Μυστικό Διαστημόπλοιο των ΗΠΑ σε τροχιά συνεχίζει να προκαλεί, πάνω από τη Μέση Ανατολή

Το μη επανδρωμένο X-37B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αποκαλούμενο ως Orbital Test Vehicle (OTV) είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη για πάνω από 500 ημέρες, αλλά ο ακριβής σκοπός του παραμένει ένα μυστήριο για μας.


Το ρομποτικό διαστημικό αεροπλάνο είναι όμοιο με διαστημικό λεωφορείο της NASA στην εμφάνιση, αλλά είναι σημαντικά μικρότερο σε περίπου 9 μέτρα σε μήκος. Εκτοξεύεται επίσης κάθετα στο πίσω μέρος του ενός πυραύλου και στη συνέχεια επιστρέφει με οριζόντια προσγείωση μοιάζοντας πολύ με το Διαστημικό Λεωφορείο. Δεν απαιτεί πιλότο στο σκάφος.

Το X-37B κινείται με ηλιακή ενέργεια και, επομένως, μπορεί να παραμείνει σε τροχιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν υποδείξεις για το πότε θα επιστρέψει στη Γη. Είναι επίσης έχει αναφερθεί ότι έχει κάνει μόνο ένα ή δύο ελιγμούς, ενώ βρίσκεται σε τροχιά, γεγονός που υποδηλώνει ότι απομένουν πολλά καύσιμα. Γυρίζει γύρω από τη Γη με περίπου 17.500 μίλια ανά ώρα, διατηρώντας χαμηλή τροχιά έως και 500 μίλια πάνω από το έδαφος.

Παρά το γεγονός ότι οι 500 ημέρες μπορεί να φαίνονται σαν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ο πρώην τροχιακή αναλυτής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Brian Weeden είπε στο Space.com,
"Είναι κοινό για τους δορυφόρους, ιδιαίτερα χαρακτηριστικό για τους δορυφόρους εθνικής ασφαλείας που είναι καλά σχεδιασμένοι, να είναι σε τροχιά για τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες".

Υποτίθεται το X-37B είναι ένα μυστικό σχέδιο, υπάρχουν ακόμα σελίδες με λεπτομέρειες που έχουν κυκλοφορήσει από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, "Ο πρωταρχικός στόχος του X-37B είναι διττός: Επαναχρησιμοποιήσιμες τεχνολογίες διαστημοπλοίου για το μέλλον της Αμερικής στο χώρο και τα λειτουργικά πειράματα που μπορούν να επιστραφούν, και να εξεταστούν, στη Γη". Αν και αυτό είναι ίσως αλήθεια, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η ιστορία τελειώνει εκεί, αφού η Πολεμική Αεροπορία δεν θα δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις τροχιακές δραστηριότητές ττου. Πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται ποιος είναι ο σκοπός αυτής της μυστικοπάθειας στο χώρο των αεροσκαφών.

Μερικές διαφορετικές ιδέες έχουν ειπωθεί μέχρι και για το τι θα μπορούσε να κάνει το X-37B, αλλά φυσικά είναι μόνο εικασίες. Ερασιτέχνες παρατηρητές δορυφόρων που το παρακολουθούν έχουν προτείνει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο περίπου 218 μίλια πάνω από τη Γη. Επίσης πλέει μεταξύ 43,5 μοίρες βόρειου γεωγραφικού πλάτους και 43,5 μοίρες νότιου γεωγραφικού πλάτους, το οποίο οδήγησε κάποιους να πιστεύουν ότι έχει επίκεντρο τη Μέση Ανατολή. Αυτό, σε συνδυασμό με την αναφερόμενη χαμηλή τροχιά του, προκάλεσε ιδέες γύρω από ότι θα μπορούσε κατασκοπεύει σε αυτόν τον τομέα. Ορισμένοι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν επίσης ότι θα μπορούσε να είναι ένα διαστημικό όπλο, αλλά αυτή η ιδέα έχει καταρριφθεί σε μεγάλο βαθμό από τους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Ο Steven Aftergood, ανώτερος αναλυτής της έρευνας στους χώρους της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, πιστεύει ότι η δημοσιότητα αυτού του μυστικού αεροπλάνου είναι αινιγματική.
"Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους το απόρρητο του προγράμματος θα μπορούσε να δικαιολογηθεί: εάν η γνωστοποίηση ενεργοποιεί τους αντιπάλους να νικήσουν το πρόγραμμα, ή να μειώσουν την αποτελεσματικότητά του, ή αν αυτό καταστήσει δυνατό για τους άλλους να αντιγράψουν την τεχνολογία".

Όπως έχουν τα πράγματα, υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ερωτηματικό για τον ακριβή σκοπό αυτού του αινιγματικού διαστημικού αεροπλάνου και φαίνεται απίθανο να μάθουμε περισσότερα σύντομα.

Συγγραφή-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:
http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_X-37
http://www.af.mil/AboutUs/FactSheets/Display/tabid/224/Article/104539/x-37b-orbital-test-vehicle.aspx
http://www.news.com.au/technology/science/robotic-space-plane-spends-500-days-in-orbit-its-purpose-still-remains-a-mystery/story-fnjwlcze-1226898229270
http://www.extremetech.com/extreme/181426-us-militarys-mysterious-x-37b-space-plane-passes-500-days-in-orbit-but-we-still-have-no-clue-what-its-actually-doing-up-there
http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/04/25/x37b-space-plane-robot_n_5211226.html
http://www.space.com/25611-x37b-military-space-plane-500-days.html
http://www.af.mil/AboutUs/FactSheets/Display/tabid/224/Article/104539/x-37b-orbital-test-vehicle.aspx
http://www.news.com.au/technology/science/robotic-space-plane-spends-500-days-in-orbit-its-purpose-still-remains-a-mystery/story-fnjwlcze-1226898229270

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Μυστικό Αεροσκάφος των ΗΠΑ σε τροχιά συνεχίζει να προκαλεί, πάνω από τη Μέση Ανατολή από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'