Βούλγαρος Αγρότης Ανακάλυψε Κρανίο Λυκανθρώπου σε σφραγισμένο κουτί (ΦΩΤΟ)

Ένας αγρότης βουλγαρικής καταγωγής, ο Trayche Draganov, ισχυρίζεται ότι έχει βρει ένα κουτί, κλεισμένο με αλυσίδες, που περιέχει ένα κρανίο όμοιο με λυκανθρώπου, ενώ όργωνε ένα νέο τμήμα στο χωράφι του στο χωριό Νόβο Σέλο, της Πρώην Δημοκρατίας της Μακεδονίας-FYROM.


To γεγονός αναφέρθηκε από τον ιστορικό Filip Ganev, ο οποίος πήγε στο Νόβο Σέλο για να ερευνήσει για το βιβλίο του για τους Βαλκανικούς Πολέμους. Ο Ganev συναντήθηκε με τον αγρότη, ο οποίος του έδειξε το κουτί που περιέχει το ασυνήθιστο κρανίο. Ανέφερε ότι το κρανίο μοιάζει σαν λύκου με την εξαίρεση του διευρυμένου μεγέθους του, ένα χαρακτηριστικό που έχει βρεθεί μόνο σε πρωτεύοντα είδη.

Ο Ganev φωτογράφισε το κρανίο και το κοινοποίησε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για την άγρια ζωή, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανόν ένας λύκος που έπασχε από νόσο του Paget, μια κατάσταση η οποία προκαλεί αύξηση του μεγέθους του κρανίου και να εμφανίζεται πιο ανθρώπινο.
Το κρανίο βρέθηκε σε ένα χωράφι στο Νόβο Σέλο, ένα μικρό χωριό στη Πρώην Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Πηγή: Filip Ganev
Ο Ganev δήλωσε ότι οι λυκάνθρωποι έχουν μια βάση στη λαογραφία των Βαλκανίων ακόμα και πριν από την καταγραμμένη ιστορία. Οι θρύλοι ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή για το πώς και το γιατί γίνεται κανείς λυκάνθρωπος. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ένα άτομο γεννιέται με την ικανότητα να μπορεί να μεταμορφώνεται σε λύκο. Τα μωρά που γεννιούνται με μαλλιά λέγεται ότι έχουν μια προδιάθεση γι' αυτό. Άλλες περιοχές πιστεύουν ότι ένα άτομο που πέθανε με ένα θανάσιμο αμάρτημα ή έκανε κάποια άλλη ένωση με το διάβολο θα ξαναγεννηθεί ως λυκάνθρωπος. Αν και οι διαφορές είναι μεγάλες, ένα πράγμα που όλοι οι μύθοι έχουν κοινό είναι πώς να καταστρέψεις ένα πτώμα λυκανθρώπου.

Δείτε επίσης:
Ξυλογραφία επίθεσης λυκανθρώπου, από τον Lucas Cranach τον Πρεσβύτερο, 1512 (Wikipedia)
Οι λυκάνθρωποι πάντα αντιμετωπίζονταν από εξορκισμό από τον ιερέα της ενορίας, με αποκεφαλισμό και καύση του σώματος. Θεωρούσαν ότι οι λυκάνθρωποι έπρεπε να σκοτωθούν το Σάββατο, διότι αυτή ήταν η μέρα που αναπαύονται στους τάφους τους και μπορούσαν να πιαστούν εύκολα. Στην περίπτωση αυτή του Σκοπιανού λυκανθρώπου, φαίνεται σαν να είχε εξολοθρευτεί σωστά. Τουλάχιστον έως ότου ανακαλύφθηκε από τον περίεργο αγρότη.
Το κρανίο που μοιάζει με κρανίο λυκανθρώπου βρέθηκε σε ένα κουτί που ήταν κλεισμένο με αλυσίδες,
Πηγή Filip Ganev
Ο Trayche δεν φοβάται ότι το πνεύμα του λυκανθρώπου θα επανέλθει και είναι πολύ περήφανος για την ανακάλυψή του, επιδεικνύοντας το σε όποιον ενδιαφέρεται να το δει. Παραδέχεται ότι οι άλλοι στο χωριό δεν συμμερίζονται την επιπόλαια στάση του και να αισθάνονται ότι θα ήταν καλύτερα να το είχε αφήσει στο χώμα. "Πολλοί από τους γείτονές μου είναι θυμωμένοι γιατί διατάραξα το vrkolak* (λυκάνθρωπο)," δήλωσε ο Trayche. "Λένε ότι εγώ θα ξαναγεννηθώ ως λυκάνθρωπος. Αν αυτή είναι τώρα η μοίρα μου, ας είναι. Ότι έγινε, έγινε."

*vrkolak= βρικόλακας αλλά στη προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με τον λυκάνθρωπο καθώς έτσι τον αποκαλούν στην περιοχή, δεν γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα σε βρικόλακα και λυκάνθρωπο.

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Βούλγαρος Αγρότης Ανακάλυψε Κρανίο Λυκανθρώπου σε σφραγισμένο κουτί (ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

2 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στα σλάβικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να τη δεις γραμμένη πάνω στο ξύλινο κουτί της φωτογραφίας, γράφει вржколакб...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'