Μυστικό Διαστημόπλοιο Προσγειώνεται μετά από 674 μέρες σε τροχιά

Η τρίτη αποστολή του X-37B τροχιακού οχήματος δοκιμής (OTV-3), έφτασε στο τέλος της, στις 17 Οκτωβρίου, όταν το μη επανδρωμένο σκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και αυτόνομα στην Αεροπορική Βάση Vandenberg στην νότια Καλιφόρνια μετά από 675 ημέρες σε τροχιά.
Συνολικά, οι τρεις αποστολές ανήλθαν σε 1.367 ημέρες και μια τέταρτη αποστολή αναμένεται να ξεκινήσει από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα κάποια στιγμή το 2015. Το σχέδιο, με επικεφαλής την Αεροναυτική Διοίκηση (AFSPC) και τον Οργανισμό Defense Advanced Research Projects Οργανισμού (DARPA), είναι απόρρητο. Ως εκ τούτου, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι έκανε εκεί το OTV-3 για σχεδόν 2 χρόνια.

Η Πολεμική Αεροπορία ήταν αρκετά ασαφείς όσον αφορά την αποστολή. Το διαστημικό λεωφορείο ειπώθηκε ότι έκανε τεστ για "προηγμένη καθοδήγηση, πλοήγηση και έλεγχο, στα συστήματα θερμικής προστασίας, τα ηλεκτρονικά συστήματα, κατασκευές υψηλής θερμοκρασίας και σφραγίδες, σύμμορφη επαναχρησιμοποιήσιμη μόνωση, ελαφριά ηλεκτρομηχανικά συστήματα πτήσης και αυτόνομη τροχιακή πτήση, επανείσοδος και προσγείωση".

Δείτε επίσης:
Μυστικό Διαστημόπλοιο των ΗΠΑ σε τροχιά συνεχίζει να προκαλεί, πάνω από τη Μέση Ανατολή

Το Boeing X-37B είναι μία τροποποιημένη έκδοση του σχεδίου X-37 της NASA. Το μη επανδρωμένο σκάφος προορίζεται για χαμηλή τροχιά της Γης, μοιάζει με μια μικρότερη έκδοση του διαστημικού λεωφορείου με μόνο 9 μέτρα μακρύ, με άνοιγμα φτερών 15 πόδια. Όπως και το διαστημικό λεωφορείο, έχει ξεκινήσει κάθετα χρησιμοποιώντας πυραύλους Atlas V, αν και μπορεί να προσγειώνεται οριζόντια σε διάδρομο, όπως ένα αεροπλάνο. Οι ηλιακοί συλλέκτες φορτίζουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου του διαστημοπλάνου αφού έχει αφήσει τη γήινη ατμόσφαιρα. Αν και έχει σχεδιαστεί για να παραμείνει σε τροχιά για 270 ημέρες, έχει υπερβεί κατά πολύ τις προσδοκίες.

Η Πολεμική Αεροπορία ισχυρίζεται ότι οι στόχοι του X-37B είναι να αναπτύξει "επαναχρησιμοποιούμενες τεχνολογίες διαστημοπλοίων για το μέλλον της Αμερικής στο χώρο και λειτουργικά πειράματα που μπορούν να επιστραφούν και να εξετάζονται, πάνω στη Γη." Ωστόσο, δεν φαίνεται πιθανό ότι θα χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση δορυφόρων. Η περιοχή φορτίου του είναι μάλλον μικρή σε περίπου 2.2 μέτρα επί 1.2 μέτρα, έτσι δεν είναι σαφές τι θα μπορούσε να μεταφέρει ή τι θα μπορούσε να είναι το ωφέλιμο φορτίο του κατά τη διάρκεια της αποστολής του OTV-3.

Τα γεωγραφικά πλάτη κατά τα οποία παρατηρήθηκε, ενώ ήταν σε τροχιά αποκλείουν κάθε πιθανότητα που θα μπορούσε να είχε κάνει αναγνώριση στη Ρωσία. Αν έκανε συλλογή δεδομένων, πιθανός στόχος ήταν η Μέση Ανατολή, η Νοτιοανατολική Ασία, η Βόρεια Αφρική, καμία από τις οποίες δεν είναι απρόβλεπτες ως περιοχές.

Η μυστικότητα της αποστολής και το γεγονός ότι η DARPA και η Πολεμική Αεροπορία είναι στο τιμόνι, έχουν τραβήξει την προσοχή των συνωμοσιολόγων που αγαπούν να κερδοσκοπούν με κάτι τέτοια. Κάποιοι έχουν ισχυριστεί ότι το X-37B είχε χρησιμοποιηθεί για να αναπτύξει βόμβες, παρεμβαίνοντας σε δορυφόρους άλλων χωρών, για κατασκοπεία σχετικά με τον επικείμενο διαστημικό σταθμό της Κίνας, μεταξύ άλλων θεωριών. Ωστόσο, πολλές από αυτές δεν είναι πρακτικές για το σχεδιασμό του X-37B.

Είναι δύσκολο να πει κανείς πότε ακριβώς ο σκοπός του X-37B θα αποκαλυφθεί. Εκτός αν η AFSPC αποφασίσει να απελευθερώσει τις πληροφορίες, τα έγγραφα που θα μπορούσαν να παραμείνουν απόρρητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13526, όλα τα έγγραφα που είναι απόρρητα δημοσιεύονται μετά από μια περίοδο 25 ετών. Ωστόσο, υπό ειδικές συνθήκες, τα έγγραφα που περιγράφουν την αποστολή θα μπορούσε να εξακολουθούν να κατατάσσονται απόρρητα επ 'αόριστον.

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.af.mil/News/ArticleDisplay/tabid/223/Article/114795/x-37b-orbital-test-vehicle-lands-at-vandenberg-afb.aspx
  2. http://www.af.mil/AboutUs/FactSheets/Display/tabid/224/Article/104539/x-37b-orbital-test-vehicle.aspx
  3. http://www.space.com/27427-x37b-space-plane-air-force-landing.html
  4. http://www.livescience.com/48338-x37b-space-plane-conspiracy-theories.html
  5. http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/FR-2010-01-05/pdf/E9-31418.pdf


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Μυστικό Διαστημόπλοιο Προσγειώνεται μετά από 674 μέρες σε τροχιά από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'