Άνθρωποι και Δεινόσαυροι έζησαν την ίδια περίοδο στη Γη; -Κέρατο Τρικεράτοπα χρονολογείται 33.500 ετών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κέρατο Τρικεράτοπα που ανακαλύφθηκε στο Dawson County, της Μοντάνα, το οποίο ο C-14 χρονολόγησε περίπου 33.500 χρόνια.
Ένα μετωπιαίο κέρατο Τρικεράτοπα που ανακαλύφθηκε στο Dawson County, στη Μοντάνα των ΗΠΑ, χρονολογείται γύρω στα 33.500 χρόνια, αμφισβητώντας έτσι την άποψη ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το εύρημα είναι μια ριζοσπαστική ανακάλυψη που δείχνει ότι οι πρώιμοι άνθρωποι μπορεί κάποτε να περπάτησαν στη γη μαζί με τα φοβερά ερπετά μερικές χιλιάδες χρόνια πριν.


Το μετωπιαίο κέρατο Τρικεράτοπα ανασκάφηκε από τον παλαιοντολόγο Otis Kline Jr, τον επιστημονικό μικροσκόπο Mark Armitage και τον μικροβιολόγο και ερασιτέχνη παλαιοντολόγο Kevin Anderson, τον Μάιο του 2012. Και τα δύο δείγματα κεράτου (GDFM 12.001a και GDFM 12.001b) δόθηκαν στο Μουσείο Δεινοσαύρων και απολιθωμάτων Glendive, στη Μοντάνα. Τα δείγματα απεστάλησαν στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Μελετών Ισοτόπων για χρονολόγηση με άνθρακα-14, η οποία έδωσε μία εκτιμώμενη ημερομηνία 33.570 ± 120 χρόνια για το πρώτο δείγμα και 41.010 ± 220 χρόνια για το δεύτερο.

Τρικεράτοπας, είναι ένα όνομα που σημαίνει "πρόσωπο με τρία κέρατα", είναι ένα γένος χορτοφάγων δεινοσαύρων που λέγεται ότι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη του Μααστρίχτιου σταδίου της ύστερης Κρητιδικής περιόδου, περίπου 68 εκατομμύρια χρόνια πριν, εκεί που είναι τώρα Βόρεια Αμερική και εξαφανίστηκαν στην Κρητιδική, στο Παλαιογενές περιστατικό εξαφάνισης 66 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Ωστόσο, επιστήμονες από την Ομάδα Παλαιοχρονολόγισης, μια ομάδα συμβούλων στη γεωλογία, παλαιοντολογία, χημεία, μηχανική και στην εκπαίδευση, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνα σχετικά με «ανωμαλίες της επιστήμης», υποστηρίζουν ότι οι δεινόσαυροι δεν πέθαναν πριν από εκατομμύρια χρόνια και ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι ήταν ακόμα ζωντανοί, σχετικά πρόσφατα όπως 23.000 χρόνια πριν.
Κλασική αναπαράσταση Τρικεράτοπα
Μέχρι πρόσφατα, η ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα-14 δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε τεστ οστών δεινοσαύρων, καθώς η ανάλυση είναι αξιόπιστη μόνο για 55.000 χρόνια. Οι επιστήμονες ποτέ δεν θεώρησαν ότι άξιζε να κάνουν τα τεστ, δεδομένου ότι η γενική πεποίθηση ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, βασίζεται σε ραδιομετρική χρονολόγηση των ηφαιστειακών στρωμάτων πάνω ή κάτω από τα απολιθώματα, μία μέθοδος για την οποία ο Όμιλος Παλαιοχρονολόγησης υποστηρίζει ότι έχει "σοβαρά προβλήματα και πρέπει να γίνονται ακαθόριστες υποθέσεις ".

"Κατέστη σαφές, χρόνια πριν, ότι οι παλαιοντολόγοι δεν παραμελούσαν απλώς να κάνουν τεστ στα οστά δεινοσαύρων για το περιεχόμενο σε C-14, αλλά αρνούνταν να το κάνουν. Κανονικά ένας καλός επιστήμονας θα ήταν περίεργος σχετικά με τις ηλικίες των σημαντικών απολιθωμένων οστών", ανέφερε ο Hugh Miller, ένας ερευνητικός και συμβουλευτικός χημικός και επικεφαλής της Ομάδας Παλαιοχρονολόγησης.

