Ανακάλυψη! Νέοι Κόσμοι πέρα του Πλούτωνα από το Χαμπλ -Περίεργα διατεταγμένα αντικείμενα (ΦΩΤΟ)

Ανακάλυψη! Νέοι Κόσμοι πέρα του Πλούτωνα από το Χαμπλ -Περίεργα διατεταγμένα αντικείμενα (ΦΩΤΟ)Αόρατα Γεγονότα
Οι αστρονόμοι λένε ότι έχουν ανακαλύψει δύο παγωμένους μίνι κόσμους στη ζώνη Kuiper στην άκρη του ηλιακού συστήματος - μόλις δύο εβδομάδες αφού άρχισαν να χρησιμοποιούν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.



Οι γρήγορες ανακαλύψεις, βασίζονται σε εικόνες που συλλέχθηκαν στις 24 Ιουνίου και οδήγησαν τη NASA να δώσει το πράσινο φως για μια πιο εντατική έρευνα για τα αντικείμενα της ζώνης Kuiper.
Ο στόχος είναι να προσδιορίσουν ένα αντικείμενο καθώς το διαστημικό σκάφος New Horizons της NASA θα μπορούσε να το παρατηρήσει από κοντά όταν περάσει από τον Πλούτωνα. Η συνάντηση με τον Πλούτωνα αναμένεται να λάβει χώρα στις 14 Ιουλίου, του 2015 και η δεύτερη συνάντηση αναμένεται να συμβεί τρία ή τέσσερα χρόνια αργότερα.

Εγγραφείτε για να έρχονται στο Email σας τα ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η αναζήτηση στη ζώνη του Κουίπερ τον περασμένο μήνα ήταν ένα είδος δοκιμής, για να διαπιστώσουν αν το Hubble ήταν σε θέση να βρει εξασθενημένα αντικείμενα που βρίσκονται πιο μακριά από τον Πλούτωνα, αλλά αρκετά κοντά για να τα φτάσει το New Horizons. Η ομάδα παρατήρησης που χρησιμοποιεί εργαλεία λογισμικού για να κοσκινίσει, μέσω αυτών, τις εικόνες του Hubble και να ανιχνεύσει την κίνηση των αντικειμένων της ζώνης Kuiper μέσα από τον τομέα του τηλεσκοπίου. Πιο λεπτομερής έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο.

Τα δύο αντικείμενα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής είναι περίπου 6.400.000.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Είναι σήμερα γνωστά ως 1110113Y και 0720090F. "Θα τους δώσουμε καλύτερα ονόματα αργότερα," ανέφερε σε ένα tweet, ένα μέλος της ομάδας παρατηρητών, του Berkeley, ο αστρονόμος Alex Parker.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2014/35/
  2. https://twitter.com/Alex_Parker/status/484037905342398465


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Ανακάλυψη! Νέοι Κόσμοι πέρα του Πλούτωνα από το Χαμπλ -Περίεργα διατεταγμένα αντικείμενα (ΦΩΤΟ)  από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'