Εξασθενεί το μαγνητικό Πεδίο της Γης -Έρχεται η Ημέρα της Κρίσεως;

Εξασθενεί το μαγνητικό Πεδίο της Γης -Έρχεται η Ημέρα της Κρίσεως; Αόρατα Γεγόνότα
Το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο μας προστατεύει από την ακτινοβολία από το διάστημα, γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Δεν ξέρουμε ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, αλλά τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι αυτό συμβαίνει άνισα σε όλο τον πλανήτη με κάποιες περιοχές να έχουν περισσότερη προστασία.


Αποδεικτικά στοιχεία της αποδυνάμωσης του μαγνητικού πεδίου, είναι η ασυνεπής γεωγραφικά φύση του, έχει εντοπιστεί εδώ και δεκαετίες, αλλά το Νοέμβρη του 2013 η εκτόξευση τριών δορυφόρων Swarm του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος επέτρεψε πρωτοφανή ακρίβεια στη μέτρηση αυτών των αλλαγών.

Το πεδίο είναι αποτέλεσμα του πυρήνα σιδήρου της Γης που ενεργεί ως τεράστιος μαγνήτης. Ωστόσο, ο πυρήνας δεν είναι σταθερός, με το μαγνητικό βόρειο και νότιο πόλο να περιφέρεται τριγύρω σε ποσοστό περίπου 15 km/έτος κατά το περισσότερο του περασμένου αιώνα και πρόσφατα επιταχύνθηκε. Κατά περιόδους εκατομμυρίων ετών οι πόλοι συχνά αλλάζουν θέσεις και υπάρχουν κάποιες εικασίες ότι μια τέτοια αλλαγή έρχεται σύντομα.

Ο βόρειος μαγνητικός πόλος σήμερα κινείται προς την κατεύθυνση της Σιβηρίας από τη θέση του στον Καναδά.

Το πεδίο έχει κατά μέσο όρο μια δύναμη περίπου 40.000 nT, έτσι ώστε ακόμη και η απώλεια των 80nT πάνω από τη Βόρεια Αμερική (βλ.παραπάνω) είναι μικρή. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο μόλις έξι μηνών - θα πρέπει η τάση να συνεχιστεί για αρκετό καιρό ώστε τα αποτελέσματα να μπορέσουν τελικά να γίνουν σοβαρά. Ένα ασθενέστερο μαγνητικό πεδίο θα μπορούσε να εκθέσει τον πλανήτη σε αύξηση της ακτινοβολίας, τόσο από μακρινά σουπερνόβα αλλά και από ηλιακά γεγονότα, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το σενάριο της Ημέρας της Κρίσεως ενός πλανήτη χωρίς καθόλου μαγνητικό πεδίο προσωρινά  έχει συμβεί ποτέ.

Δείτε επίσης:
Τι συμβαίνει με το γήινο μαγνητικό πεδίο προετοιμάζεται για αντιστροφή;
Η Γη εκτός ελέγχου!
CERN και NASA αποκαλύπτουν την αληθινή κλιματική αλλαγή! 
Έκτακτο Προσοχή! Έλιωσε η Άσφαλτος στο Γέλοουστόουν! Ετοιμάζεται το Υπερηφαίστειο;

Εξασθενεί το μαγνητικό Πεδίο της Γης -Έρχεται η Ημέρα της Κρίσεως; Αόρατα Γεγόνότα
EST / DTU Ένταση μαγνητικού πεδίου σε ολόκληρο τον πλανήτη Ιουν 2014
Μια άλλη πολικότητα, ή η δραστική αποδυνάμωση δεν θα ήταν θανατηφόρα, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι προηγούμενες αλλαγές δεν έχουν συσχετιστεί με τις μαζικές εξαφανίσεις, αλλά θα μπορούσε να εκθέσει τα ηλεκτροφόρα καλώδια και τα συστήματα επικοινωνίας σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. Η θετική πλευρά είναι, ότι το Σέλας θα πρέπει να γίνει πιο θεαματικό και διαδεδομένο. Σε περίπτωση που συμβεί ένα τέτοιο γεγονός, οι περισσότεροι επιστήμονες προβλέπουν ότι το χρονοδιάγραμμα θα είναι της τάξης των χιλιετιών, και όχι δεκαετίες, κάνοντας την έκκληση της Daily Mail  να "ξεχάσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το μαγνητικό πεδίο της Γης" να φαίνεται ηλίθια.

Οι αλλαγές καθοδηγούνται από ένα πολύπλοκο σύνολο πηγών, από τον πυρήνα, μανδύα και φλοιό της Γης και τις επιρροές στο χώρο. Η μεγαλύτερη επιρροή πιστεύεται ότι είναι τα ρεύματα συναγωγής στο τηγμένο σίδηρο του πυρήνα που προκαλεί επέκταση σε ορισμένα σημεία και συστολή σε άλλα. Τα ρεύματα μεταφοράς μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν σε τομείς όπου το μαγνητικό πεδίο τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση προς το κύριο πεδίο, ακυρώνοντας μέρος του.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο Third Swarm Science Meeting, που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη την Πέμπτη. Ο διευθυντής του Swarm Mission, Δρ.Rune Floberghagen είπε,
"Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν την εξαιρετική απόδοση του Swarm. Με πρωτοφανή ανάλυση, τα στοιχεία εμφανίζουν επίσης την ικανότητα του Swarm να χαρτογραφεί, συγκεκριμένης κλίμακας, χαρακτηριστικά του μαγνητικού πεδίου."

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

 1. http://rpd.oxfordjournals.org/content/24/1-4/293.short
 2. http://www.pbs.org/newshour/rundown/are-the-earths-poles-about-the-flip/
 3. http://gsmnras.oxfordjournals.org/content/5/7/248.full.pdf+html
 4. http://www.esa.int/Our_Activities/Observing_the_Earth/Swarm/ESA_s_Swarm_trio_on_its_way_to_watch_over_our_planet_s_magnetic_shield
 5. http://news.nationalgeographic.com/news/2009/12/091224-north-pole-magnetic-russia-earth-core.html
 6. http://www.sciencemag.org/content/300/5628/2084.short
 7. http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012-poleReversal.html
 8. http://news.nationalgeographic.com/news/2004/09/0909_040909_earthmagfield.html
 9. http://wdc.kugi.kyoto-u.ac.jp/poles/polesexp.html
 10. https://www.google.com/url?q=http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2545465/Forget-global-warming-worry-MAGNETOSPHERE-Earths-magnetic-field-collapsing-affect-climate-wipe-power-grids.html&sa=U&ei=TlWlU9-PFcyhugS_r4KwBw&ved=0CAgQFjAB&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNFQ3qunSpToFFzQxsjdVNo9FYohmw
 11. http://www.esa.int/Our_Activities/Observing_the_Earth/Swarm/Swarm_reveals_Earth_s_changing_magnetism

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Εξασθενεί το μαγνητικό Πεδίο της Γης -Έρχεται η Ημέρα της Κρίσεως;  από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις