Πούτιν: «Πρωθυπουργός με φρέσκιες ιδέες ο Τσίπρας που αγωνίζεται για το καλό του λαού»

Ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα στο Κάιρο, η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄. Στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Βλάντιμιρ Πούτιν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, διάρκειας μιας ώρας, ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Αίγυπτο, την Αφρική και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Φυσικά μεγάλο μέρος της συζήτησής των δύο ανδρών, αφορούσε τη χώρα μας.


Ο κ. Πούτιν, αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε ως «πρωθυπουργό με φρέσκιες ιδέες, που αγωνίζεται για το καλό του λαού του και της πατρίδας του». Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον Πούτιν για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής και την σύσφιξη των σχέσεων Ρωσίας-Αιγύπτου, όπου στην Αλεξάνδρεια βρίσκεται η έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας.

Δείτε επίσης:

Ακολούθησαν δηλώσεις των δύο ανδρών σε ρωσικά και αιγυπτιακά Μέσα Ενημέρωσης. Σήμερα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι μαζί με τον Βλάντιμιρ Πούτιν θα υπογράψουν κοινές στρατηγικές και οικονομικές συμφωνίες.

Αόρατα Γεγονότα
Από το Κουτί της Πανδώρας

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'