ΣΟΚ! Μονή του Αγ.Όρους διεκδικεί τον λόφο Καστά και τον τάφο της Αμφίπολης

Υπό διεκδίκηση από την εκκλησία και συγκεκριμένα από μονή του Αγίου Όρους είναι ο λόφος Καστά, όπου ανακαλύφθηκε ο τάφος της Αμφίπολης.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία, ο λόφος είναι τμήμα έκτασης της μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους και ανήκει στο μετόχι Μαρμαρίου, που ξεκινάει από τον Στρυμωνικό κόλπο και περιλαμβάνει τους οικισμούς της Αμφίπολης, της Μεσολακκιάς, της Παλαιοκώμης και τις εκτάσεις γύρω από αυτούς. Η συνολική έκταση είναι 25 χιλιάδες στρέμματα.

Ως τίτλους ιδιοκτησίας η Μονή προβάλλει βυζαντινό χρυσόβουλο του Μανουήλ Β΄ του Παλαιολόγου με τους εκπροσώπους της να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσουν κατοικημένες περιοχές. Ο λόφος Καστά είναι πάντως ανάμεσα στις περιοχές που διεκδικεί το Μοναστήρι. "Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιλυθεί. Δηλαδή, εφόσον οι απαλλοτριώσεις δεν συντελέστηκαν, καθώς δεν δόθηκαν αποζημιώσεις για τα μετόχια, είτε να δοθούν τώρα είτε να ανακληθούν οι απαλλοτριώσεις" λένε μοναχοί του Αγίου Όρους στην εφημερίδα Μακεδονία.

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. Εφημερίδα Μακεδονία 
  2. lifo.gr



1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πού τα βρήκατε ρε ρασοφόροι του εβραίου Γιαχβέ; Σας τα έδωσε ο ρωμαίος κατακτητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'