Οι Σατανιστές Ζητούν Θρησκευτική Απαλλαγή από το Νόμο κατά των Αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Οι Σατανιστές Ζητούν Θρησκευτική Απαλλαγή από το Νόμο κατά των Αμβλώσεων στις ΗΠΑ Αόρατα Γεγονότα
Η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου υπέρ της Hobby Lobby, επέτρεψε σε ορισμένες κερδοσκοπικές εταιρείες να διεκδικήσουν θρησκευτική εξαίρεση στην εντολή αντισύλληψης του Obamacare, έχει προκαλέσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με τον ορισμό της θρησκευτικής ελευθερίας και το ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία. Σε αυτό το σημείο, ακόμη και μια Σατανική λατρεία αποφάσισε να παίξει τον ρόλο της.


Η Εκκλησία του Σατανά- μια κοινότητα πίστης που περιγράφει τον εαυτό της ως διευκόλυνση "της επικοινωνίας και της κινητοποίησης των πολιτικά συνειδητοποιημένων σατανιστών, κοσμικών που τάσσεται υπέρ της προσωπικής ελευθερίας" - έχει ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία που αναζητά θρησκευτική απαλλαγή σε ορισμένους νόμους κατά των αμβλώσεων που προσπαθούν να αποτρέψουν τις γυναίκες από τον τερματισμό της εγκυμοσύνης. Η ομάδα λέει ότι έχουν βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις για τη σωματική αυτονομία και την επιστημονική ακρίβεια και αυτές οι πεποιθήσεις παραβιάζονται σε κρατικό επίπεδο "εν γνώση και με συναίνεση", με νόμους που στηρίζονται σε παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους της άμβλωσης.

Τώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της Hobby Lobby, οι σατανιστές επισημαίνουν, ότι ενισχύεται η δική τους προσπάθεια να εξαιρεθούν από νόμους που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη των γυναικών που πηγαίνουν ενάντια στη θρησκευτική τους ελευθερία.
"Εξαιτίας του σεβασμού που το Δικαστήριο δίνει στις θρησκευτικές πεποιθήσεις και το γεγονός ότι οι πεποιθήσεις μας βασίζονται στις βέλτιστες διαθέσιμες γνώσεις, αναμένουμε ότι η πίστη μας στην παρανομία των «ενημερωτικών» υλικών των κρατικών εντολών είναι αρκετή για να απαλλάξει τόσο εμάς όσο και εκείνους που κατέχουν τις πεποιθήσεις μας, από την υποχρέωση να τους αποδεχτούμε", δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Η Εκκλησία του Σατανά, μερικές φορές αναφέρεται ως "η ωραιότερη Σατανική λατρεία στον κόσμο", βρίσκεται κάπου μεταξύ σάτιρας, θεάτρου και φυσικά του ακτιβισμού. Η ομάδα λέει ότι βασική αποστολή της είναι να "ενθαρρύνει την καλοσύνη και κατανόηση μεταξύ όλων των ανθρώπων, απορρίπτει την τυραννική εξουσία, υποστηρίζει την πρακτική κοινή λογική και τη δικαιοσύνη και κατευθύνεται από την ανθρώπινη συνείδηση ​​να αναλάβει ευγενείς επιδιώξεις καθοδηγούμενες από την ατομική βούληση." Έχει ένα σύνολο επτά δογμάτων που προκύπτουν από τον ανθρωπισμό. Τυπικά, όπου τα ζητήματα της εκκλησίας και του κράτους επικαλύπτονται, η Εκκλησία του Σατανά επεμβαίνει.


Οι Σατανιστές Ζητούν Θρησκευτική Απαλλαγή από το Νόμο κατά των Αμβλώσεων στις ΗΠΑ Αόρατα ΓεγονόταΜέλη της Εκκλησίας του Σατανά βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα όταν διαδήλωσαν για τη στήριξη του Rick Scott κυβερνήτη της Φλόριντα για την έγκριση του νομοσχεδίου που επιτρέπει την προσευχή στα δημόσια σχολεία, λέγοντας ότι είναι ευτυχείς που η νέα πολιτική θα επιτρέψει στα παιδιά να προσεύχονται στον Σατανά. Από τότε, έχουν επίσης πραγματοποιήσει «μια επίσημη τελετή εορτασμού ένωση ατόμων του ιδίου φύλου» στον τάφο της μητέρας του ηγέτη της Εκκλησίας  βαπτιστών του Westboro, δηλώνοντας ότι μετά θάνατον έγινε λεσβία και επίσης ανέθεσαν την κατασκευή του 2 μέτρων αγάλματος του Σατανά κοντά στο μνημείο για τις Δέκα Εντολές στο Καπιτώλιο της Oklahoma.
Οι Σατανιστές Ζητούν Θρησκευτική Απαλλαγή από το Νόμο κατά των Αμβλώσεων στις ΗΠΑ Αόρατα Γεγονότα

Δείτε επίσης:

Και τώρα, η Εκκλησία του Σατανά στρέφει την προσοχή της σε "εκστρατείες για να διεκδικήσει τη θρησκευτική προστασία για τις γυναίκες με ανάγκες υγείας που περιπλέκονται από παράλογους νόμους", με επίκεντρο τη νομοθεσία των αμβλώσεων η οποία έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη.

