Σκωτία: Καταγγελίες για νοθεία από τους Ρώσους -Η αστυνομία ερευνά 10 περιπτώσεις νοθείας (ΒΙΝΤΕΟ)

O Iγκόρ Μπορίσοφ είναι ένας από τους τέσσερις διαπιστευμένους Ρώσους παρατηρητές στο Εδιμβούργο. Είπε ότι η διαδικασία καταμέτρησης υπολειπόταν των «αποδεκτών διεθνών αρχών». Ισχυρίστηκε ότι λόγω του μεγέθους του δωματίου ήταν «αδύνατο» να παρακολουθήσουν τι συνέβαινε. Άλλοι δημοσίευσαν φωτογραφίες στο Twitter που έδειχναν νοθεία.


Oι Ρώσοι παρατηρητές ισχυρίζονται το σκωτσέζικο δημοψήφισμα ήταν στημένο. Η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν ήταν σύμφωνη με τις «γενικά αποδεκτές διεθνείς αρχές των δημοψηφισμάτων», σύμφωνα με τον Ιγκόρ Μπορίσοφ, ο οποίος παρακολουθούσε την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων να στο Royal Highland Centre του Εδιμβούργου.

Ο κ. Μπορίσοφ, πρόεδρος του Ρωσικού Δημόσιου Ινστιτούτου Ψήφου, ήταν ένας από τους τέσσερις διαπιστευμένους Ρώσους παρατηρητές που είχαν σταλεί για να παρακολουθήσουν την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μετά την ιστορική ψηφοφορία. Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο ίδιος υποστήριξε ότι ο τρόπος που η μέτρηση διεξήχθη διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τις «γενικά αποδεκτές διεθνείς αρχές».

Όταν ρωτήθηκε για συγκεκριμένα παραδείγματα των παραβιάσεων που είδε, ο κ Μπορίσοφ υποστήριξε ότι λόγω του μεγέθους του δωματίου ήταν «αδύνατο» να παρατηρεί ένας άνθρωπος όλους τους μετρητές. Είπε: «Αυτό το μέρος είναι ένα υπόστεγο για αεροπλάνα, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο. Το υπόστεγο έχει διαστάσεις περίπου 100 επί 300 μέτρα.

"Ακόμα κι αν θέλαμε, ήταν αδύνατο να δούμε τι συμβαίνει σε καθένα από αυτά τα τραπέζια". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι θέσεις αυτές διατηρούνται στο χώρο, χωρίς καμία προστασία. Η καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο Royal Highland Centre στο Εδιμβούργο, που συνήθως χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος.

Ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι η κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες επέκριναν το Κρεμλίνο για την υποτιθέμενη έλλειψη δημοκρατίας στη Ρωσία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, είπε, το Λονδίνο και το Εδιμβούργο δεν πέτυχαν «πλήρως» τις απαιτήσεις ενός κατάλληλου δημοψηφίσματος.

Ο κ. Μπορίσοφ ισχυρίστηκε επίσης ότι υπήρχε μικρό ενδιαφέρον για το ποιος είχε φέρει ψηφοδέλτια και είπε ότι υπήρχαν «ανυπόγραφα» ψηφοδέλτια που δόθηκαν στους μετρητές.

Είπε ότι αυτή η έλλειψη αναγνώρισης μεταξύ εκείνων που εμπλέκονται στη διαδικασία της καταμέτρησης καθιστούσε αδύνατο να καθοριστεί σε ποιο σημείο συνέβη η «νοθεία»- και ποιος την διέπραξε. Ορισμένοι έχουν ανεβάσει βίντεο στο YouTube, που ισχυρίζονται ότι το βίντεο δείχνει την εκλογική απάτη σε δράση. Ένα βίντεο δείχνει ένα απόσπασμα από μια γυναίκα να ανακατεύει σωρούς ψήφων στο τραπέζι μπροστά της. Ο άνθρωπος πίσω από το βίντεο ισχυρίζεται ότι μετακίνησε ψήφους του Ναι στον σωρό - μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των ψηφοδελτίων.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει έναν άνδρα να κάθεται σε ένα γραφείο στην αίθουσα καταμέτρησης του Εδιμβούργου, με ένα στυλό στο χέρι. Δύο άνδρες ισχυρίζονται ότι το βίντεο - που μεταδόθηκε χθες το βράδυ στην τηλεόραση- τον δείχνει να γεμίζει τον σωρό με ψηφοδέλτια διαπράττοντας απάτη.

Δείτε επίσης:

Άλλοι μπήκαν στο Twitter για να εκφράσουν την ανησυχία τους για υπόνοια απάτης. Ένας χρήστης δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter με ψηφοδέλτια με ένδειξη του «Ναι» σε ένα τραπέζι πάνω από τα «Όχι» σε κέντρο καταμέτρησης στο Dundee.

Οι χρήστες του twitter ισχυρίστηκαν ότι αυτό έδειξε ότι οι καταμετρητές έκαναν λάθος στο μέτρημα μη μετρώντας ψήφους του Ναι. Τις αξιώσεις στο διαδίκτυο ακολούθησε και η αστυνομία που ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι ερευνά δέκα περιπτώσεις όπου υπάρχουν υπόνοιες για εκλογική νοθεία. Oι ψηφοφόροι εμφανίστηκαν στα εκλογικά κέντρα για να διαπιστώσουν ότι οι άνθρωποι είχαν ήδη ψηφίσει με χρήση των ονομάτων τους. Το Συμβούλιο του Glasgow City επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν 10 περιπτώσεις, όπου άνθρωποι που είχαν πάει να ψηφίσουν, βρήκαν τα ονόματά τους να έχουν ήδη περάσει από τον κατάλογο.

Ο εκπρόσωπος Colin Edgar δήλωσε: "Είχαμε μια σειρά περιπτώσεων σε όλη τη διάρκεια της ημέρας όπου οι άνθρωποι έχουν πάει στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν και φαινόταν να έχουν ήδη ψηφίσει. "Αυτό είναι πλαστοπροσωπία."Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2762804/Russia-joins-online-conspiracy-theorists-claiming-Scottish-referendum-rigged-vote-counting-room-big.html
  2. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2761711/Police-investigating-alleged-electoral-fraud-polling-stations-Glasgow-Scotland-people-votes-cast.html


Άδεια Creative CommonsΟι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Σκωτία: Καταγγελίες για νοθεία από τους Ρώσους -Η αστυνομία ερευνά 10 περιπτώσεις νοθείας (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις