Πούτιν ή Τσίπρας ο πιο επικίνδυνος για τη Γερμανία; -Αναλύει η Bild

Με τον τίτλο «Ο Ρώσος ή ο Έλληνας είναι πιο επικίνδυνος για τη Γερμανία;» η γερμανική Bild προχωρά σε ανάλυση της πολιτικής που ακολουθούν ο Ρώσος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντίστοιχα και αναλύει τους κινδύνους που ενδεχομένως προκύψουν για τη Γερμανία.


Η Ευρώπη βιώνει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών και αυτό διότι δύο αρχηγοί κυβερνήσεων καταδεικνύουν με επιθετικό τρόπο, τη δύναμή τους.

Ο Πούτιν πυροβολεί αδιακρίτως στην Ουκρανία, ο Τσίπρας απειλεί με οικονομική κρίση, επομένως ποιος είναι πιο επικίνδυνος για τους Γερμανούς; αναφέρεται στο άρθρο.

Στη συνέχεια «πιάνει» τους δύο ηγέτες ξεχωριστά και αναλύει τις πολιτικές και τα χαρακτηριστικά τους.


Η περίπτωση του 62χρονου Πούτιν

Ο στόχος του Πούτιν είναι να φέρει την Ανατολική Ουκρανία με τη δύναμη των όπλων υπό τον έλεγχό του, προκειμένου η Ρωσία να έχει χερσαία σύνδεση με την Κριμαία και την Υπερδνειστερία. Ο Ρώσος έχει στην κατοχή του 10.000 πυρηνικές κεφαλές και ένα εκατομμύριο στρατιώτες. Πολλές χώρες εξαρτώνται από αυτόν για τις προμήθειές τους σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ασκεί μια κυνική πολιτική εξουσία και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει με μια στρατιωτική κλιμάκωση της βίας. Η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε μια γενικότερη σύρραξη. Το κακό σενάριο λέει τα εξής: οι αυτονομιστές σπάνε οριστικά την κατάπαυση του πυρός, ο ουκρανικός στρατός αντεπιτίθεται με την υποστήριξη των ΗΠΑ, και αυτό θα δώσει στον Πούτιν το πρόσχημα για να εισβάλει ανοιχτά στην Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ζητήσουν από το ΝΑΤΟ να παρέμβει στη σύγκρουση.

Δείτε επίσης:


Η περίπτωση του 40χρονου Τσίπρα

Ο Τσίπρας ζήτησε στην αρχή τη διαγραφή χρέους, στη συνέχεια ζήτησε να συναφθεί νέο πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα διαλύει τα μέτρα λιτότητας της προηγούμενης κυβέρνησης αντικαθιστώντας τα με φιλολαϊκά, ενώ ζητάει και τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία.

Το χειρότερο σενάριο είναι το εξής: η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ, οδεύει προς τη δραχμή και οι πιστώτριες χώρες χάνουν τα χρήματά που της έχουν δώσει μέσω των πακέτων διάσωσης. Παράλληλα μια πιθανή επίθεση των κερδοσκόπων μπορεί να οδηγήσει και άλλες «αμαρτωλές» χώρες στο όριο (πχ Πορτογαλία) και έτσι ολόκληρη η δομή της Ευρωζώνης να βρεθεί σε κίνδυνο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει το σεισμό στη ζώνη του ευρώ, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν χρειάζεται πανικός, καθώς η ζώνη του ευρώ είναι προετοιμασμένη για ενδεχόμενο Grexit.

Αόρατα Γεγονότα
Από το topontiki.gr


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'