Ξανά άρνηση της Καύσης των Νεκρών από την Ιερά Σύνοδο -Είμαστε το Ιράν της Ευρώπης;

Την διατήρηση "θρησκευτικού Μεσαίωνα" στην Ελλάδα φαίνεται πως επιδιώκει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς αρνήθηκε ξανά τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στη χώρα, επικαλούμενη και δεύτερο "μελανό" σημείο στην σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Το "πρόβλημα" που ανέκυψε αυτή τη φορά αφορά στο ποιος θα λαμβάνει την απόφαση για την καύση ή την ταφή του σώματος, με την ΔΙΣ να υποστηρίζει ότι θα πρέπει ο εκλιπών να αποφασίζει, όσο βρίσκεται εν ζωή, και όχι οι συγγενείς του.

Δείτε επίσης:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε επίσης, να ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας, να διερευνήσει κατά πόσο ο Νόμος 3852/2010 «Περί του Προγράμματος Καλλικράτης», θίγει το καθεστώς των Ενοριακών Κοιμητηρίων. Τέλος, αποφάσισε να απευθύνει ερώτημα στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, περί του ποιες είναι οι κανονικές συνέπειες από την καύση των νεκρών και αν η ενέργεια αυτή είναι σύμφωνη με την πράξη και την παράδοση της Εκκλησίας.

Αναδημοσίευση από το Κουτί της Πανδώρας
Αόρατα Γεγονότα

6 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είμαστε Ελλάδα που σημαίνει Ορθοδοξία και σε όποιον του αρέσει ,Ετσι τα βρήκαμε έτσι θέλουμε να τα αφήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπότε προτιμάτε να σας γδύνουν στα νεκροταφεία οι παπάδες και τα γραφεία κηδειών και φυσικά να βγάζουν τους νεκρούς από το χώμα στα 3 χρόνια και να καταστρέφουν τα οστά. Δηλαδή προσβολή της μνήμης τους νεκρού. Αυτή η βαρβαρότητα δεν γίνεται πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο. Λαός που δεν σέβεται τους νεκρούς του δεν αξίζει να υπάρχει...Καλά να πάθετε.

      Διαγραφή
  2. Βαρβαρότητα και Μεσαίωνας είναι το να καίγονται οι νεκροί από καμένους ανθρώπους ψευτοφωτιστάδες και μάλιστα άνευ της συγκατάθεσης τους ,-βλέπε καλύτερα το νομοσχέδιο αφελή και εμπαθή εκκλησιομάχε-και αφού πρώτα ορισμένους θα τους έχουν κατασφάξει για να τους αφαιρέσουν ότι μεταλλικό έχει το σώμα τους που δεν καίγεται-είπαμε βλέπε καλλίτερα. Αφού λοιπόν δεν σας αρέσουν οι παπάδες -διότι δεν έχετε ιερό και όσιο καθώς φαίνεται - φάτε στη μάπα τους πολιτικούς που ετοιμάζονται να κάνουν χοντρές μπίζνες με τα σύγχρονα κρεματόρια βλ. Πάγκαλος. Πάντως τα οστά του πατέρα μου, της γιαγιάς μου και του θείου μου μια χαρά διατιρούνται 40 χρόνια τώρα στο οστεοφυλάκιο του δημ. κοιμητηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βαρβαρότητα είναι να ξεθάβεις το νεκρό και να πετάς τα κόκαλα στο οξύ στο χωνευτήρι...και να πληρώνεις το παπαδαριό...αλλά φυσικά καύση Βουλγαρία να μην παίρνουν δεκάρα οι τραγόπαπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσδοκώ ανάσταση νεκρών! Τον σεβασμό του σώματος, και μετά τον θάνατο, μας τον δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός και οι Άγιοι Πατέρες της εκκλησίας μας! Η ταφή του σώματος, με τιμές μάλιστα, είναι και η αρχαιοελληνική μας παράδοση! Οτιδήποτε άλλο είναι στα πλαίσια της γενικότερης ισοπέδωσης αλλά και εξαφάνισης για ο,τι έχει σχέση με Ορθοδοξία κι Ελληνισμό. Παρασκευάς Ερημονήσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπότε προτιμάς να ξεθάβεις το νεκρό και να πετάς τα κόκαλα στο οξύ στο χωνευτήρι...και να πληρώνεις το παπαδαριό αυτό σημαίνει σεβασμός του σώματος; Ή προσβολή νεκρού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'