Αυτό το Πλάσμα ενέπνευσε του Μύθους του Κράκεν; (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Ο καπετάνιος John Bennett και το πλήρωμά του έμειναν έκπληκτοι όταν έσυραν στο πλοίο τους ένα πλάσμα με πλοκάμια σε μέγεθος μάνικας και μάτια σαν πιάτα, ενώ ψάρευαν στην απομακρυσμένη Θάλασσα Ρος της Ανταρκτικής. Ήταν ένα τεράστιο καλαμάρι 350 κιλών που ρυμούλκησαν πάνω από ένα μίλι κάτω από την επιφάνεια. Θα μπορούσε αυτό να ήταν το πλάσμα που ενέπνευσε ιστορίες του θρυλικού Kraken, που φημολογείται ότι καταβρόχθιζε τους άνδρες και συνέτριβε τα πλοία;


Το κολοσσιαίο καλαμάρι, το οποίο φτάνει το μήκος ενός μικρού λεοφωρείου, πιάστηκε πριν 8 μήνες και διατηρήθηκε σε κατάψυξη μέχρι αυτή την εβδομάδα, όταν οι επιστήμονες το ξεπάγωσαν τελικά, σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν τα μυστήρια αυτού του σπάνια εμφανιζόμενου τέρατος του βυθού.
Αυτό το Δεκέμβριο του 2013 έγινε διαθέσιμη η φωτογραφία από ένα μέλος του πληρώματος του σκάφους San Aspring της Νέας Ζηλανδίας της αλιευτικής εταιρείας Sanford, ο καπετάνιος John Bennett δείχνει ένα κολοσσιαίο καλαμάρι που ο ίδιος και το πλήρωμά του ψάρεψαν στο σκάφος στην απομακρυσμένη Θάλασσα Ρος της Ανταρκτικής.
Δείτε επίσης:
Τερατογεννέσεις, βιολογικά πειράματα ή κάτι άλλο...;

Ένα κολοσσιαίο καλαμάρι στη Νέα Ζηλανδία

Ο Kat Bolstad, ένας επιστήμονας ειδικός στα καλαμάρια από το Auckland University of Technology, που ηγείται της ομάδας εξετάζει το πλάσμα, είπε στο Associated Press ότι ήταν "μια σχεδόν μοναδική ευκαιρία" να εξετάσει τον κολοσσό με την ελπίδα να ανακαλύψει πώς ζουν τα κολοσσιαία καλαμάρια, πώς ταιριάζουν στην τροφική αλυσίδα και πόση γενετική διαφοροποίηση υπάρχει μεταξύ των διαφόρων τύπων καλαμαριών. Περίπου 142.000 άνθρωποι από 180 χώρες παρακολούθησαν το ζωντανό βίντεο από την εξέταση του καλαμαριού στο Διαδίκτυο.


Ο Bolstad είπε ότι είναι πιθανό οι αρχαίοι θεάσεις του κολοσσιαίου καλαμαριού να έδωσαν αφορμή για τις ιστορίες του Kraken. Το Kraken είναι ένα τεράστιο πλάσμα της θάλασσας στην σκανδιναβική μυθολογία, το οποίο απεικονίζεται τόσο μεγάλο θηρίο που επιτίθεται σε  πλοία και ήταν τόσο μεγάλο που το σώμα του θα μπορούσε να περαστεί για νησί.
Το Kraken πιστεύεται ότι είναι ένα γιγαντιαίο τέρας της θάλασσας που μπορούσε να συντρίψει τα πλοία με τα ισχυρά πλοκάμια του. Πηγή εικόνας
Το Kraken αναφέρεται για πρώτη φορά στο Orvar-Oddr, ένα ισλανδική έπος του 13ου αιώνα και αργότερα στην πρώτη έκδοση του Systema Naturae (1735), μια ταξινόμηση των ζωντανών οργανισμών από το Σουηδό βοτανολόγο, ιατρό και ζωολόγο Carolus Linnaeus. Ο ίδιος χαρακτήρισε το Kraken ως κεφαλόποδο, ορίζοντας την επιστημονική ονομασία Microcosmus marinus. Παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε αναφορά στο Kraken παραλείφθηκε σε μεταγενέστερες εκδόσεις του Systema Naturae, ο Linnaeus το περιέγραψε στο έργο του αργότερα, Fauna Suecica (1746), ως "μοναδικό τέρας" που "λέγεται ότι κατοικεί στις θάλασσες της Νορβηγίας".

Ο Kat Bolstad εξήγησε ότι οι φάλαινες τρώνε συχνά κολοσσιαία καλαμάρια και είναι γνωστό ότι παίζουν με το φαγητό τους, έτσι ώστε οι ναυτικοί νομίζουν ότι πρόκειται για επικές μάχες.

Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://hosted.ap.org/dynamic/stories/A/AS_NEW_ZEALAND_COLOSSAL_SQUID?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT
  2. http://www.followingthenerd.com/paranormal/paranormal-ponderings-sea-monsters-and-giant-squid/


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Αυτό το Πλάσμα ενέπνευσε του Μύθους του Κράκεν; (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'