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί τα αποτελέσματα των τεστ άνθρακα-14  για τα οστά δεινοσαύρων

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης του κεράτου Τρικεράτοπα δεν είναι τα μοναδικά. Σύμφωνα με τον κ.Miller, πολλά τεστ C-14 έχουν ήδη διεξαχθεί για τα οστά δεινοσαύρων και παραδόξως, όλα έδειξαν αποτελέσματα που χρονολογούνται σε χιλιάδες και όχι εκατομμύρια χρόνια.
     "Οργάνωσα την ομάδα Παλαιοχρονολόγησης το 2003 για να καλύψει ένα κενό σε σχέση με τα απολιθώματα ξύλων και οστών δεινοσαύρων, καθώς ήμουν περίεργος ως προς την ηλικία τους σύμφωνα με την χρονολόγηση C-14. Χρησιμοποιούμε έτσι  C-14 για χρονολόγηση για να λύσει το μυστήριο των μαλακών ιστών των δεινοσαύρων και των απεικονίσεων τους που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο μας προέβλεψε ότι οστά δεινοσαύρων θα έχουν σημαντικό C-14 και μάλιστα επαληθεύτηκε στην περιοχή των 22.000 έως 39.000 χρόνων", πρόσθεσε ο κ.Μίλερ.
Τα αποτελέσματα των τεστ C-14 για τα οστά δεινοσαύρων που παρέχονται από τον Όμιλο Παλιοχρονολόγησης
Πολυάριθμοι ανεξάρτητοι ερευνητές από καιρό υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι άνθρωποι και δεινόσαυροι περπάτησαν μαζί κάποτε στη Γη, καθώς εκατοντάδες αρχαία έργα τέχνης και αντικείμενα φαίνονται να απεικονίζουν δεινόσαυρους, πολύ πριν η σύγχρονη επιστήμη βρει τη λύση και διεξάγει αναλύσεις στα απολιθώματα δεινοσαύρων για να παράγει λεπτομερείς αναπαραστάσεις της εμφάνισή τους.
Επάνω αριστερά: λαξευμένο ανάγλυφο στο Angkor Wat, της Καμπότζης (1186 μ.Χ.). Πάνω δεξιά: Υφάσματα από τη Νάζκα, στο Περού (700 μ.Χ.). Κάτω: ταπισερί στο Chateau de Blois (1500 μ.Χ.)
Δείτε επίσης:
Γιατί η Αρχαία Τέχνη περιέχει Αεροσκάφη, Ελικόπτερα και Δεινόσαυρους (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Ωστόσο, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η ανακάλυψη μαλακών ιστών σε απολιθώματα δεινοσαύρων. Στο τεύχος του Science Μαρτίου 2005, η παλαιοντολόγος Mary Schweitzer και η ομάδα της ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μαλακού ιστού μέσα οστό ποδιού Τυρανόσαυρου Ρεξ 68 εκατομμυρίων ετών από το Hell Creek Formation στη Μοντάνα, μια ανατρεπτική διαπίστωση καθώς οι επιστήμονες υπέθεταν ότι οι πρωτεΐνες των μαλακών ιστών αποικοδομούνται σε λιγότερο από 1 εκατομμύριο χρόνια στην καλύτερη περίπτωση. Μετά την ανάκτηση, ο ιστός επανυδατώθηκε από την επιστημονική ομάδα και τα τεστ αποκάλυψαν στοιχεία ακέραιων δομών όπως αιμοφόρα αγγεία, μυελό των οστών και συνδετικό οστό.

Δείτε Επίσης:
H Τρομακτική ανακάλυψη του Νυχιού του Όρους Όουεν

Πιο πρόσφατα, ο Mark Armitage και ο Kevin Anderson δημοσίευσαν τα αποτελέσματα μιας μικροσκοπικής ανάλυσης των μαλακών ιστών από ένα κέρατο Τρικεράτοπα στο επιστημονικό περιοδικό Acta Histochemica. Ο κ.Armitage, δημιουργιστής, υποστήριξε ότι η διατήρηση των κυττάρων είναι επιστημονικά αδύνατο αν ο δεινόσαυρος περπάτησε πραγματικά τη Γη πάνω από 66 εκατομμύρια χρόνια πριν. Σε αυτή τη βάση, άνοιξε μια συζήτηση με συναδέλφους και μαθητές του για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας διαπίστωσης είναι ότι η προοπτική του δημιουργισμού είναι σωστή και ότι οι δεινόσαυροι υπήρχαν πολύ αργότερα από ότι πιστεύει η σύγχρονη επιστήμη, μια κίνηση που αμέσως προκάλεσε την απόλυση του από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Σχετικό θέμα:
Επιστήμονας Απολύθηκε αφού Ανακάλυψε Κόκαλα Δεινόσαυρου 4.000 ετών

Ενώ η Ομάδα Παλαιοχρονολόγησης λέει ότι δεν ανήκει σε "οποιασδήποτε συγκεκριμένη θρησκεία ή ονομασία", υπάρχουν αναμφισβήτητα εκείνοι με τις πεποιθήσεις των δημιουργιστών μεταξύ της ομάδας, γεγονός που μπορεί σύμφωνα με τους επικριτές, να στρεβλώσει τα αποτελέσματά τους. Παρ'όλα αυτά, η ομάδα έχει καλέσει οποιονδήποτε επιστήμονα να αναπαράγει τα αποτελέσματά τους με τη διενέργεια αυστηρών τεστ C-14 για κάθε δείγμα δεινόσαυρου.

     "Κάθε δείγμα που ελέγχθηκε απέδωσε σημαντικά πρωτότυπα άνθρακα-14 από εκτεταμένη διασταύρωση των ηλικιών τους στο κολλαγόνο των οστών, σωρό οργανικών και ανθρακικών από τα οστά στις μονάδες AMS και λήφθηκαν σε συμφωνία. Έτσι, οι συντριπτικές πιθανότητες είναι ότι τα περισσότεροι, αν όχι όλα τα μη πετρωμένα ή ακόμα τα υποτιθέμενα απολιθωμένα οστά δεινοσαύρων στο Μουσείο και στις συλλογές των Πανεπιστημίων, θα δείξουν το ίδιο αποτέλεσμα", τόνισε ο Μίλερ στο περιοδικό Ancient Origins. «Καλούμε, επομένως, όλους τους υπεύθυνους αυτών των συλλογών να δουν αν μπορούν να αναπαράγουν τα ευρήματά μας. Οι επιπτώσεις είναι τεράστιες."

Η πρόκληση, μέχρι στιγμής, έχει απαντηθεί με απόρριψη και οι προηγούμενες προσπάθειες να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα C-14 είχαν μπλοκαριστεί κατ 'επανάληψη. Τα πρώτα δεδομένα χωρίς ερμηνεία έχει αποκλειστεί από την παρουσίαση σε πρακτικά συνεδρίων στη Βορειοαμερικανική Παλαιοντολογική Σύμβαση το 2009, στην Αμερικανική Γεωφυσική Ένωση, το 2011 και το 2012, στο Τμήμα Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής το 2011 και το 2012, καθώς και από τους συντάκτες των διαφόρων επιστημονικών περιοδικών. Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Σπουδών ισοτόπων στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, το οποίο πραγματοποίησε «τυφλές» δοκιμές C-14 για οστά δεινοσαύρων, χωρίς να ξέρει τι ήταν, αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω δοκιμές C-14, αφού διαπίστωσε ότι έκανε τεστ σε οστά δεινοσαύρων. Ο παλαιοντολόγος Jack Horner, επιμελητής στο Μουσείο του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Μοντάνα στα Βραχώδη Όρη, που ανέσκαψε τα λείψανα του Τυρανόσαυρου Ρεξ που περιείχαν μαλακούς ιστούς, απέρριψε ακόμη μια προσφορά επιχορήγησης 23.000 $ για να διεξαγάγει τη δοκιμή C-14 πάνω στα λείψανα.

     "Το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ανακάλυψη των μαλακών ιστών, C-14 στα οστά δεινοσαύρων και οι απεικονίσεις δεινοσαύρων στον κόσμο- καθιστά τις τρέχουσες πεποιθήσεις σχετικά με το πόσο παλαιοί είναι, παρωχημένες," είπε ο κ Miller. "Η επιστήμη είναι για την κοινή χρήση αποδεικτικών στοιχείων, και να αφήνει τα τσιπς να πέφτουν όπου μπορούν."

Ενώ υπάρχει μια πιθανότητα ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών, C-14 ήταν ένα αποτέλεσμα μόλυνσης ή σφάλμα, (ακόμη και αν και τα αποτελέσματα αναπαράγονται αυστηρά στους προελέυγχους που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας για τον έλεγχο τους), ή ίσως εξαιτίας κάποιου άλλου στοιχείου που δεν είναι σήμερα κατανοητό από την επιστήμη, είναι λογικό να περιμένουμε τους επιστήμονες να επιχειρήσουν την αναπαραγωγή αυτών των αποτελεσμάτων των πρωτοποριακών δοκιμών. Η αποτυχία για τη διερεύνηση ή ακόμη και την αναγνώριση αυτών των σημαντικών ευρημάτων, δυστυχώς, δείχνει ότι μερικοί επιστήμονες ενδιαφέρονται περισσότερο να κρατήσουν σφιχτά τις τρέχουσες προοπτικές, αντί να επιδιώκουν να προάγουν τη γνώση και την κατανόηση σε αυτόν τον τομέα.

Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.dinosaurc14ages.com/carbondating.htm
  2. http://www.sciencemag.org/content/307/5717/1952.abstract
  3. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0065128113000020
  4. https://www.youtube.com/watch?v=szHNDAMfA0s

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Άνθρωποι και Δεινόσαυροι έζησαν την ίδια περίοδο στη Γη; -Κέρατο Τρικεράτοπα χρονολογείται 33.500 ετών (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. πραγματικά είναι ότι πιο συναρπαστικό να αποδειχθεί πως άνθρωποι και δεινόσαυροι είχαν παράλληλη πορεία στον πλανήτη και θα ανέτρεπε πολλες θεωρίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'