Σε δίκη παραπέμπονται έξι άτομα για οικονομικό σκάνδαλο σε γυναικείο μοναστήρι στη Θεσσαλονίκη

Σε δίκη παραπέμπονται έξι άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε υπόθεση υπεξαίρεσης, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, που στήθηκε με "βιτρίνα" το γυναικείο μοναστήρι "Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς", στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.


Με βούλευμα του, το Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης,παραπέμπονται στο Κακουργιοδικείου τρεις μοναχοί και ισάριθμοι ιδιώτες, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για απάτη σε βάρος ΝΠΔΔ, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Το βούλευμα περιγράφει περίεργες αγοραπωλησίες οικοπέδων, χαμηλής αντικειμενικής αξίας μεταξύ μοναστηριού και ιδιωτών, με "φουσκωμένα" τραπεζικά δάνεια, συναλλαγές, μέσω off shore εταιρείας στη Λιβερία και επενδύσεις σε εταιρεία που χτύπησε "κανόνι".

Δείτε επίσης:

Σύμφωνα με το βούλευμα, ως κατηγορούμενοι φέρονται ένας μοναχός, ένας ιερομόναχος, μια μοναχή, όπως επίσης μία εργολάβος, ένας πολιτικός μηχανικός κι ένας δικηγόρος. Με το ίδιο βούλευμα αποφασίστηκε να μην παραπεμφθεί σε δίκη η ηγουμένη του γυναικείου μοναστηρίου και μία ακόμη μοναχή.

Αόρατα Γεγονότα
Από το thestival.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'