Ο Πρωθυπουργός της Κίνας προσκάλεσε τον Τσίπρα -Κινεζικό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις

Πρόσκληση να επισκεφθεί την Κίνα δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.


Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κετσιάνγκ τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για την εκλογή του και του εξέφρασε την πρόθεσή του να εργαστεί για την επέκταση και εμβάθυνση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών.

Για αυτόν τον λόγο συζητήθηκε η αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου από την Ελλάδα στην Κίνα με σκοπό την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

Δείτε επίσης:
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εμβάθυνση της οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας και ο Κινέζος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από κινεζικές επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλίας εξετάστηκε, επιπλέον, η επέκταση των δραστηριοτήτων κινεζικών επιχειρήσεων και σε άλλους τομείς. Τέλος, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, τονίστηκε η ανάγκη αναβάθμισης των εργασιακών σχέσεων στις κινεζικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, καθώς και η συνεργασία τους με ελληνικές εταιρείες.

Αόρατα Γεγονότα
Από το topontiki.gr


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'