Τα 6 Βασικά Βήματα για το Συνειδητό Ονείρεμα

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσατε να απελευθερώσετε ακόμα περισσότερες ώρες της καθημερινής σας ζωής για να κάνετε πράγματα που δεν έχετε κάνει πριν και να πάτε σε μέρη που δεν έχετε ποτέ πάει ποτέ πριν; Με την άσκηση της τέχνης του Συνειδητού Ονειρέματος, αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί. Μπορείτε να μπείτε σε μια ολόκληρη σφαίρα από νέες δυνατότητες, νέες περιπέτειες και να ενισχύσετε την πνευματική και ψυχική σας ευεξία.
Tα συνειδητά όνειρα ή αλλιώς διαυγή όνειρα είναι η τέχνη του να έχεις συνείδηση μέσα στη κατάσταση του ονείρου-με άλλα λόγια-να ονειρεύεστε και να γνωρίζετε ότι ονειρεύεστε και στη συνέχεια, να μάθετε να ελέγχετε τα όνειρά σας ή να τα κατευθύνετε για το πού θα θέλατε να πάτε.

Η ιστορία του Συνειδητού Ονειρέματος

Tα συνειδητά όνειρα είναι μια αρχαία πρακτική που πιθανότατα συμβαίνει από την αυγή του ανθρώπου. Ωστόσο, η πρώτη γραπτή εμφάνιση της πρακτικής αυτής ήταν το 415 μ.Χ. όταν ο Άγιος Αυγουστίνος έγραψε σε επιστολή του ότι: "Το σώμα σας κοιμάται, αλλά στο μυαλό σας, η διάνοια σας είναι φωτεινή και ξύπνια και ενήμερη ότι τώρα το μυαλό σας χτίζει τον δικό του κόσμο".
 Οι Θιβετιανοί Βουδιστές επίσης ασκούσαν μια μορφή γιόγκα που τους βοηθούσε στη διατήρηση της εγρήγορσης της συνείδησης​​, ενώ κοιμούνταν και μέσα στο ονείρεμα κατά τη διάρκεια του 8ου αιώνα. Οι αυτόχθονες λαοί σε όλο τον κόσμο έχουν ασκήσει την τέχνη του να ξυπνάς στα όνειρα για αιώνες. Γι 'αυτούς, είναι μέρος μιας πνευματικής πρακτική που είναι γνωστή ως σαμανισμός.

Αιώνες αργότερα, το 1975, τα συνειδητά όνειρα αποδείχτηκαν επιστημονικά από τον Alan Worsley στο Πανεπιστήμιο του Hull στην Αγγλία. Ο Worsley έκανε εφικτό το σήμα από ένα προκαθορισμένο σύνολο των κινήσεων των ματιών, κατά τη διάρκεια μιας κατάσταση ονείρου με τον ερευνητή Keith Hearne. Ο Stephen LaBerge ο οποίος, το 1978 πραγματοποίησε αυτό το πείραμα και κέρδισε την παγκόσμια αξιοπιστία και έκανε γνωστή την εγκυρότητα των συνειδητών ονείρων. Ο LaBerge είναι ο ιδρυτής του ιδρύματος The Lucidity Institute και συγγραφέας του βιβλίου: "Εξερευνώντας τον κόσμο των συνειδητών ονείρων".

Δείτε επίσης:

Ο Κάρλος Καστανέντα

Ένα άλλος παγκοσμίως γνωστός στον κόσμο των διαυγών ονείρων είναι ο συγγραφέας και πνευματικός δάσκαλος ο Κάρλος Καστανέντα. Ο Κάρλος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου The Art of Dreaming "Η τέχνη του Ονειρέματος" και σε αυτό το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς ότι ο ίδιος αποκαλεί "Οι Επτά Πύλες του Ονειρέματος". "Επίσης εκτεταμένα περιγράφει πώς να φτάσουμε σε μια κατάσταση Συνολικής Συνειδητότητας που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του ονειρέματος, αν και οι άνθρωποι είναι αρκετά σκεπτικιστές όσον αφορά το έργο του Κάρλος και πολλά τμήματά του συχνά αποκαλούνται ως μυθικά ή φανταστικά. Πολλοί συνειδητοί ονειρευτές ή ονειροναύτες ισχυρίζονται ότι ασκούν τις τεχνικές του τακτικά. Μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές του Κάρλος και στην οποία είχα επιτυχία με τον εαυτό μου είναι η "τεχνική των χεριών". Κατά την τεχνική αυτή περιοδικά όλη την ημέρα να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να κοιτάτε τα χέρια σας για περίπου 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Ενώ ονειρεύεστε, αφού έχετε εντυπώσει τα χέρια σας στο μυαλό σας, θα πρέπει να φανούν σε κάποιο σημείο και όταν φανούν (τα χέρια σας) παρατηρήστε τα. Θα παρατηρήσετε ότι θα είναι λίγο διαφορετικά, ασαφή, μεταμορφωμένα, μπορεί να έχετε 6 ή 7 δάχτυλα αντί για 5 και αυτή είναι η στιγμή που μπορείτε να καταλάβετε, Ονειρεύομαι; Από εδώ και πέρα μπορείτε να είστε σε θέση να ελέγχετε συνειδητά το όνειρό σας. Μπορείτε να αποφασίσετε τι θα θέλατε να κάνετε, πού να πάτε και ποιόν ή τι να δειτε!

