Δέντρο που Τρώει Μέταλλο ανακαλύφθηκε στις Φιλιππίνες

Δέντρο που Τρώει Μέταλλο ανακαλύφθηκε στις Φιλιππίνες Αόρατα Γεγονότα
Τα φυτά έχουν εξελιχθεί να αποκλείουν την απορρόφηση οποιουδήποτε μετάλλου από τις ρίζες τους ή σε οποιαδήποτε περιβάλλον εδάφους. Τα περισσότερα φυτά το κάνουν αυτό, αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο φυτό που ονομάζεται Rinorea Niccolifera. Ανακαλύφθηκε στις ζούγκλες των Φιλιππίνων και μπορεί να απορροφά μέχρι και 18.000 ppm μετάλλου από τις ρίζες του συσσωρεύοντας το στα φύλλα του, χωρίς να δηλητηριαστεί.
Αυτό είναι 100 έως 1000 φορές περισσότερο από το ποσό του μετάλλου που μπορούν να προσλάβουν κανονικά τα φυτά.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Los Banos των Φιλιππίνων, περιγράφουν το είδος σε μια νέα αναφορά. Λένε ότι επίσης ανακάλυψαν ότι η ικανότητά του να "τρώει" τα τοξικά επίπεδα μετάλλων θα μπορούσε να κάνει το δέντρο μια πολύ καλή λύση για τις τοποθεσίες εναπόθεσης τοξικών αποβλήτων σε όλο τον πλανήτη. Αυτός είναι ο λόγος που αυτή η ανακάλυψη είναι τόσο σημαντική.

Είναι ένα μικρό δέντρο, συνήθως το πολύ 1,8 μέτρα ύψος με ένα κορμό που κυμαίνεται από 3 μέχρι 13 εκατοστά σε διάμετρο.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη μελέτη ΕΔΩ.

Δείτε επίσης:
Πλέον Πολλοί Επιστήμονες Επιβεβαιώνουν την Ελεύθερη Ενέργεια (ΒΙΝΤΕΟ)
Ελεύθερη Ενέργεια: Howard Johnson μαγνητικός κινητήρας.
SEG: ΜΙΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;
Τα Χαμένα Μυστικά του Νίκολα Τέσλα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ραδιόφωνο που λειτουργεί χωρίς ενέργεια (οποιασδήποτε μορφής)!!!VIDEO
     "Τα φυτά Υπερσυσσωρευτές έχουν μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη των πράσινων τεχνολογιών, για παράδειγμα, τη φυτοθεραπεία και τη φυτοεξόρυξη," λέει ο Δρ Augustine Doronila, Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, κύριος συγγραφέας της μελέτης.

Η μελέτη ήταν μέρος του Προγράμματος για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση των περιοχών με μεταλλεία μέσω Φυτοτεχνολογίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Το όνομα niccolifera αναφέρεται στην ικανότητα αυτού του είδους να υπερσυσσωρεύει το βαρύ μέταλλο νικέλιο στους ιστούς του κορμού και των φύλλων.

Κατάσταση Διατήρησης και Πρακτικές Εφαρμογές

Δυστυχώς, όπως και τόσα άλλα είδη έτσι και αυτό χαρακτηρίζεται ως «απειλούμενο με εξαφάνιση». Μεγάλο πρόβλημα είναι ο σοβαρός "κατακερματισμός" του και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόνο σε τρεις γειτονικές περιοχές από την τρέχουσα γνωστή περιοχή βλάστησης, η οποία είναι μικρότερη από 500 χιλιόμετρα και συνεχίζει να μειώνεται. Η μελέτη αναφέρει ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του νέου είδους είναι ένα σοβαρό θέμα που μπορεί να ανοίξει σχετικά με τις τάφρους εξορύξεων και την εκβιομηχάνιση.

Και πάλι, τα εν λόγω φυτά θεωρούνται «φυτά υπερσυσσωρευτές», και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά συσσώρευσής τους για πρακτικές εφαρμογές, κυρίως (όπως αναφέρει η μελέτη και) για το περιβάλλον με καθαρές πράσινες τεχνολογίες.

     «Η ιδέα της ανάπτυξης φυτών στον αγώνα για καθαρότερα οικοσυστήματα δεν είναι κάτι καινούργιο, η χρήση τους για το σκοπό της εξαγωγής μετάλλων από το μολυσμένο έδαφος άρχισε να είναι δημοφιλής στη δεκαετία του 1990.»

Γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα για τόσο πολύ καιρό και το παράθυρο της ευκαιρίας μας δεν θα είναι εδώ για πάντα.

Τελικές Σκέψεις

Δεν σταματάει να μετράει κανείς αν σκεφτεί πόσο μεγάλο μέρος της Γης έχουμε καταστρέψει, πόσους από τους πνεύμονές του έχουμε μαχαιρώσει και πώς η Γη θα συνεχίσει να προχωρά προς τα εμπρός με τις διαδικασίες καταστροφής (ανάπτυξη), όταν υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να το κάνουμε. Ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε με τη φύση και να την κατανοήσουμε και όχι να βάλλουμε εναντίον της και να τη καταστρέφουμε.

Οι λύσεις στα σημερινά προβλήματα και στον τρόπο ζωής μας υπάρχουν και θα υπάρχουν για πολλούς. Το πρόβλημα βρίσκεται μέσα μας, οι νέες τεχνολογίες και ένας πιο εξελιγμένος τρόπος ζωής στη Γη, πρέπει να εφαρμοστούν, πρέπει να αλλάξει πρώτα ο λαός της Γης. Είμαστε αντιμέτωποι με τόσες πολλές αποσπάσεις της προσοχής σε καθημερινή βάση, με επίκεντρο τη δική μας ζωή και να κάνουμε ότι πρέπει για να επιβιώσουμε σε αυτόν τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε πραγματικά δεν δίνουμε μεγάλη προσοχή σε ότι πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη μας, σαν σύνολο. Ήρθε η ώρα για την αλλαγή, ήρθε η ώρα για την μεγάλη αλλαγή και ανακαλύψεις όπως αυτή μπορεί να μας βοηθήσουν σ' αυτό.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.takepart.com/article/2014/05/27/tree-that-eats-metal
  2. http://www.pensoft.net/journals/phytokeys/article/7136/abstract/rinorea-niccolifera-violaceae-a-new-nickel-hyperaccumulating-species-from
  3. http://inhabitat.com/new-metal-eating-shrub-species-could-clean-up-toxic-waste-sites-around-the-world/rinorea-niccolifera/
  4. http://www.sci-news.com/biology/science-rinorea-niccolifera-nickel-eating-plant-philippines-01918.html


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Δέντρο που Τρώει Μέταλλο ανακαλύφθηκε στις Φιλιππίνες  από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'