Γλέζος σε Σούλτς: «Δεν πτοούμαστε. Περιμένουμε τόσες δεκαετίες να δικαιωθεί η Ελλάδα για τα όσα υπέστη από το Γ ́ Ράιχ. Μπορούμε να περιμένουμε λίγο ακόμα» (BINTEO)

Άμεση ήταν η απάντηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου στην απόφαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, να απορρίψει την πρότασή του για διεξαγωγή ειδικής συζήτησης στην ευρωβουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.



Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε ότι ο κ. Σούλτς διαθέτει «προβλήματα μνήμης» καθώς τίποτα άλλο δεν εξηγεί την απάντηση που έδωσε.

«Δεν πτοούμαστε. Περιμένουμε τόσες δεκαετίες να δικαιωθεί η Ελλάδα για τα όσα υπέστη από το Γ ́ Ράιχ. Μπορούμε να περιμένουμε λίγο ακόμα», υπογράμμισε ο κ. Γλέζος

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέρριψε την πρόταση που έθεσε ο κ. Γλέζος στην Ολομέλεια, επικαλούμενος τον Κανονισμό λειτουργίας του Σώματος.

Δείτε επίσης:
Ρωσία: Διεκδικεί από τη Γερμανία 3 τρισ. ευρώ ως πολεμικές επανορθώσεις

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι η εν λόγω συζήτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια εάν συγκεντρωθούν 40 υπογραφές ευρωβουλευτών που το ζητούν ή εάν το ζητήσει η επικεφαλής της Ενωτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τζίμερ, στη διάσκεψη των προέδρων.

«Θα επαναλάβουμε το αίτημα και μέσω της διάσκεψης των Προέδρων και μέσω της συγκέντρωσης 40 υπογραφών ευρωβουλευτών», δήλωσε ο κ. Γλέζος.

Τέλος, σημειώνεται ότι και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκος Κοτζιάς, έθεσε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Βερολίνο με το Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.


Αόρατα Γεγονότα
Από το koutipandoras.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'