Τα 6 βήματα για Το Συνειδητό Ονείρεμα

Άλλες προτεινόμενες τεχνικές για να θυμηθείτε τα όνειρά σας και να είστε συνειδητοί σε όλα τα όνειρά σας περιλαμβάνουν:

1. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όλη την ημέρα, θυμηθείτε να κοιτάτε τα χέρια σας για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στα χέρια σας στο όνειρο.

2. Πριν πάτε για ύπνο το βράδυ πείτε στον εαυτό σας: "Πρόκειται να θυμάμαι απόψε το όνειρό μου και πρόκειται να ονειρευτώ για ________" Επαναλάβετε αυτό ξανά και ξανά και θα αυξήσει την ικανότητά σας να θυμάστε τα όνειρά σας.

3. Ρωτήστε τον εαυτό σας κατ 'επανάληψη τη διάρκεια της ημέρας, "Ονειρεύομαι;" Τότε (όπως η μέθοδος των χεριών), ενώ ονειρεύεστε θα ρωτήσετε τον εαυτό σας το ίδιο και ελπίζοντας να γίνει συνειδητή η επίγνωση του γεγονότος ότι ονειρεύεστε.

4. Το καλό παραδοσιακό "τσίμπημα", αν δεν είστε σίγουροι ότι ονειρεύεστε, τσιμπήστε τον εαυτό σας. Αν ονειρεύεστε ότι δεν θα το αισθανθείτε, ναι και τότε θα ξέρετε ότι ονειρεύεστε.

5. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ονείρων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κρατήστε ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι σας και κάθε φορά που ξυπνάτε, είτε είναι 3, 6 ή 9 το πρωί, γράψτε ότι θυμάστε για το όνειρό σας και αν ήταν συνειδητό όνειρο ​​γράψτε το πώς ακριβώς συνέβη αυτό και στη συνέχεια ότι συνέβη μετά από αυτό το σημείο.

6. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας να σας ξυπνήσει περίπου 5 ½ ώρες αφού έχετε αποκοιμηθεί, οι μελέτες δείχνουν ότι αν ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια ενός ονείρου είναι πιο πιθανό να το θυμόμαστε.

Τα διαυγή όνειρα όντως χρειάζονται κάποια εξάσκηση, οπότε να είστε υπομονετικοί. Μερικές φορές το μεγάλο σοκ να συνειδητοποιείτε ότι ονειρεύεστε μέσα σε ένα όνειρο, θα σας ξυπνήσει, έτσι απλώς συνεχίστε να εξασκείστε. Είναι απίστευτο να μπορείτε να ελέγχετε τα όνειρά σας, όταν μπορείτε να μάθετε αυτή την τεχνική μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο των ονείρων σας και να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε νέες ιδέες και μεθόδους πριν από την εφαρμογή τους στην κανονική ζωή σας. Μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας σχεδόν οπουδήποτε θέλετε να βρίσκεται σε κάθε περίσταση, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ακόμη και μερικούς από τους μεγαλύτερους φόβους σας, και όλα αυτά ενώ έχετε έναν καλό βραδινό ύπνο.


Οι φίλοι μας στο Lucid Secrets έχουν συνδυάσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα προς βοήθεια της μάθησης της τέχνη των διαυγών ονείρων, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων για τις βασικές τεχνικές, όπως η αστρική προβολή, η χαλάρωση του μυαλού, ο διαλογισμός και πολλά άλλα. Αυτό το πρόγραμμα παιδιά θα πει όλα όσα χρειάζεστε να ξέρετε για τον απεριόριστο κόσμο των διαυγών ονείρων, εμείς συνιστούμε να το ψάξετε.




Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.world-of-lucid-dreaming.com/history-of-sleep.html
  2. http://www.wikihow.com/Lucid-Dream
  3. http://ceteam.lucidx.hop.clickbank.net/
  4. http://altered-states.net/barry/newsletter429/history.htm
  5. http://www.lucidity.com/


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Τα 6 Βασικά Βήματα για το Συνειδητό Ονείρεμα από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'