Γιγάντια Βδέλλα ενός μέτρου καταπίνει Ολόκληρο Τεράστιο Σκουλήκι σαν Μακαρόνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιάζει με ένα τέρας από ταινία τρόμου, αλλά βαθιά στα δάση του Βόρνεο, αυτή η γιγάντια βδέλλα υπάρχει πραγματικά και είναι θανάσιμο αρπακτικό.

Το πλάσμα είναι τόσο νέο για την επιστήμη που δεν έχει ακόμη μια ταξινομική ονομασία. Είναι γνωστό στις φυλές του Mount Kinabalu, όπως η «Κόκκινη Γιγάντια Βδέλλα».


Γυρίστηκε για πρώτη φορά σε βίντεο από τους σκηνοθέτες του BBC για την νέα σειρά «Wonders of the Monsoon-Θαύματα του Monsoon».

Η Κόκκινη Γιγάντια Βδέλλα είναι ένα από τις μεγαλύτερες βδέλλες στον κόσμο. Το δείγμα που συλλαμβάνεται στην κάμερα είναι περίπου μήκους 30cm αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να μεγαλώσει.

Μεγαλώνουν τόσο πολύ που δεν ρουφάν απλώς αίμα, αλλά τώρα κυνηγούν δραστήρια γιγάντια μπλε σκουλήκια και τα ρουφάνε όπως τα μακαρόνια. Η βδέλλα τρώει ένα επιβλητικό σκουλήκι 78 εκατοστών.

Το νέο βίντεο δείχνει τη βδέλλα να ανιχνεύει τα ίχνη ενός σκουληκιού ακολουθώντας την οσμή του όπως ένας ιχνηλάτης σκύλος.

Όταν συναντά τη λεία του την ασφαλίζει γρήγορα και κινεί τα χείλη του πάνω και κάτω από το ιριδίζων μπλε σώμα.

«Έψαχνε είτε για μια άκρη για να το αρπάξει ή μετρούσε αν ήταν πολύ μεγάλο για να το φάει", δήλωσε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Paul Williams.

"Όταν βρήκε την άκρη άρχισε να το ρουφάει. Ήταν απίστευτο".

Ο σκουλήκι προσπαθεί να τραβηχτεί μακριά, αλλά σιγά-σιγά τα χείλη της βδέλλας ρουφάνε προς τα εμπρός μέχρι που καταπίνουν το σκουλήκι.

"Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την επιθετική συμπεριφορά ενός σπάνιου και αγνώστου είδους για πρώτη φορά", πρόσθεσε ο Williams.

Η εύρεση αυτού του είδους βδέλλας στο βουνό Kinabalu, το μεγαλύτερο βουνό του Βόρνεο, ήταν μια τεράστια πρόκληση και η ομάδα συνεργάστηκε με τον οικολόγο Alim Bium ώστε να καταφέρει να εντοπίσει τη βδέλλα.

Δείτε επίσης:

"Αν θέλετε να κινηματογραφήσετε ένα αρπακτικό το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε το θήραμά του", δήλωσε ο Williams, αλλά η αναζήτηση πήρε στην ομάδα αρκετές εβδομάδες μέχρι που μια εξαιρετικά βαριά νεροποντής τελικά έβγαλε τα σκουλήκια έξω σε τεράστιους αριθμούς. Οι κόκκινες βδέλλες δεν άργησαν να εμφανιστούν.

"Δουλεύοντας με τον Alim μπορέσαμε να ερευνήσουμε επαρκώς την περιοχή του δάσους για να καταγράψουμετο κυνήγι, καθώς ξεδιπλώνεται», είπε ο Paul.

"Ήταν συναρπαστικό και εντυπωσιακό, όπως όταν κάνεις μια νέα επιστημονική ανακάλυψη, καταγράψαμε τη συμπεριφορά σε ντοκιμαντέρ για την πρώτη φορά".

Ο Bium πρόσθεσε: "Πολύ λίγα είναι γνωστά για αυτά, δεν ξέρουμε πώς θα κυνηγούν ή ακόμα και πόσο μεγάλα γίνονται, επειδή κανείς δεν τα έχει ερευνήσει".


Το νέο ντοκιμαντέρ ακολουθεί την άγρια ​​ζωή και τους πολιτισμούς από τα Ιμαλάια μέχρι την Βόρεια Αυστραλία των οποίων οι ζωές έχουν διαμορφωθεί από τους μουσώνες.

Χρησιμοποιούνται καινοτόμες τεχνικές κινηματογράφησης ζώων και τεχνολογία καταγραφής συμπεριφοράς και τα βίντεο είναι εντυπωσιακά, όπως ποτέ πριν.

Οι αξιόλογοι τρόπους που τα ζώα προσαρμόζονται για να επιβιώσουν στους μουσώνες αποκάλυψαν, από το μωρό ουρακοτάνγκου, τη κατασκευή ομπρέλας στο δάσος με φύλλα, τις όμορφες και περίεργες κάμπιες στα τροπικά δάση, που αξιοποιούν το δηλητήριο από τα δέντρα για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από τα αρπακτικά.

Για πρώτη φορά, το συνεργείο τράβηξε βίντεο μια τεράστια αποικία με 300.000 κόκκινες αλεπούδες που πετούν, ένα είδος νυχτερίδας που ζει σε σπηλιές στα Βόρεια Εδάφη της Αυστραλίας.

Κατέγραψαν τη ζωή και τις βουτιές θανάτου που κάνουν οι νυχτερίδες στα ποτάμια με κροκόδειλους, για να πιουν νερό.

Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Γιγάντια Βδέλλα ενός μέτρου καταπίνει Ολόκληρο Τεράστιο Σκουλήκι σαν Μακαρόνι (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'