Πούτιν σε Αναστασιάδη: "Έλα άμεσα στο Κρεμλίνο να μιλήσουμε για τις τουρκικές προκλήσεις"

Πρόσκληση στο Κρεμλίνο προς τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη απηύθυνε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά και τις τελευταίες και διαρκώς κλιμακούμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Μεγαλονήσου.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Stanislav Osadchiy. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Osadchiy ερωτηθείς πώς αντιμετωπίζει η Ρωσία την ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρέσβης της Ρωσίας είπε ότι «συζητήσαμε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη διάφορα θέματα καθώς και τα συμβάντα σε αυτή την περιοχή και γενικά για τις διμερείς μας σχέσεις. Ανέφερα στον Πρόεδρο ότι ο Πρόεδρος Πούτιν τον περιμένει στη Μόσχα και, συζητήσαμε το θέμα της επισκέψεως του στη Ρωσία και, βεβαίως, το θέμα αυτό το συζήτησαν και οι ίδιοι οι Πρόεδροι Αναστασιάδης και Πούτιν κατά το γεύμα που είχαν στο Μιλάνο. Το τι συμβαίνει στην περιοχή είναι το θέμα των συζητήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν και στη Μόσχα».

Σε ερώτηση αν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα, ο κ. Πρέσβης απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι «μιλήσαμε γενικά για τη δυνατότητα πραγματοποίησης της επίσκεψης το συντομότερο δυνατόν». Ανέφερε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εξετάσει το πρόγραμμα του και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για καθορισμό ημερομηνίας της επίσκεψης του στη Ρωσία.

Πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο είχε «μια καλή συζήτηση» και ανέφερε πως μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντησή τους ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μεσόγειο. Κληθείς να πει, αν η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της παρουσίας της στην περιοχή, ο κ. Πρέσβης είπε ότι «η Ρωσία έχει δηλώσει τη θέση της σε αυτό το θέμα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο ρωσικός στόλος στην Μεσόγειο είχε επιλέξει να ξεκινήσει τα ναυτικά του γυμνάσια την ίδια ημέρα που θα ξεκίναγε τις παράνομες έρευνές του το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Μπαρμπαρός και μάλιστα σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ η οποία εφάπτεται με αυτές των τουρκικών ερευνών, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα.

Αόρατα Γεγονότα
Από το Κουτί της Πανδώρας

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'