Τα Πλοκάμια του Χταποδιού Κινούνται και ΜεταΘάνατο σαν Ζόμπι -Κάποιοι τα Τρώνε ενώ Κινούνται (ΒΙΝΤΕΟ)

Χθες σας είπαμε για τη σφήκα που μετατρέπει τις κατσαρίδες σε ρομπότ. Τώρα, αποδεικνύεται ότι ακόμα περισσότερα πλάσματα έχουν ενταχθεί στις τάξεις των υποβρύχιων ζόμπι:

Δείτε παρακάτω τα κινούμενα πλοκάμια του χταποδιού να τα τρώνε σαν ένα πολύ νόστιμο έδεσμα στη Κορέα
Σύμφωνα με μια έκθεση στο Scientific American, ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι τα πλοκάμια του χταποδιού ζουν όχι μόνο αφού διαχωριστούν από το σώμα του, αλλά φαίνεται να έχουν το δικό τους μυαλό. Τώρα, προτού να αρχίσετε να μετράει αντίστροφα μέχρι να βγει κάποια ανάλογη ταινία σειρά ή ντοκιμαντέρ, εδώ έχουμε τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης:

  Δεδομένου ότι το περισσότερο από το κεντρικό νευρικό σύστημα του χταποδιού δεν είναι το μυαλό του, αλλά στα πλοκάμια του, οι επιστήμονες έχουν μάθει ότι κάθε πλοκάμι έχει τη δυνατότητα να "σκέφτεται" από μόνο του... και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σταματάει αν το πλοκάμι αποσπαστεί από το υπόλοιπο του σώμα (επίσης τείνουν να φυτρώνουν και πάλι, αλλά αυτό είναι για άλλο άρθρο). Σε ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του St. George του Λονδίνου και στο Ζωολογικό σταθμό Anton Dohrn στη Νάπολη της Ιταλίας, τα άκρα του χταποδιού αντιδρούν σε ερεθίσματα πάνω από μία ώρα, αφού έχουν αφαιρεθεί - αντιδρώντας στην πίεση ή θερμότητα, για παράδειγμα. Είναι μια αντανακλαστική ενέργεια, αλλά δεν είναι κάτι που θα περιμένατε από το άκρο ενός νεκρού σώματος.

  "Εμείς, επίσης, πιθανόν να τραβήξουμε το χέρι μας μακριά μετά από, ας πούμε, το άγγιγμα μιας καυτής κατσαρόλα," εξηγεί η Katherine Harmon του SA. "Αλλά φανταστείτε αν τα ανθρώπινα χέρια εξακολοθούσαν να κινούνται μετά το θάνατο -ή μετά το κόψιμο".

Τα ευρήματα της ομάδας μπορεί να οδηγήσουν σε νέες προφυλάξεις στη μελέτη των χταποδιών, καλαμαριών και άλλα είδη κεφαλόποδων, καθώς αποκαλύπτουν νέες ιδέες σχετικά με τον τρόπο που τα ζώα μπορούν να αισθανθούν τον πόνο.

Μην ξεχνάτε το περιστατικό που το καλαμάρι γέννησε τα παιδιά του στο στόμα μιας γυναίκας στη Κορέα.
Δείτε εδώ τα κινούμενα πλοκάμια του χταποδιού να τα τρώνε σαν ένα πολύ νόστιμο έδεσμα στη Κορέα.


Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://blogs.scientificamerican.com/octopus-chronicles/2013/08/27/even-severed-octopus-arms-have-smart-moves/
  2. http://io9.com/detatched-octopus-arms-show-independent-awareness-1209041248


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Τα Πλοκάμια του Χταποδιού Κινούνται και ΜεταΘάνατο σαν Ζόμπι -Κάποιοι τα Τρώνε ενώ Κινούνται (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'