Βρήκαν και θα αποκαταστήσουν τα φτερά των Σφιγγών

Τις πληροφορίες ότι βρέθηκαν τμήματα των φτερών που λείπουν από το σώμα των σφιγγών επιβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας μιλώντας στο Mega, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι επιτρέπεται η πλήρης αποκατάστασή τους.


Σύμφωνα με τον ίδιο εκδηλώνεται παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πορεία των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, με τους αρχαιολόγους να κάνουν καθημερινά σημαντικά βήματα προς το εσωτερικό του αρχαίου τάφου και ξένα τηλεοπτικά δίκτυα να ζητούν πρόσβαση στον χώρο προκειμένου να κάνουν λήψεις.

«Νομίζω ότι με αφορμή αυτή την εξέλιξη και την έκρηξη ενδιαφέροντος -και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- για το μνημείο αυτό το μοναδικό, αξίζει να σκεφτούμε πάλι το θέμα της ανάδειξης του πολιτισμού μας, το θέμα της υπερηφάνειας που μας προκαλεί ο πολιτισμός μας και το θέμα της προστασίας του σε συνδυασμό με την αξιοποίησή του, περισσότερο από ο,τι μέχρι σήμερα, ώστε η Ελλάδα να ξανακερδίσει μέσω και του πολιτισμού της τη θέση που της αξίζει» σημείωσε ο υπουργός.

Δείτε επίσης:

Σε ό,τι αφορά στις αρχαιολογικές εργασίες, ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις την Πέμπτη και ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το εσωτερικό του τάφου». Ερωτηθείς για το πότε θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα, ο κ. Τασούλας είπε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες. «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να μπούμε στον τάφο» ανέφερε, σημειώνοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μη θιχτεί η στατικότητα του μνημείου.

Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία των παράλληλων αρχαιολογικών ερευνών, στον Αργολικό Κόλπο και στο Δεσποτικό, δυτικά της Αντίπαρου.

Αναδημοσίευση από το Κουτί της Πανδώρας
Αόρατα Γεγονότα

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'