι 700.000 χρόνια και όχι 300.000. Επίσης προκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση για την καταστολή της πληροφορίες σχετικά με αυτή την απίστευτη ανακάλυψη.

Προς το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Μπουμπουλίνας 20-22,

106 82 Αθήνα,

Ελλάδα

5 Σεπτέμβρη του 2012

Αγαπητέ Κύριε,

Σας γράφω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Εταιρείας, η οποία είναι η ομπρέλα της επαγγελματικής και ακαδημαϊκής σύνδεσης όλης της εθνικής ευρωπαϊκής βιολογικής ανθρωπολογίας και του συνδέσμου ανθρώπινης βιολογίας, για να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με τη διατήρηση του Σπηλαίου Πετραλώνων και του κρανίου, την παραπληροφόρηση της χρονολόγησης του κρανίου, καθώς και τη μεταχείριση του προσωπικού που σχετίζεται με τη διατήρηση του Σπηλαίου.

Οι βάσεις των ανησυχιών μας είναι ότι το κρανίο έχει υποστεί ζημιά από πολλές γρατζουνιές και το στέμμα ενός δοντιού (1ο μοριακό) έχει αποκοπεί. Όπως ζητήθηκε από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδας αυτό που απαιτείται είναι μια λεπτομερής περιγραφή της παρούσας κατάστασης του κρανίου, έτσι ώστε κανείς στο μέλλον να μην μπορεί αυθαίρετα να το βλάψει περαιτέρω. Υπάρχει επίσης το πρόβλημα της χρονολόγησης που επιστημονικά χρονολογείται περίπου 700.000 ετών, δεν είναι 300.000 χρόνια πριν, όπως λέτε στο γραφείο πληροφοριών. Υπάρχει μια πολύ λεπτομερής καταγραφή των ανασκαφών και των ευρημάτων που πρέπει να λάβει περαιτέρω δημόσια παρουσίαση, αλλά τα οποία δεν έχουν ποτέ καταγραφεί, έτσι ώστε να αποφευχθεί ότι θα χαθούν τα δείγματα.

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία σταμάτησε τον Δρ. Άρη Πουλιανό από τη συνέχιση των εργασιών στο σπήλαιο, χωρίς καμία εξήγηση. Είναι επίσης πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι ο Δρ. Πουλιανός και η σύζυγός του δέχτηκαν σωματική επίθεση και τραυματίστηκαν στο σπίτι τους νωρίτερα αυτό το έτος και οι ένοχοι δεν έχουν βρέθηκαν. Επίσης προφορικά προπηλακίστηκε όταν προσπάθησε να δώσει μια προσκεκλημένη παρουσίαση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Απαγορεύεται επίσης η πρόσβαση στους ανώτερους ανθρωπολόγους και γεωλόγους, στο σπήλαιο και στα δείγματα για περαιτέρω μελέτη σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς ουσιαστικούς λόγους. Νωρίτερα αυτό το έτος υπήρξε επίσης παραπληροφόρηση που δόθηκε στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τις χρηματοοικονομικές πτυχές του Σπηλαίου.

Ανυπομονώ να λαμβάνουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Καθηγητής CGN Mascie-Taylor ΜΑ, PhD, ScD (όλα στο Cambridge), FSB, FNAS (Ουγγαρία)

Καθηγητής του Βιολογίας ανθρώπινου πληθυσμού και Υγείας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Εταιρείας

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας του Δρ Πουλιανού αφορά τη συνύπαρξη όλων των βασικών ανθρωπολογικών τύπων (Αφρικής - Kobi, της Ασίας - Πεκίνο και ευρωπαϊκού - Πετράλωνα) κατά την ίδια σχεδόν περίοδο (700.000, 500.000 και 750.000 αντίστοιχα).
Αυτό σημαίνει: η εμφάνιση των κύριων σήμερα ανθρώπινων πληθυσμών (ράτσες ή ακόμα καλύτερα φυλές - από την ελληνική γλώσσα και γι 'αυτό πολυφυλετικός κλπ) τείνει να πλησιάζει το 1.000.000 χρόνια πριν και όχι τα 10.000 ή 30.000 χρόνια, όπως θεωρείται σήμερα παγκοσμίως.

Ωστόσο, ανεξάρτητα αν υπάρχει η επιστημονική διαμάχη σχετικά με το παραπάνω, είναι πολύ λυπηρό να συνειδητοποιούμε ότι η έρευνα δεν επιτρέπεται σε όσους δεν συντονίζονται με το «πρότυπο» της γνώσης, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους μπροστά από οπλισμένους με πιστόλια.

Πρόκειται για συγκάλυψη μιας απίστευτης ανακάλυψης που το κατεστημένο δεν θέλει να έχουμε πρόσβαση; Μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας.


Έρευνα-Συγγραφή-Επιμέλεια-Μετάφραση-Απόδοση κειμένων Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.aee.gr/hellenic/6petrlona/petralona.html
  2. http://www.travel-to-halkidiki.com/page.php?page_id=24
  3. http://henge.bioanth.cam.ac.uk/nmt_index.html
  4. http://www.nextdeal.gr
  5. http://www.petralona-cave.gr/
  6. http://en.wikipedia.org/wiki/Aris_Poulianos
  7. http://anthro.palomar.edu/homo2/mod_homo_1.htm
  8. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1475-4754.1992.tb00483.x/abstract
  9. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0305440379900025


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Το ανθρώπινο κρανίο που ανατρέπει τη θεωρία της καταγωγής του ανθρώπου από την Αφρική από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'