Σε επίπεδο κράτους ο περιορισμός των αμβλώσεων που δεν βασίζονται στην πραγματικότητα στην ιατρική σαρώνουν το έθνος. Οι Νόμοι "εν γνώση και με συναίνεση", που απαιτούν συνήθως οι γυναίκες να λαμβάνουν συμβουλευτική διαδικασία πριν τους επιτραπεί να προχωρήσουν στην διαδικασία της άμβλωσης, είναι τώρα ενεργεία σε 35 πολιτείες. Πολλοί από αυτούς τους νόμους απαιτούν από τους γιατρούς να λένε στους ασθενείς τους παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την πιθανή σχέση της άμβλωσης με θέματα ψυχικής υγείας και του καρκίνου του μαστού. Μερικοί από αυτούς τους νόμους βάζουν λόγια απ 'ευθείας στο στόμα των γιατρών, αναγκάζοντάς τους να αναφερθούν στο έμβρυο ως "σύνολο, ξεχωριστό, μοναδικό, ζωντανό ανθρώπινο ον."

Μέλη του Ναού του Σατανά είναι ενθαρρύνουν όλες τις γυναίκες που μοιράζονται την πίστη τους στην ιατρική ακρίβεια να αναζητήσουν μόνες τους την απαλλαγή από αυτούς τους νόμους, έστω και αν δεν ταυτίζονται προσωπικά ως σατανίστριες. Έχουν συντάξει μια επιστολή δείγμα για να βοηθήσουν τις γυναίκες να μιλήσουν στους γιατρούς τους για το θέμα, καθώς και επίσης δημιούργησαν μπλουζάκια που γράφουν «Δικαίωμα στις Ακριβείς Ιατρικές Πληροφορίες", για την αγορά.

Οι Σατανιστές δεν είναι οι μόνοι ακτιβιστές που αγωνίζονται εναντίον της επιστήμης σκουπιδιών που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τους νόμους κατά των αμβλώσεων. Η κοσμική ουμανιστική ομάδα "Κέντρο για την Έρευνα", ξεκίνησε πρόσφατα την εκστρατεία  "Κρατήστε τη Φροντίδα Υγείας ασφαλή και κοσμική" για να ενθαρρύνει περισσότερους Αμερικανούς να αγωνιστούν ενάντια στους νόμους που περιορίζουν την πρόσβαση των γυναικών σε υπηρεσίες υγείας. Ομοίως, η NARAL
Pro-Choice America μερικές φορές χρησιμοποιεί το σύνθημα "Οι πολιτικοί κάνουν μίζερους τους γιατρούς."

Μετάφραση-Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://thesatanictemple.com/about-us/faq/
  2. http://thesatanictemple.com/campaigns/medical-info/
  3. http://thesatanictemple.com/wp-content/uploads/2014/07/TSTPRWomensHealth1.pdf
  4. http://blogs.villagevoice.com/runninscared/2014/07/satanic_temple_doug_mesner_cevin_soling_david_guinan.php
  5. http://www.vice.com/print/unmasking-lucien-greaves-aka-doug-mesner-leader-of-the-satanic-temple
  6. http://shopsatan.com/pages/about-us
  7. http://thesatanictemple.com/about-us/35-2/
  8. http://abcnews.go.com/US/satanists-plan-rally-support-florida-gov-rick-scott/story?id=18219915
  9. http://www.christiantoday.com/article/satanic.temple.launches.school.campaign.protect.children.permit.pray.satan/36749.htm
  10. http://www.huffingtonpost.com/2013/07/18/pink-mass-westboro-baptist-church-gay-satanists_n_3616642.html
  11. http://www.chron.com/news/nation-world/article/Satanic-Temple-s-statue-of-Satanic-figure-under-5454360.php
  12. http://napawf.org/wp-content/uploads/2009/10/PRENDAIssueBrief_8.5_Final.pdf
  13. http://www.huffingtonpost.com/2012/07/24/south-dakota-abortion-suidice-law-appeals-court_n_1699615.html
  14. http://www.lawschool.cornell.edu/research/JLPP/upload/Sawicki-final.pdf
  15. http://shopsatan.com/collections/frontpage/products/right-to-accurate-medical-information-black-venus-t-shirt-5-color-options
  16. http://safeandsecular.org/
  17. https://www.prochoicenc.org/donate/tshirt.shtml


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Οι Σατανιστές Ζητούν Θρησκευτική Απαλλαγή από το Νόμο κατά των Αμβλώσεων στις ΗΠΑ από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'