Ψάρια Ζόμπι αναπαράγονται μετά Θάνατο

Εάν είχατε ποτέ ένα ενυδρείο στο σπίτι, πιθανότητα να είχατε χρυσόψαρα σ 'αυτό, καθώς τα χρυσόψαρα χαρακτηρίζονται ως τα ψάρια που βρίσκονται πιο συχνά στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων της γειτονιάς σας.
Μπορεί να έχετε μόλις τελειώσει το τάισμα του κ.Ψάρι πριν από την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Αλλά πόσο καλά ξέρετε πραγματικά τον μικρό σας φίλο του γλυκού νερού; Γνωρίζατε ότι κατέχει τη δύναμη της αναπαραγωγής μετά τον θάνατο; Λοιπόν ...κάποια κομμάτια του το κάνουν, έτσι κι αλλιώς.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα περιοδικά The Royal Society, μια ομάδα εξελικτικών βιολόγων ανακάλυψαν αυτό το περίεργο γνώρισμα κατά τη μελέτη των guppies (ψάρια ενυδρείου) στο Τρινιντάντ, προσπαθώντας να καθορίσουν τον τρόπο που ευδοκιμεί το είδος, παρά την πολύ μικρή διάρκεια ζωής των αρσενικών. Όπως αποδεικνύεται, το σπέρμα μπορεί να ζήσει για γενιές αποθηκευμένο μέσα στο σώμα του θηλυκού, επιβιώνοντας ακόμη και δέκα μήνες μετά το θάνατο του αρσενικού. Αποτέλεσμα αυτού οι απόγονοι του ίδιου αρσενικού μπορεί στη συνέχεια να γεννηθούν πολλές γενιές αργότερα. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ένα θηλυκό ψαράκι αυτού του είδους μπορεί να μείνει γόνιμο για έως και τρεις γενιές...το οποίο είναι περίπου ισοδυναμεί με μια γυναίκα που κάνει παιδιά στα ενενήντα της.

Σύμφωνα με τον καθηγητής David Reznick του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στα είδη να επιβιώνουν διατηρώντας ποικιλία: όσο περισσότερα γονίδια άφησαν πίσω τους τα νεκρά αρσενικά, τόσο μεγαλύτερη ποικιλία στην γονιδιακή πισίνα, ενώ τα θηλυκά μπορούν να μεταφέρουν τους μελλοντικούς πληθυσμούς τους σε νέους βιότοπους.

Έτσι μετά τα χταπόδια ζόμπι τις κατσαρίδες ζόμπι και τα ζόμπι τους διαστήματος έχουμε και τα ψάρια ζόμπι...

Φιλάκια Μαρία

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://rspb.royalsocietypublishing.org/content/280/1763/20131116.abstract
  2. http://ucrtoday.ucr.edu/15806
  3. http://aqua4fun.gr/index.php?topic=429.5;wap2
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Guppy


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Ψάρια Ζόμπι αναπαράγονται μετά Θάνατο από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις