Τζιχαντιστές καταστρέφουν αγάλματα 3.000 ετών με βαριοπούλες και κομπρεσέρ (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

Εικόνες βαρβαρότητας, στις οποίες άλλωστε μας έχουν συνηθίσει, έρχονται από τη Μοσούλη, καθώς οι ακραίοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), κατέστρεψαν με βαριοπούλες και κομπρεσέρ μοναδικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μεταξύ των οποίων αγάλματα που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα π.Χ.



Οι φανατικοί ισλαμιστές έσπασαν τη συλλογή αγαλμάτων και γλυπτών, τα οποία επιβίωσαν χιλιάδες χρόνια, στο Ιράκ, όπως φαίνεται και στο βίντεο επειδή θεωρούνται... ειδωλολατρικά. "Ο Προφήτης μας διέταξε να απαλλαγούμε από αγάλματα , ενώ οι ακόλουθοί του έκαναν ό,τι κάνουμε κι εμείς σε κάθε χώρα την οποία κατακτούσαν».

Τα έργα τέχνης προέρχονται από μουσείο αρχαιοτήτων στη Μοσούλη, πόλη την οποία κατέλαβαν οι τζιχαντιστές πριν από μερικούς μήνες

Την καταστροφή αγαλμάτων του αρχαιολογικού μουσείου στην Μοσούλη από τζιχαντιστές δείχνει ένα βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Ένας από τους μαχητές στο βίντεο αναφέρεται στα αγάλματα 3.000 ετών ως «ψεύτικα είδωλα» για να αποδώσει την καταστροφή σε θρησκευτικά αίτια.

Δείτε επίσης:

Αναλυτές δηλώνουν ότι ο αρχαιολογικός θησαυρός που καταστράφηκε είναι μοναδικός και ανεκτίμητος, αν και το μουσείο διαθέτει αντίγραφα των γλυπτών.


Αόρατα Γεγονότα

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σκεφτητε ποιοι στηριζουν τα ζωα αυτά τα γουρούνια τα ανθρωπόμορφα τερατα και θα καταλάβετε το σκοπο τους και που το πανε.Αλλαγη της παγκόσμιας ιστοριας αλλα και των θρησκειων στην θεση των οποιων θα μπουν τα μουτρα των ιδιων των παγκοσμιοποιητων όταν φυσικα τις υπάρχουσες γενιες θα τις εχουν μετατρεψει με τους πολεμους που προγραμματιζουν σε αστροσκονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'