Πάπας: «Οι άγγελοι δεν είναι αποκύημα φαντασίας, είναι πραγματικότητα -Να τους λέτε καλημέρα»

«Η θεωρία περί αγγέλων δεν είναι αποκύημα φαντασίας. Όχι, είναι πραγματικότητα», δήλωσε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος από το μικρό παρεκκλήσι δίπλα στην κατοικία του στο Βατικανό με αφορμή την ημέρα των Αγίων Φυλάκων Αγγέλων, που γιορτάζεται από τους Καθολικούς στις 2 Οκτωβρίου.


«Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, όλοι μας έχουμε έναν άγγελο ο οποίος μας προστατεύει και μας βοηθά να κατανοήσουμε διάφορα πράγματα», είπε και πρόσθεσε : «Πόσο συχνά έχουμε ακούσει λόγια όπως "Πρέπει να κάνω αυτό", "δεν πρέπει να κάνω το άλλο", "αυτό δεν είναι σωστό", "πρέπει να προσέξω";», διερωτήθηκε ο Πάπας και απάντησε: «Πολύ συχνά! Είναι η φωνή αυτού που μας συντροφεύει στα ταξίδια μας».

Δείτε επίσης:

Μάλιστα , ο Πάπας κάλεσε του πιστούς να αναρωτηθούν: «Πώς είναι η σχέση μου με τον φύλακα άγγελό μου; Τον ακούω; Του λέω "καλημέρα"; Του ζητάω να με προσέχει όταν κοιμάμαι; Κανείς δεν ταξιδεύει μόνος και κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι είναι μόνος»

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου, έγιναν σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Πάπα Βενέδικτο ο οποίος, είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν υπήρχαν άγγελοι που υμνούσαν τη γέννηση του Χριστού στη φάτνη της Βηθλεέμ.

Αναδημοσίευση από το Ποντίκι
Αόρατα Γεγονότα

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'