Φάρσα το Stonehenge; Χτίστηκε το 1898; Ψέμα ή Αλήθεια; Όλο το Ντοκιμαντέρ του BBC (BINTEO)

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό, το απίστευτο πέτρινο συγκρότημα στο Wiltshire, στην Αγγλία χτίστηκε σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και τις μελέτες κάπου ανάμεσα στο 3000 π.Χ. έως το 2000 π.Χ.
Η ραδιοχρονολόγηση που έγινε το 2008 πρότεινε ότι οι πρώτες πέτρες τοποθετήθηκαν μεταξύ του 2400 και 2200 π.Χ., ενώ μια άλλη θεωρία προτείνει ότι οι μπλε πέτρες μπορεί να έχουν αναγερθεί στην περιοχή ήδη από το 3000 π.Χ.
Αλλά τι θα γινόταν αν όλα αυτά ήταν μέρος κάποιας πραγματικά μεγάλης φάρσας;


Σύμφωνα με τις εικόνες που έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο από το 2009, σχετικά πρόσφατα, αυτή η καταπληκτική κατασκευή θα μπορούσε να αποδειχθεί... ότι... δεν είναι τόσο εκπληκτική μετά από όλα αυτά. Είναι πιθανό το Stonehenge να χτίστηκε πρόσφατα; Οι παρακάτω φωτογραφίες θα απαντήσουν στο ερώτημα αυτό για σας.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν δείχνουν "αποδείξεις" ότι το Stonehenge χτίστηκε στη σύγχρονη εποχή, στα έτη 1898 και 1954 τα οποία αναφέρονται συχνά. Ψέμα ή αλήθεια;

Μια ρωσική ιστοσελίδα στις 28/12/2009 δημοσίευσε φωτογραφίες από ότι φαίνεται να είναι μια επερχόμενη δημοσίευση του National Geographic, το οποίο υποτίθεται ότι αποκαλύπτει φωτογραφίες των βρετανικών αρχών της κατασκευής του Stonehenge το... 1898.
Εδώ είναι ένα Google αγγλική μετάφραση της σελίδας. Οι φωτογραφίες διαδόθηκαν ραγδαία, οι οποίες στο ίντερνετ τουλάχιστον φαίνονται εντελώς πιστευτές, δυστυχώς (και πάλι) πρόκειται για φάρσα. Το περιοδικό National Geographic έγραψε στο twitter αυτό:
"FYI: ΔΕΝ υπάρχει ιστορία ότι "το Stonehenge είναι Φάρσα", δεν υπάρχει τέτοια ιστορία προς δημοσίευση. Σήμερα είναι Dia de los Santos Inocentes/Childermas. Σκεφτείτε τη σαν τη «Πρωταπριλιά»".

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο άλμπουμ


Οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς

Οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι εικάζουν εδώ και χρόνια ως προς το γιατί το Stonehenge χτίστηκε: Ήταν ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, ένα κέντρο υγείας, ή ένα νεκροταφείο;
Ωστόσο, δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις. Το 2009, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που έδειχναν ότι το Stonehenge είναι μια φάρσα, ότι δεν χτίστηκε γύρω 5000 χρόνια πριν, αλλά το 1898!
Θα μπορούσε αυτό να είναι πραγματικότητα; Ποια νομίζετε ότι είναι η αλήθεια πίσω από αυτό το αίνιγμα των μπλε ογκολίθων;

Παρακάτω είναι μια φωτογραφία που συχνά περιλαμβάνεται με λεζάντες όπως η παραπάνω, προσφέρεται ως "απόδειξη" ότι το Stonehenge κατασκευάστηκε στη σύγχρονη εποχή.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, Dia de los Santos Inocentes ή Childermas είναι "μια ημέρα για να τιμήσουν τη δολοφονία των Αγίων Αθώων. Ποικιλοτρόπως εορτάζεται στις 28 Δεκεμβρίου στη Δυτική Εκκλησία και 29ης Δεκεμβρίου στην Ανατολική Εκκλησία. Στις ισπανόφωνες χώρες μιλάνε γι αυτή τη μέρα  συχνά σαν μια μέρα γεμάτη φάρσες σαν τη Πρωταπριλιά".
Το Stonehenge, εν τω μεταξύ είναι (ανάλογα με το ποιον θα συμβουλευτείτε) ένα διάσημο προϊστορικό νεκροταφείο ή και μεγάλο βρετανικό τουριστικό αξιοθέατο ή και με την επιφύλαξη του διάσημου σκίτσου των Monty Python ή το σημείο προσγείωσης των εξωγήινων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τουλάχιστον μία από αυτές τις ομάδες είναι από την ιστορία αυτή. Οι τρελοί φαρσέρ των ρωσικών Childermas.

Η παραπάνω εικόνα δεν δείχνει την κατασκευή ενός νέου μνημείου, αλλά την ανασκαφή που συνέβη το 1919 και το 1920 από τον William Hawley. Επιπλέον έγινε πρόσθετη αποκατάσταση με επικεφαλής τον Sir Frank Baines, με τον Hawley να έχει "συμβουλευτική ιδιότητα". Πίστευαν τότε ότι τα τμήματα του μνημείου ήταν σε κίνδυνο κατάρρευσης.

Υπήρξαν πολλές ανασκαφές στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια, που χρονολογούνται από το 1600. Για μια εξαιρετική σύνοψη των 1920 ανασκαφές, δείτε το No spin at Stonehenge in 1920 του 1920 από τον Mike Pitts.

Παρακάτω είναι ένα άρθρο από το Deseret News το 1920, που πραγματεύεται το έργο επισκευής:

Stonehenge το πλήρες Ντοκιμαντέρ του BBC 

Για μια πιο πρόσφατη έρευνα σχετικά με την ηλικία του Stonehenge, το παρακάτω βίντεο από το BBC είναι μια εξαιρετική πηγή. Στο 3:30 του βίντεο, οι φωτογραφίες των τελευταίων αρχαιολογικών ανασκαφών φαίνονται, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης φωτογραφίας που δείχνει τον William Hawley από το 1919, το συμπέρασμα του ντοκιμαντέρ για την ηλικία του Stonehenge συνοψίζει:

"Οι πρώτες πέτρες που έφτασαν ήταν οι μπλε πέτρες. Γνωρίζουμε τώρα ότι ανεγέρθηκαν στην περιοχή το 2300 π.Χ. Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά έπεσαν κάτω 200 χρόνια αργότερα. "Οι πέτρες sarsen στήθηκαν γύρω από το 2100 π.Χ, ακολουθούμενες από αρκετά δαχτυλίδια από μπλε πέτρες. Τέλος, ο μαζικός κύκλος των sarsen λίθων "έκλεισε το όλο θέμα". Πάνω από 4.000 χρόνια πριν, έπεσε σε μια αργή παρακμή εξαιτίας της εγκατάλειψης, της κλοπής και του χρόνου.



Το Stonehenge δεν χτίστηκε το 1898 ή 1954. Οι φωτογραφίες που προσφέρονται ως "απόδειξη" είναι απλώς η απόδειξη των ανασκαφών που έλαβαν χώρα στην περιοχή κατά τον 20ο αιώνα. Οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι το μνημείο κτίστηκε τουλάχιστον πριν από 4000 χρόνια.

Συγγραφή-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση πηγών στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Wiltshire
  2. http://www.amazfacts.com/
  3. http://mi3ch.livejournal.com/1654925.html
  4. http://en.wiktionary.org/wiki/Childermas
  5. http://twitter.com/NGmag/status/7129608950
  6. http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http://mi3ch.livejournal.com/1654925.html&sl=auto&tl=en
  7. http://en.wikipedia.org/wiki/Excavations_at_Stonehenge
  8. http://mikepitts.wordpress.com/2012/03/31/no-spin-at-stonehenge-in-1920/
  9. http://wafflesatnoon.com/stonehenge-built-modern-times/




Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Φάρσα το Stonehenge; Χτίστηκε το 1898; Ψέμα ή Αλήθεια; Όλο το Ντοκιμαντέρ του BBC (BINTEO) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'