Στρατιωτική Στολή "Iron Man" για τις ΗΠΑ- Παρουσιάστηκε τέλη Μαΐου (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα πρωτότυπο του Tactical Assault Suit Light Operator, ή TALOS εν συντομία, θα είναι διαθέσιμο αργότερα αυτό το μήνα και μια πιο ολοκληρωμένη έκδοση θα είναι έτοιμη μεταξύ 2016 και 2018, σύμφωνα με το Battelle, ένα επιστημονικό και την ερευνητικό ινστιτούτο τεχνολογίας  που εδρεύει στο Columbus, του Οχάιο.


«Πώς να προστατεύεστε από την άμεση εμπλοκή;" δήλωσε ο John Folkerts, αντιπρόεδρος της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της αγοράς του Battelle. Για την προστασία των στρατιωτών στη μάχη, οι στρατιώτες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε καλύτερη πανοπλία, καλύτερη προστασία και καλύτερη επικοινωνία, ο Folkerts είπε στο Live Science.

Ο Εξωσκελετός βοηθά Μαθητή να Περπατήσει

Τέσσερα χρόνια μετά την παράλυση σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, ο απόφοιτος του UC Berkeley, Austin Whitney ήταν σε θέση να περπατήσει ξανά χάρη σε ένα νέο ρομποτικό εξωσκελετό.



Μαλακός Εξωσκελετός Λυγίζει τους Μυς του

Εκτός από το TALOS, το Battelle βοηθά στην ανάπτυξη άλλων καινοτόμων τεχνολογιών, όπως τα ρομποτικά υποβρύχια οχήματα, οι ψηφιακές "heads-up" οθόνες και αντιψυκτικές επιστρώσεις αεροσκαφών. Η μη κερδοσκοπική ομάδα έρευνας και ανάπτυξης εμφάνισε μερικές από αυτές τις τεχνολογίες σε ένα συνέδριο του κλάδου των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στις 20-22 Μάιος στην Τάμπα της Φλόριντα.

Η Στολή του Ironman

Στην ελληνική μυθολογία, ο «Τάλως» ήταν ένας τεράστιος άνθρωπος (ή ίσως αρχαίο ρομπότ) από χαλκό που φρουρούσε το νησί της Κρήτης τρέχοντας γύρω από αυτό και πετώντας πέτρες στους εισβολείς.

Η στολή που προορίζεται για τον στρατό με το ίδιο όνομα προστατεύει τον χρήστη της από τις σφαίρες, τον βοηθάει στην ανύψωση βαρέων φορτίων και παρέχει στο χρήστη πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον του, χρησιμοποιώντας κάμερες, αισθητήρες και προηγμένες οθόνες.

Η στολή που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς στο MIT, το τμήμα Έρευνας του στρατού των ΗΠΑ , το Ανάπτυξης και Μηχανικής Διοίκησης (RDECOM) και πολλές άλλες εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα, με το ινστιτούτο Battelle να βοηθά στην επίβλεψη της ενσωμάτωσης των τεχνολογιών αυτών.



Heads-Up Οθόνες

Εκτός από το TALOS, η Battelle αναπτύσσει "heads-up" οθόνες, ακολουθώντας την τεχνική των Google Glass, για να βοηθήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις να συνθέσουν τις πληροφορίες στο περιβάλλον τους.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.livescience.com/43406-iron-man-suit-prototypes.html
  2. http://www.livescience.com/40450-coolest-darpa-projects.html
  3. http://news.discovery.com/tech/gear-and-gadgets/soft-exoskeleton-flexes-its-artificial-muscles-130628.htm
  4. http://www.livescience.com/44628-submersible-robots-could-aid-search-for-mh370.html
  5. http://www.livescience.com/40325-army-iron-man-suit-talos.html
  6. http://news.discovery.com/tech/robotics/11-insane-inventions-you-didnt-know-existed-131113.htm
  7. http://www.livescience.com/topics/wearable-technology/
  8. http://news.discovery.com/tech/videos/tech-exoskeleton-helps-student-walk-explained.htm


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Στρατιωτική Στολή Iron Man για τις ΗΠΑ- Παρουσιάστηκε τέλη Μαΐου (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'