Ψυχρός Πόλεμος: Οι Σουηδοί ψάχνουν χτυπημένο Ρωσικό Υποβύχιο

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο στρατός της Σουηδίας από την Παρασκευή, καθώς ελικόπτερα και πολεμικά σκάφη αναζητούν ένα ξένο υποβρύχιο, ανοιχτά της Στοκχόλμης. Εκπρόσωπος των σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι πρόκειται για επιχείρηση επαλήθευσης πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι οι σουηδικές δυνάμεις αναζητούν ένα κατά πάσα πιθανότητα «χτυπημένο» ρωσικό υποβρύχιο.


Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας υπέκλεψαν μια στρατιωτική κλήση έκτακτης ανάγκης προς τη βάση του ρωσικού στόλου στο λιμάνι του Καλίνινγκραντ της Βαλτικής Θάλασσας, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet. Η ίδια εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει, έγραψε ότι οι σουηδικές αρχές φαίνεται να έχουν γνώση του σημείου που βρίσκεται το υποβρύχιο και το παρακολουθούν.

Τους τελευταίους μήνες, η Σουηδία παρατηρεί αυξημένη δραστηριότητα της ρωσικής αεροπορίας στη Βαλτική Θάλασσα. Το Σεπτέμβριο, δυο μαχητικά-βομβαρδιστικά SU-24 φέρονται να εισήλθαν στο σουηδικό εναέριο χώρο με τον υπουργό Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ να χαρακτηρίζει το συμβάν ως την «πιο σοβαρή εναέρια επιδρομή από τους Ρώσους» την τελευταία δεκαετία.

Αόρατα Γεγονότα
Από το Κουτί της Πανδώρας


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'